Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Рейтинг

Події

24.09.2009|07:23|Буквоїд

Топ-10 вересня від Ozon.ru



«Буквоїд» пропонує огляд десяти художніх книжок, які у вересні користуються найбільшою популярністю у відвідувачів інтернет-крамниці Ozon.ru.

 

Діна Рубіна. «Біла голубка Кордови»

Діна Іллівна Рубіна —ізраїльська російськомовна письменниця і драматург. Народилася в Ташкенті. Новий, сьомий роман  Рубіної відкриває особливий етап в її творчості.

Воістину, жодна людина на землі не здатна сказати ким вона є.

Геній підробки, закоханий в живопис. Фальсифікатор з душею справжнього художника. Благородний авантюрист, такий собі Робін Гуд від мистецтва, блискучий інтелектуал і привабливий шахрай, — новий в літературі чарівний образ головного героя роману «Біла голубка Кордови».

Трагічна і авантюрна доля Захара Кордовіна вибудовує сюжет його життя в стилі захоплюючого трилера. Несподівані події не дають зітхнути ані герою, ані читачам. Вінниця та Пітер, Єрусалим і Рим, Толедо, Кордова і Ватикан змальовані автором до найменших деталей.

Оформлення книги розроблене знаменитим дизайнером Наталією Ярусовою.



Поліна Дашкова. «Джерело щастя. Книга 3. Небо над безоднею»

Відкриття, випадково зроблене професором Михайлом Володимировичем Свєшніковим у 1916 році, впливає на долю кожного, хто з ним зіштовхнувся, затягує у вир політичних інтриг та давніх міфів, дає шанс змінити хід історії, ставить перед неможливим вибором.

У третій книзі роману«Джерело щастя» Михайло Володимирович Свєшников та Федір Агапкін — придворні  лікарі червоних вождів. Перед ними розгортається таємна механіка подій 1921-1924 рр. Їхні пацієнти — Ленін і Сталін. Вожді тішать себе надією отримати ліки від старості і смерті.

Минуле переплітається з сьогоденням, реальність виявляється химерою, міфи — реальністю. Мільярдер Петро Борисович Кольт готовий на все, аби здобути заповітний препарат. Біолог Соня Лук’янова повинна розгадати таємницю відкриття свого прапрадіда. Мета близька, розгадка майже знайдена. Залишається лише поглянути в очі безодні.

 

Олександра Марініна.«Погляд з вічності: Книга 1: Благі наміри»

Ніхто не сумнівається, що Люба і Родислав — ідеальна пара: красиві, статні, та ще і знайомі з дитинства. Юнацька закоханість переросла в справжню любов, і все завершилося щасливим шлюбом. Здається, попереду безхмарне майбутнє, тим паче що патріархальні родини Головіних та Романових міцно і гармонійно вкорінені в радянський побут. Як кажуть, шлюби укладаються на небесах, а ось в повсякденності вони піддаються усіляким випробуванням. Ідилія - річ хороша, але, на жаль, тривати довго вона не може.

Ось і в житті сім´ї Романових та їхніх близьких виникли проблеми, спочатку начебто дріб´язкові, але з часом усе більш важкі та заплутані. У кожного з них з´явилася своя таємниця, зберігати яку стає все важче. Події наростають мов снігова куля, і щось неминуче повинне статися. Чи прогримить все це чистою грозою чи ситуація ускладниться ще сильніше? Ніхто не знає відповіді, і всі бояться зазирнути у своє найближче майбутнє...

Борис Акунін. «Смерть на брудершафт. Фільма п´ята. Фільма шоста»

«Смерть на брудершафт» — назва циклу з 10 повістей в експериментальному жанрі «роман-кіно», покликаному поєднати літературний текст з візуальністю кінематографа.

Повість «Дивна людина» (п´ята «фільма») описує хитромудру операцію, яку німецька розвідка проводить у вищих колах петербурзького суспільства. А в «фільмі» шостому російський контррозвідник Олексій Романов отримує завдання, від якого залежить результат гігантської битви…

Стефані Майєр. «Гостя»

«Гостя» — новий роман, появу якого з нетерпінням чекали російською мовою. За сюжетом, Земля — в небезпеці! Наше місце скоро займуть Душі — позбавлені плотської оболонки прибульці, що витісняють з людських тіл розум та заміщають його власним розумом. Велика частина людства вже загинула. Ті, хто вижив, ховаються у жалюгідній спробі відтермінувати неминуче...Тепер Душа намагається захопити тіло юної Мелані. Проте відбувається неочікуване: Мелані та її Душа вимушені співіснувати в одному тілі. Гості належало вислідити та видати землян-повстанців, з якими пов´язана Мелані, але вона допомагає своїй носійці...

Тетяна Соломатіна. «Акушер-Ха!»

Ця яскрава і неочікувана книга — не книга зовсім, а театральна вистава. Трагікомедія. Дійові особи — лікарки, акушерки, медсестри і... пацієнтки. Місце дії — пологовий будинок і лікарня. У цих стінах реальність комфортно уживається з ексцентричним фарсом, а смішне викликає сльози. Тут двадцять перше століття з його нанотехнологіями ще не гарантує відсутність булгаківської «тьми єгипетської» і водій «швидкої» може несподівано виявитися професійнішим, ніж анестезіолог...

Що робити дорослому чоловікові, якщо у нього фімоз, і як це пов´язано з живописом імпресіоністів? Де ми буваємо під час клінічної смерті, і що таке ЕКО?

Про кумедне та сумне. Про лікарок та пацієнтів. Про чоловіків та жінок. Про повну безвихідь та вічність.

Марк Леві. «Ті слова, які ми не сказали один одному»

За два дні до весілля Джулії зателефонував секретар її батька, Ентоні Уолша. Як вона й думала, батько — блискучий бізнесмен, але повний егоїст, із яким вона вже давно практично не спілкується — не буде присутній на церемонії.

Щоправда, цього разу Ентоні знайшов справді бездоганний привід: він помер. Джулія мимоволі помічає трагікомічний бік того, що трапилося: її батькові завжди був властивий особливий дар втручатися у її життя і порушувати всі плани.

Миттю весілля обернулось на похорон. Але, виявляється, це не останній сюрприз, який татусь приготував Джулії…

Террі Пратчетт. «Кіт без прикрас»

Спочатку було слово, і це слово було Кіт. Цю непохитну істину сповістив народам котячий бог через слухняного свого учня Террі Пратчетта.

Отже, перед вами євангеліє породи котячих. Ви дізнаєтеся про котів все. З чого коти зроблені, їх внутрішній устрій, закони, які на них діють і не діють, що вони їдять і що п´ють. Ну а щоб було наочніше, книга ілюстрована чудовим англійським художником-графіком Греєм Джолліффом. Та прибуде з вами котяче благословення! Няв!

Нікола Тесла. «Втрачені винаходи»

Серія: Нікола Тесла. Розсекречена історія.

Про нього поширюють найнеймовірніші чутки, але реальні факти його життя ще більш несподівані. Він удостоївся найвищої почесті, доступної для вченого — його ім´ям названа фізична величина: одиниця виміру магнітної індукції. Його винаходи у галузі електротехніки зумовили розвиток людської цивілізації, а на його патентах виросла практично вся енергетика XX століття.

Ба більше, останнім часом з’являється інформація, що левова частка винаходів Ніколи Тесли, здатних буквально перевернути світ, була захована в секретних сховищах американських спецслужб, які заволоділи особистим архівом ученого після його смерті.

Чи є в цих звинуваченнях хоча б доля істини? Чи є серйозні підстави підозрювати владу США у переховуванні інформації про досягнення Тесли? І чи відповідають дійсності чутки про втрачені винаходи слов´янського генія?

Ця книга ставить крапку в цьому питанні.

Стефані Майєр. «Світанок»

Це – четверта книжка знаменитої вампірської саги, яка стала бестселером вже у багатьох країнах світу. Белла Свон погодилася стати дружиною свого коханого – вампіра Едварда і прийняти його дар безсмертя. Однак після перших днів щастя її життя перетворюється у жах.

Белла та Едвард чекають дитину, а народження дитини від людини і вампіра, відповідно до жорстких законів «нічних мисливців» - найтяжчий злочин. Дитині і його батькам загрожує жорстоке покарання від рук вампірських старійшин. Белла, Едвард та їх друг вервольф Джейк розуміють: поодинці їм не вистояти. 



Додаткові матеріали

14.08.2009|07:17|Події
Топ-10 серпня від Ozon.ru
10.07.2009|07:34|Події
Топ-10 липня від Ozon.ru
16.06.2009|07:25|Події
Топ-10 червня від Ozon.ru
27.04.2009|07:37|Події
Топ-10 квітня від Ozon.ru
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери