Re: цензії

20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
15.03.2024|Ірина Фотуйма
Дух єства і слова Богдана Дячишина
14.03.2024|Ярослав Калакура, доктор історичних наук
Радянська окупація і змосковлення Буковини: мовою документів і очима дослідника
09.03.2024|Тетяна Дігай, Тернопіль
Інтелектуальна подорож шляхами минулого і сучасності
09.03.2024|Ігор Зіньчук
Свідомий вибір бути українцем
Головна\Події\Інтернет

Події

30.07.2009|07:37|Леся Коверзнєва

Літературне ЖЖиття. Частина третя

«Буквоїд» продовжує оглядати Живі журнали українських літераторів.

Початок:

Літературне ЖЖиття. Частина перша

Літературне ЖЖиття. Частина друга



Андрій Бондар (bndr-ndrj)

Андрій Бондар пише часто. Весело і завзято. Охоплює багато різноманітних тем. Любить паплюжити святині. То розважається грою слів «Джонні Депп — нардеп», то про улюблений багатьма поколіннями діток мультик про Петрика П´яточкіна напише: «Насправді цей мультик —  трагічна історія про те, як жвава й жива дитина після проходження психіатричних маніпуляцій зі свідомістю із застосуванням передових (гіпнотичних) практик починає ходити рядком за ручку».

Періодично проводить імпровізовані опитування френдів на теми: які українські автори могли б зацікавити пересічного світового читача або, яка користь від такої кількості музичних фестивалів («які плюси в цих спітнілих юрбах?»).


Вікторія Наріжна (
narizhna)

«Зате в мене є ліва рука» — назва  ЖЖ Вікторії Наріжної. Серед її оригінальних зацікавлень: «чоловіки чоловіків», «готувати екзотичні пундики», «куштувати екзотичні пундики». Із більш звичних: «Гаррі Поттер» та «Міядзакі».

Пише останнім часом нечасто. Але навіть в старих записах можна знайти багато корисного. Наприклад, поради творчим особистостям: «Виринаю з позамережевих просторів, щоб попередити дорогих френдів: якісна кухонна витяжка - ЗЛО….  розсіяним творчим особистостям (чи то пак просто ро….ям) типу мене потужні витяжки в кухні протипоказані…».

Також тут є «про кіно», «про чтиво», про «культурне життя».


Сашко Ушкалов
(
ushkal-jr)

Загалом тональність цього ЖЖ трохи песимістична. Хоча, можливо, автор журналу просто гарно проінформований оптиміст. «Кожен день життя підхарює мене якимось новим досвідом, зазвичай, не дуже потрібним. Агов, життя, ти чьо, готуєш мене на директора планети?», - пише Сашко Ушкалов.

Автора цікавить: «чупа чупс», «шоколад», «янукович» «іздрик», «інопланетяни» «слем» «комсомол» «кеди». З «екзотичних», ніким не підтриманих зацікавлень варто виділити «Вирипаєв», «адідас», «лєнін».


Катерина Бабкіна (
silverandglass)

У цьому ЖЖ багато поезії та поточних подій з життя. Утім, Катерина Бабкіна хоча й не ховає «під замок» свої фотографії, все ж доволі стримана і не збирається ділитися з усіма своїми невідомими френдами найпотаємнішим. «Мені виносить дах незрозумілими емоціями, але все, що я можу написати в жж - це....  Купимо гараж, сухий, з проведеним світлом. В ідеалі - в якомусь з маленьких кооперативів чи дворів в районі площі Перемоги, але розглянемо всі варіанти», - пише вона.



Сергій Прилуцький (
pistonczyk)

«Мацёрым лабатрасам я быў заўсягда. Работаць ніколі ня любіў» - відразу характеризує свою особу автор.

Білоруського поета, який швидко став своїм в українській літературній тусовці, Сергія Прилуцького (також відомого як Пістончик), як і кожного поета цікавить «літаратура», «бабы», «алкаголь», а от з більш оригінальних уподобань хотілося б виділити «ватрушкі», «нямецкая парнуха» та «Лёлік і Болік».

Вірші, посилання на інтерв’ю з Прилуцьким, якісь побутові речі звичні для будь якого щоденника. Все, звісно ж, білоруською.

 
Світлана Поваляєва (numo)

Пише нечасто, але емоційно. Багато різноманітних анонсів. Звідси ж можна дізнатись про вихід у світ нової книжки письменниці або почитати її нові вірші. Одразу помітно, що Світлана цікавиться буддизмом.


Остап Сливинський
(
bogus_zolai)

Серед інтересів Остапа Сливинського багато всього різного: «примітивні духові інструменти» і «приправи», «сорочки» і «цигани», «дерев´яні будинки» і «мечеті». Оновлює свій ЖЖ поет не дуже часто.

Втім, читаючи щоденник можна дізнатись немало цікавого про його автора. Інколи навіть з присмаком «достоєвщини». Скажімо таке: «Помітив за собою, що останнім часом починаю читати газети зі сторінки кримінальної хроніки». Або таке: «Вчора нарешті подивився хорор, який мене реально злякав - це «1408» з Джоном К´юсаком. Чи то вже нервову систему треба ремонтувати? До 4 ранку снував по квартирі, пив воду, пітнів і заглядав по кутах».

Також в цьому ЖЖ можна віднайти способи боротьби Остапа Сливинського з вічністю: «Вічність — вона так, лякає. Є багато рецептів на вічність — можна вишивати щось або орігамі робити, або квіточки на балконі вирощувати (літній варіант). Я от останнім часом полички для книжок майстрував — то вже трохи ближче до вічності, але все одно помагало».

Або цілком випадково дізнатися про невідомі сторінки з життя іншого письменника: «І повний оффтоп, хоч то також страшнувато. Щойно клацав канали і наткнувся на якусь порнушку, в якій головну роль грав пацанчик - викапаний Любко Дереш. Я десь хвилину витріщався в екран. Дотепер не впевнений. І як би то його при нагоді делікатніше спитать?» - радиться автор зі своїми читачами.


Олесь Бережний:
(olesberezhny)

«Тут спілкуються українською» — відразу попереджає банер в журналі мовознавця та перекладача Олеся Бережного, який мешкає у Вашингтоні.

Можливо, через цей факт, а, може, у всьому винен природний оптимізм автора, але настрій, що панує у журналі, доволі позитивний. З останніх вражень від мандрівки Україною Олесем Бережним віє навіть якимось ностальгічним ідеалізмом: «всі люди без винятку - а я зустрічався цього разу з великою кількістю цікавих людей, причому  не тільки літераторів :)  - усі вони без винятку сердечні, теплі, гарні й порядні люди».

В цьому ЖЖ можна прочитати про ті літературні та навкололітературні події з життя діаспори, про які навряд чи вдасться прочитати десь в інших джерелах. Можна наштовхнутись на фотографії відомих представників американської діаспори або побачити українських літераторів, що перебували в США в гостях.

Серед зацікавлень Бережного: «Євгенія Кононенко», «Анатолій Дністровий», «Ольга Кобилянська», «Отар Довженко», «Панас Мирний», «Пелевин», «суд над КПРС», «козаки», «УПА».


Григорій Семенчук (
semenchuk)

У щоденнику Григорія Семенчука «Кокоси і кокаїн» багато віршів, купа, вже звичних для ЖЖ літераторів, анонсів подій і подальших звітів з цих подій та фотографій.


Ірина Шувалова
(
shuvalova)

У ЖЖ Ірини Шувалової переважно - вірші, переклади, інколи, малюнки. Поміж іншим авторку цього щоденника цікавлять «букіністичні магазини», «гомосексуалізм», «катарсис», «гарденії» та «шоколад».
 
(Далі буде)                         



Додаткові матеріали

22.07.2009|07:33|Події
Літературне ЖЖиття. Частина друга
17.07.2009|08:08|Події
Літературне ЖЖиття. Частина перша
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus

Останні події

20.03.2024|14:23
У київському просторі PEN Ukraine відбудеться публічна розмова Мирослава Мариновича з Мирославою Барчук
20.03.2024|14:02
В Україні видадуть продовження серії «Червоний Арлекін» італійського письменника Роберто Річчі
20.03.2024|14:00
У «Видавництві 21» готують до друку перше в Україні гумористичне фентезі про ІТ
15.03.2024|16:37
У Києві презентували епічне фентезі «Кий і морозна орда»
14.03.2024|11:27
Книга Сергія Руденка "Бій за Київ" у фінському перекладі увійшла до короткого списку премії Drahomán Prize 2023 року
09.03.2024|14:20
Оголошено імена лауреатів Шевченківської премії-2024
06.03.2024|18:34
Оголошено претендентів на здобуття Міжнародної премії імені Івана Франка у 2024 році
05.03.2024|11:11
У Львові презентують книжку Олени Чернінької, присвячену зниклому безвісти синові
05.03.2024|11:09
«Сапієнси»: потаємна історія наукової фантастики. Лекція Володимира Аренєва
01.03.2024|13:50
«Маріупольську драму» покажуть в Ужгороді та Києві


Партнери