Re: цензії

28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
15.03.2024|Ірина Фотуйма
Дух єства і слова Богдана Дячишина
14.03.2024|Ярослав Калакура, доктор історичних наук
Радянська окупація і змосковлення Буковини: мовою документів і очима дослідника
09.03.2024|Тетяна Дігай, Тернопіль
Інтелектуальна подорож шляхами минулого і сучасності
Головна\Події\Рейтинг

Події

22.10.2009|07:36|Буквоїд

Топ-10 жовтня від Ozon.ru

«Буквоїд» пропонує огляд десяти художніх книжок, які у жовтні користуються найбільшою популярністю у відвідувачів інтернет-крамниці Ozon.ru.


Діна Рубіна. «Біла голубка Кордови»

Діна Іллівна Рубіна — ізраїльська російськомовна письменниця і драматург. Народилася у Ташкенті. Новий, сьомий роман Рубіної відкриває особливий етап у її творчості.

Воістину, жодна людина на землі не здатна сказати ким вона є.

Геній підробки, закоханий у живопис. Фальсифікатор із душею справжнього художника. Благородний авантюрист, такий собі Робін Гуд від мистецтва, блискучий інтелектуал і привабливий шахрай, — новий в літературі чарівний образ головного героя роману «Біла голубка Кордови».

Трагічна і авантюрна доля Захара Кордовіна вибудовує сюжет його життя у стилі захоплюючого трилера. Несподівані події не дають зітхнути ані герою, ані читачам. Вінниця та Пітер, Єрусалим і Рим, Толедо, Кордова і Ватикан змальовані автором до найменших деталей.

Оформлення книги розроблене знаменитим дизайнером Наталією Ярусовою.


Анна Гавальда. «Утішна партія гри в петанк»

Шарль Баланда — процвітаючий архітектор сорока шести років. Живе в Парижі з коханою жінкою — красунею Лоранс та її донькою Матильдою. Багато працює, рідко буває вдома, всього добився власною працею, спокійний, розсудливий, вибудовує та влаштовує своє життя сам. Загалом все у нього як годиться, та й сюрпризів в такому віці чекати не доводиться. Але одного дня він одержить лист, який застигне його зненацька. Лист з минулого, про яке він і думати забув і як же далеко воно відведе його зі звичного шляху…

Розумний, гарний роман про людей, про життя, про любов.


Поліна Дашкова. «Джерело щастя. Книга 3. Небо над безоднею»

Відкриття, випадково зроблене професором Михайлом Володимировичем Свєшніковим у 1916 році, впливає на долю кожного, хто з ним зіштовхнувся, затягує у вир політичних інтриг та давніх міфів, дає шанс змінити хід історії, ставить перед неможливим вибором.

У третій книзі роману«Джерело щастя» Михайло Володимирович Свєшников та Федір Агапкін — придворні  лікарі червоних вождів. Перед ними розгортається таємна механіка подій 1921-1924 рр. Їхні пацієнти — Ленін і Сталін. Вожді тішать себе надією отримати ліки від старості та смерті.

Минуле переплітається із сьогоденням, реальність виявляється химерою, міфи — реальністю. Мільярдер Петро Борисович Кольт готовий на все, аби здобути заповітний препарат. Біолог Соня Лук’янова повинна розгадати таємницю відкриття свого прапрадіда. Мета близька, розгадка майже знайдена. Залишається лише поглянути в очі безодні.

Михайло Веллер. «Легенди Арбату»

Нова книга Веллера «Легенди Арбату» — збірка неймовірно смішних та запаморочливих історій радянського та недалекого минулого. Нещадна правда і народна міфологія утворюють блискучий сплав та гримучу суміш. За стилем та манерою — продовження знаменитого національного бестселера «Легенди Невського проспекту».

Василь Аксьонов. «Таємнича пристрасть. Роман про шестидесятників»

«Таємнича пристрасть» — останній роман Василя Аксьонова. Його герої — кумири шестидесятих: Роберт Рождественський, Володимир Висоцький, Андрій Вознесенський, Андрій Тарковський, Євгеній Евтушенко...

Аксьонов надав нам унікальну можливість дізнатись як жили ці люди — у що вони вірили, чим дихали, як чинили опір владі або ж піддавалися їй, любили, зраджували, відбивали чужих дружин. І продовжували творити, не зважаючи ані на що. Саме цю жадобу до творчості, яку неможливо убити жодним режимом, і називає Аксьонов таємничою пристрастю.

Андрій Ківінов, Сергій Лукьяненко. «Ніч Напередодні»

Дванадцять звичайних людей спілкуються у чаті. І дізнаються, що ця ніч — остання для людства. Але у них є шанс запобігти катастрофі. Дванадцять відчайдушних спроб врятувати світ. Ніхто з них не впевнений — чи зійде сонце.

Ніч Напередодні...

«Ви можете відправитися у будь-який час і в будь-яке місце людської історії... Я даю шанс. Останній шанс. Точніше — дванадцять шансів. І я сподіваюся, що когось із вас чекає успіх».

Террі Пратчетт. «Кіт без прикрас»

Спочатку було слово, і це слово було Кіт. Цю непохитну істину сповістив народам котячий бог через слухняного свого учня Террі Пратчетта.

Отже, перед вами євангеліє породи котячих. Ви дізнаєтеся про котів все. З чого коти зроблені, їхній внутрішній устрій, закони, які на них діють і не діють, що вони їдять і що п´ють. Ну, а щоб було наочніше, книга ілюстрована чудовим англійським художником-графіком Греєм Джолліффом.


Борис Акунін. «Смерть на брудершафт. Фільма п´ята. Фільма шоста»

«Смерть на брудершафт» — назва циклу із 10 повістей в експериментальному жанрі «роман-кіно», покликаному поєднати літературний текст із візуальністю кінематографу.

Повість «Дивна людина» (п´ята «фільма») описує хитромудру операцію, яку німецька розвідка проводить у вищих колах петербурзького суспільства. А в «фільмі» шостому російський контррозвідник Олексій Романов отримує завдання, від якого залежить результат гігантської битви…

Кирило Бенедіктов. «Блокада. Книга 1. Полювання на монстра»

Адольф Гітлер проти Йосипа Сталіна, Третій Рейх проти СРСР, фанатизм Чорного ордену СС проти героїзму бійців Червоної Армії. Нещадне протистояння німецьких спецслужб та радянської розвідки. І магія древніх артефактів створених у далекому минулому. «Блокада» — роман про невідій бік Великої Вітчизняної війни.

Таємницю могутнього артефакту «Орел», що допомагає Адольфу Гітлеру управляти своїми полководцями та правителями інших країн, знають лише обрані — красуня-ад´ютант Марія фон Бєлов, контррозвідник Ервін Гегель та начальник охорони фюрера Іоганн Раттенхубер. Проте все таємне рано чи пізно стає явним. Інформація про «Орла» доходить до радянської розвідки.

Тим часом зловісна організація «Аненербе» отримує інформацію про те, що у блокадному Ленінграді зберігається артефакт, знайдений у одній із Семи башт Сатани молодим радянським істориком Левом Гумільовим…

 

Стівен Фрай. «Книга загальних хибних думок»

Наш світ переповнений розумними книгами, ми з ранніх років безупинно щось пізнаємо, чомусь вічно вчимося. Але мудрість Сократа, який знав, що він нічого не знає, актуальна в наші дні як ніколи. Багато фактів, які ми вважаємо безперечними насправді є відвертою вигадкою, а багато знань —  помилковими. Ми живемо у світі загального неуцтва та помилок, але соромимося в цьому зізнатися. На відміну від Стівена Фрая та його друзів —  з незрівняним гумором вони розповідають про найбільші помилки, які більшість людей вважають абсолютною істиною.  



Додаткові матеріали

24.09.2009|07:23|Події
Топ-10 вересня від Ozon.ru
14.08.2009|07:17|Події
Топ-10 серпня від Ozon.ru
10.07.2009|07:34|Події
Топ-10 липня від Ozon.ru
16.06.2009|07:25|Події
Топ-10 червня від Ozon.ru
27.04.2009|07:37|Події
Топ-10 квітня від Ozon.ru
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus

Останні події

20.03.2024|14:23
У київському просторі PEN Ukraine відбудеться публічна розмова Мирослава Мариновича з Мирославою Барчук
20.03.2024|14:02
В Україні видадуть продовження серії «Червоний Арлекін» італійського письменника Роберто Річчі
20.03.2024|14:00
У «Видавництві 21» готують до друку перше в Україні гумористичне фентезі про ІТ
15.03.2024|16:37
У Києві презентували епічне фентезі «Кий і морозна орда»
14.03.2024|11:27
Книга Сергія Руденка "Бій за Київ" у фінському перекладі увійшла до короткого списку премії Drahomán Prize 2023 року
09.03.2024|14:20
Оголошено імена лауреатів Шевченківської премії-2024
06.03.2024|18:34
Оголошено претендентів на здобуття Міжнародної премії імені Івана Франка у 2024 році
05.03.2024|11:11
У Львові презентують книжку Олени Чернінької, присвячену зниклому безвісти синові
05.03.2024|11:09
«Сапієнси»: потаємна історія наукової фантастики. Лекція Володимира Аренєва
01.03.2024|13:50
«Маріупольську драму» покажуть в Ужгороді та Києві


Партнери