Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Фестивалі

Події

05.09.2010|12:41|Юлія Вершиніна

Другий день фестивалю «MERIDIAN CZERNOWITZ». ФОТО

Другий день Міжнародного поетичного фестивалю «MERIDIAN CZERNOWITZ» розпочався з презентації українського літературного журналу «ПРОSTORY».

У рамках презентації відбулася розмова з авторами та читання творів, опублікованих в новому числі. Також були представлені візуальні роботи, створені художниками спеціально для журналу. На презентації були присутні редакторки сайту та друкованого видання «Простори» Євгенія Бєлорусець і Катерина Міщенко, а також член редакційної колегії поет Василь Лозинський.



Одразу ж після презентації було відкрито сцену молодіжної поезії, у якій взяли участь сучасні українські поети: Андрій Любка, Богдан-Олег Горобчук, Дмитро Лазуткін, Катерина Бабкіна, Олег Коцарев, Сашко Горський та Христя Венгринюк.



О 15.00 розпочався виступ авторів у Музично-драматичному театрі ім. Ольги Кобилянської. Свою поезію читали Ельке Ерб та Олег Лишега. Вірші Майкла Марча, який не зміг приїхати через хворобу, зачитала його подруга та колега – Мілена Фіндайс. Ведучими та перекладачами були Петро Рихло та Марк Білорусець.





Після поетичних читань гості та учасники відвідали музей історії та культури євреїв Буковини у Єврейському народному домі, в якому вони ознайомилися з життям Буковини і Чернівців з 1800 до 1940 р., а саме: історією, релігією, синагогами, побутом, освітою, культурою, літературою, мистецтвом, політикою і т.д.



О 18.30 розпочався ще один виступ авторів біля Німецького народного дому. Свої вірші прочитали Юліан Шуттінг та Андреас Заурер.





З 20.00 по 21.00 відбувався театральний перформанс за поезією Пауля Целана у приміщенні майже зруйнованого кінотеатру «Україна», що надавало спектаклю певний шарм. Перфоманс під назвою «Пісок із урн» - це спільний проект Міжнародного культурного центру EAST CENTER та Угорського Національного Театру. У виставі беруть участь актори «Незалежної театральної лабораторії»: Інна Даніліна, Яна Тараненко, Павло Кушнірук, Олексій Григорчук, Іван Данілін.

О 21.00 було відкрито винно-поетичний вечір Ігора Померанцева та презентація книги  "Винные лавки". Видання письменник впорядкував спеціально до фестивалю. Тексти, зібрані тут: есеї, проза, вірші про вино і винарну культуру, – писались автором впродовж майже сорока років. Презентація супроводжувалась виступом оркестру єврейської музики.



Вечір закінчився вечіркою електронної музики «Електропоезія» у клубі «Sorbonne», під час якої відомі діджеї з України, Австрії, Німеччини та Швейцарії, а саме: Triad, Henree, Franksen, Soulsurfer, Webber,`Miss Sue, Lera та MC Kemo і Diva. Крім музики у стилі  Drum´n´Bass, Techno House i Lounge Dj Triad і MC Kemo підготували спеціальну програму – вірші учасників фестивалю під електронну музику.

 



Додаткові матеріали

04.09.2010|06:51|Події
Перший день фестивалю «MERIDIAN CZERNOWITZ». ФОТО
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери