Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Фестивалі

Події

21.04.2016|09:18|Буквоїд

У Києві стартував «Книжковий Арсенал». ФОТО

20 квітня у Києві розпочався VI міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал».

У 2016 році Книжковий Арсенал презентує розширену міжнародну секцію ярмарку та сцену «Кафе Європа». Зокрема, вперше буде представлений колективний стенд німецьких видавництв та спеціальна програма у партнерстві з Франкфуртським книжковим ярмарком, за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини та Гете-Інституту в Україні.

У програмі фестивалю запланована участь відомих письменників, філософів, літературних діячів та митців з більш ніж 10 країн. Зокрема на Книжковий Арсенал завітають такі видатні автори, як Етгар Керет (Ізраїль, книга «Раптом стукіт у двері», Фоліо), Зиґмунт Мілошевський (Польща, книга «Гнів», Урбіно), Томас Главініч (Австрія, книга «Життя бажань», Книги ХХІ), Ігнасій Карпович (Польща, роман  «Сонька», «Комора»), Каталін Доріан Флореску (Швейцарія, роман «Якоб вирішує любити», Книги-ХХІ), Карола Ханссон (Швеція, роман «Штайнгоф», Комора), інтелектуали Мішель Онфре (Франція, книга “Сила життя. Гедоністичний маніфест”, Ніка-центр) та Ларс Свендсен (Норвегія, “Філософія Свободи”, Видавництво Анетти Антоненко), Райнер Кунце (Німеччина, Книги ХХІ), Бернд Шухтер (Австрія, Книги ХХІ),  Свенья Ляйбер (Німеччина), Манана Менабде (Грузія, роман «А час минав», Видавництво Анетти Антоненко) та інші.

Дитяча програма Книжкового Арсеналу завжди спрямована на розвиток творчого, критичного мислення. Щороку ми шукаємо актуальні теми, нові формати для презентації книжок, корисні та інноваційні заходи для батьків і педагогів. Тема дитячої програми 2016 року — «Особистість і особливе» — охоплюватиме такі важливі питання, як розвиток індивідуальності, повага до іншості, толерантність, а також соціалізація дітей з особливими потребами. Зокрема, Посольство Швейцарії представить стенд книг на цю тему з колекції IBBY. Почесний гість дитячої програми — всесвітньо відомий шведський письменник Ульф Старк, який презентуватиме українські переклади своїх книг «Диваки і зануди», «Чи вмієш ти свистіти, Юганно?», «Моя сестра – ангел» (Видавництво Старого Лева). Також фестиваль відвідає популярна письменниця Вігдіс Йорт (Норвегія, книга «Йорген+Анна=любов, ВСЛ).

Спеціальний міжнародний фокус: дитяча література Скандинавії. Крім того, серед зіркових гостей фестивалю — Марцін Щигельський, володар гран-прі престижного міжнародного конкурсу ім. Астрід Ліндгрен (Польща, книга «Ковчег часу»,  Урбіно). Крім фестивальних заходів, на відвідувачів чекатиме оновлений простір постійного інноваційно-освітнього проекту Мистецького Арсеналу для дітей та підлітків — АРСЕНАЛ ІДЕЙ.

Українська літературна програма також відбуватиметься у оновленому форматі. Щороку у Книжковому Арсеналі беруть участь десятки популярних українських письменників і поетів, що традиційно представляють свої книги, проводять автограф-сесії, майстер-класи, лекції, читання.

Але особливості, що відрізняють Книжковий Арсенал від інших літературних фестивалів в Україні — це вперше випробувані на ньому медійні формати: публічні інтерв’ю, інтелектуальні дискусії між популярними авторами або відомими інтелектуалами, журналістами, експериментальні літературно-музичні перформанси. Ці підходи ми розвиватимемо й надалі. Проте, у 2016 році Книжковий Арсенал, відповідно до найкращих світових практик, посилює «мікропрограмний» підхід, що відмовляється від автоматичного нарощування кількісних показників, надаючи перевагу якісному відбору контенту.

Вперше на Книжковому Арсеналі літературна програма складатиметься переважно з авторських, тематичних проектів, які формуватиме команда спеціально запрошених молодих кураторів та відомих письменників, які вперше виступлять у такій ролі. Також свою авторську програму представить Юрій Андрухович.

Серед інщих спецпрограм – поетична сцена, майданчик ілюстраторів, Платформа незалежних, малих книгарень, проект від об’єднання малих видавців Малі.ua, креативні лабораторії від IZOLAB, Платформа електронного контенту, події від фестивалю фантастики Littera Con, французько-українська виставка ілюстрації Pictoric, поетичний майданчик Meridian Czernowitz, проект «Література як соціальна дія» Ірини Славінської, проект «Література і катастрофа» Євгена Стасіневича тощо.

 

 

Фото: Вікторії Руденко



Додаткові матеріали

10.04.2016|23:05|Події
VІ Книжковий Арсенал. Повна програма подій «Видавництва Старого Лева»
10.04.2016|18:46|Події
Bologna Children’s Book Fair 2016: у тренді віммельбухи, а picture book актуальні завжди
09.04.2016|21:23|Події
Повна програма «Книжкового Арсеналу-2016»
30.03.2016|17:44|Події
Оголошено програму Книжкового Арсеналу-2016
01.02.2016|10:40|Події
Відразу два романи Нобелівського лауреата Світлани Алексієвич готуються до друку у харківському видавництві «Віват»
14.08.2015|12:49|Події
«Книжкова Біржа» розпочинає видавничі проекти
Книгообіг в «Арсеналі»
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери