Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Презентації

Події

06.02.2009|13:10|Буквоїд

Андрій Кокотюха вистрілив дуплетом

У січні 2009 року побачили світ одразу дві нові книжки Андрія Кокотюхи. Обидві вже з`явилися у книгарнях. Обидві вийшли в Харкові. Тільки – в різних видавництвах.

Бойовик «Удар Скорпіона» - дебют Кокотюхи у харківському «Книжковому Клубі Сімейного Дозвілля». Це – свідома спроба адаптувати закони американського бойовика до сучасних українських реалій. За сюжетом, герой, колишній оперативник секретного підрозділу спецслужб, спочатку рятує українських обдарованих дітей, яких в результаті складної комбінації захопили з метою викупу, а потім – намагається спіймати невловимого кіллера на прізвисько Скорпіон, який відстрілює керівництво збанкрутілих у наслідок кризи підприємств одного з промислових міст Півдня України, в якому при бажанні можна впізнати риси Запоріжжя.



Одночасно книжка надійшла в продаж у російські книгарні. Стартовий тираж – 15 тисяч примірників. 

«Євген Кушнарьов: під прицілом»
- черговий експериментальний проект Андрія Кокотюхи та видавництва «Фоліо». Цього разу на суд читачів пропонується політичний детектив, жанр, абсолютно не освоєний в українській белетристиці. Ідею написати «політичний детектив без політики» запропонував директор видавництва Олександр Красовицький ще минулого року. Ідеї видавця і письменника співпали: про своє бажання сконструювати подібну історію Андрій Кокотюха висловився рік тому на сторінках Інтернет-видання «ProUa» (http://www.proua.com/analitic/2008/01/04/110500.html). Обравши тему, автор вивчав газетні та інтернет-публікації, які стосуються трагічної загибелі Євгена Кушнарьова два роки тому, знайшов деякі невідповідності у версіях і на підставі цього запропонував кілька власних. Припустивши, що загибель Кушнарьова може бути замовним убивством, автор, використовуючи для цього жанр політичного детективу, змоделював три ситуації, які могли б призвести до такої розв’язки. В кожному разі залишаючи фінал, як і питання, відкритим. Стартовий тираж – 2 тисячі примірників. 

Таким чином, сьогодні Андрій Кокотюха автор 28 книжок, з них 14 – художні, 14 – документальні видавничі проекти. Крім того, минулого року він написав для видавництва «Грані-Т» 12 детективів для підлітків, 4 з яких уже побачили світ. Та сам автор вважає ці 12 історій частинами однієї книги. Днями Кокотюха укладатиме угоду ще з кількома видавцями, і до вересня 2009 року в нього, згідно угод, повинно вийти ще 3 романи, два з яких орієнтовно будуть у жанрі «кримінальна комедія». 

Можливі закиди на те, що частина книжок у нього виходить російською мовою, Андрій Кокотюха відповідає: «В Андрія Куркова книжки виходять 32-ма мовами світу. Якби я міг писати ще й англійською, книжок стало б на третину більше. Певні проекти орієнтовані на російську мову, але всі вони мають виключно український контекст».



Додаткові матеріали

Статеві збочення українського політикуму
Італійська народна казка
Книжки з низької полиці. Введення в рубрику
30.10.2008|14:22|Події
Андрій Кокотюха: «Я не пишу в вічність, я пишу для сьогодення»
04.10.2008|19:01|Події
Андрій Кокотюха відкрив місячник культури
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери