Re: цензії

28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
15.03.2024|Ірина Фотуйма
Дух єства і слова Богдана Дячишина
14.03.2024|Ярослав Калакура, доктор історичних наук
Радянська окупація і змосковлення Буковини: мовою документів і очима дослідника
09.03.2024|Тетяна Дігай, Тернопіль
Інтелектуальна подорож шляхами минулого і сучасності
Головна\Події\Інтернет

Події

17.07.2009|08:08|Леся Коверзнєва

Літературне ЖЖиття. Частина перша

Літературна творчість перестала бути справою інтимною. Інтернет скоротив письменникам шлях до шанувальників, із якими вони у он-лайн режимі діляться своїми новими творами, роздумами про життя, літературу, колег, читачів etc.

«Буквоїд» розпочинає огляд Живих журналів українських літераторів.  

 



Анатолій Дністровий (dnistrovyj)
 

Журналу Анатолія Дністрового трохи більше року. 

Це - щоденникові нотатки. Головні дійові особи: доня і риболовля. Анонси поетичних фестивалів чергуються із політичною аналітикою. Пише не часто, але живо, з гумором, тому цікаво читати навіть старі записи.

Серед зацікавлень: гурт «Ленінград» «Керуак», «Вова Винниченко», «Вєня Єрофєєв», «Чернігів», «Поваляєва» та «Олжас Селейменов». Крім того, Дністровий поважає вишукане кіно: на це вказує вибір ним режисерів: «Мікеланджело Антоніоні» та «Лукіно Вісконті».




Юлія Бурковська (burkovska)

Журнал «Силіконова жжесть. у дійсності все не так як насправді» зовсім новенький (2009 року). Можливо, саме цим пояснюється невелика кількість зацікавлень його авторки: «нескінченна історія», «радіо» і «сальса».

Головний герой щоденника - сама Юля. Навколо неї обертаються всі записи, незалежно від того про що вони: реальні епізоди із життя, анонси радіопередач чи шматки прозових текстів. Тому читаючи щоденник Бурковської, можна знайти багато цікавого про неї саму. Скажімо дізнатися, що вона любить: «Коли мутантша із мультіка вроді смахує на мене», або довідатись про те, що її нещодавно судили: «Однажди я брехала по подружкіному детепе, і от тепер предстала перед законом за лжесвідєтільство».




Євгенія Чупріна (
cherubinadg)

Російськомовна поетеса Євгенія Чупріна (нік cherubinadg — «Госпожа  аббатисса») веде свій журнал вже більше року. Серед її зацікавлень: «комісія з питань моралі», «літературні премії», «єдинороги» та «дракони», «кулінарія» й «продам папугу», а ще «поэзия» і «каббала». У журналі – її вірші, матеріали та хроніка подій. Багато оригінальних роздумів на літературні та навкололітературні теми.

У «Госпожи аббатиссы» 1490 взаємних френдів. Має ще один журнал, який веде українською. http://mbgete.livejournal.com/ (Лагідна суфражистка).

Там серед зацікавлень - «голі чоловіки», «сучукрліт», «Ульянова» і «Ульяненко» і навіть «пухнасті кошенята». 

На відміну від російськомовного, україномовний журнал Євгенія завела раніше, у 2006 році.

Вона ж модерує дві спільноти - Жадана і Ульяненка:

sv_zhadan

o_ulianenko


 

Богдана Пінчевська (greenmara

Свій щоденник («Действительность подражает искусству»)  Богдана розпочала вести наприкінці 2006 року.  

У журналі багато віршів самої Пінчевської, цитати, тексти інших поетів.   

Серед зацікавлень поетеси та мистецтвознавця: «критерии-профессионализма-в гуманитарных-науках», «поиск невозможного», «постмодерн» и (мабуть як життєвий принцип) «уклоняться от политики».

 



Андрій Підпалий (
pidpalyj

У Андрія Підпалого зацікавлень всього 5. І вони повністю відповідають його непересічній особистості. Отже, це - «діти», «жінки», «література», «поезія», «свобода». 

Дуже багато фотографій автора. У тому числі -  автопортретів, роздуми, тексти. Журнал з оригінальними висновками для людей, які нестандартно мислять.  

 



Іван Андрусяк (
dyskurs)

Журнал «ПТАХИ та інші історії» з’явився наприкінці 2005 року. Стежачи за тональністю спілкування автора, здається, що багатьох зі свої френдів, він знає і в реальному житті.

Роздуми, фотографії, вірші, розповіді про поїздки — все це у щоденнику Івана Андрусяка.

Серед його зацікавлень є багато прізвищ колег: «Ґурам Петріашвілі», «Оксана Забужко», «Олег Коцарев», «Едвард Естлін Каммінґс», «Євген Баран», «Іван Величковський». Крім цього Івана Андрусяка цікавить «аванґард», «кулінарія» та «пізній Шевченко».




Артем Чех (
acheh)

Журнал «Важко бути жабою...» створений 2007 року. Серед його зацікавлень багато різного: тут є і «cesaria evora», і «coca-cola», і «Фандорін», і «совок», і «хіп-хоп», і «не любити Матіос» і, навіть якийсь «Толік».

Пише не дуже часто, але досить для того, щоб допитливий читач міг довідатися навіть про якісь епізоди із реального життя молодого письменника. Скажімо, про те, що він разом з Ірою (Іриною Цілик) тривалий час жив (живе?) в селі. Стилю життя пари можна хіба що позаздрити. І не лише письменникам: «п´ємо каву, читаємо, пишемо, їмо, читаємо, пишемо, знову їмо, п´ємо чай, далі вас не стосується, лягаємо спати».



Сергій Пантюк (
pantiuk)

Сергій Пантюк створив свій «Майже блог» у 2007 році.

У щоденнику є анонси подій, лінки на інтерв’ю із автором, нотатки. Несподівано можна наштовхнутися на таке: «Сьогодні п´ята доба, як я знову голодую. При цьому веду максимально активний спосіб життя. Цього року я думаю тримати голодування повних 12 днів. Має бути класно!» Сергія Пантюка цікавить «українська бардівська пісня», « партизанська війна», «громадянське суспільство» і «рибництво».




Олесь Барліг
(oles_barlig)

Олесь Барліг веде журнал з 2004 року. Пише багато, цікаво, безкомпромісно. Одразу хочеться вступити з ним в дискусію. Серед інтересів: «українізація росії», «ненаписані книжки», «сестри Тельнюк» і навіть сам «Олесь Барліг».



Отар Довженко (
otar)

Щоденник «твоя задача кульваны и серый. perfect moments wait» з’явився 2004 року. За цей час заступник шеф-редактора проекту «Телекритика» став майже тисячником.

Автор є великим шанувальником риболовлі. Крім неї Довженка цікавить «м´ятний лікер», «кацапи», «кеди», «south park», газета «Україна молода», «Таня Малярчук», «починати нове життя» та багато чого іншого. Також тут можна знайти анонси матеріалів на «Телекритиці», поточні щоденникові записи («у мене нове захоплення: поливати газон»), реакцію Отара Довженко на події, які відбуваються у країні.




Галина Крук (halynakruk

Галина Крук ЖЖ створила у березні 2009 року. Її дуже цікавить бароко. Серед зацікавлень: «бароко», «необароко», «низове бароко».  Також їй небайдужі «література для дітей», «подорожі» і «мандри».

В щоденнику - вірші, анонси і трішки особистого.




Настя Афанасьєва (sgt-pepper)

Поетеса веде свій журнал з 2003 року. У ньому - вірші, фотографії, цитати, анонси, звичайні щоденникові нотатки.




Павло Коробчук (koroboro)

Щоденник створено 2006 року. Автор не афішує своїх зацікавлень. Оновлює не часто. У журналі переважають анонси, звіти зі слемів та виступів.



Вікторія Стах (
titka_vitka) 

Журнал «ХАРАКІРА» існує з 2006 року. Записи Стах, як і її зацікавлення, сяють усіма барвами веселки. Багато цікавого про різне. Щоправда, в одному з останніх постів Вікторія написала, що схоже вона розлюбила ЖЖ, втім, нижче заспокоює своїх шанувальників: «Втім, швидше за все це тимчасово. Проходили вже таке…». Коло зацікавлень: «суки», «терпимість», «тибетская медицина» «герцоги», «герцогині», «довбойоби», «книжки» і «коти».



Ростислав Мельників (
melnykiv) 

Ростислав Мельників завів свій журнал наприкінці 2007 року.

У щоденнику, як і належить критику та історику літератури, переважають навкололітературні та  літературні нотатки.

Серед зацікавлень: «дике жито», «живе пиво», «Дніпро», «Дон», «Дунай», «Анатолій Дністровий», «Іван Андрусяк», «Юрій Бедрик» та звичне вже в літературному середовищі… «ловити рибу».




Борис Херсонский (
borkhers)

У журналі російськомовного поета з Одеси Бориса Херсонського («Там и тогда») переважають вірші. Щоденник веде з кінця 2005 року. Має майже 1000 взаємних френдів.  

Серед зацікавлень: «классическая музыка», «джаз», «поэзия» і «психоанализ», «психология», що й не дивно. Адже Борис Херсонський захистив кандидатську дисертацію за спеціальністю «Клінічна психологія».




Лариса Денисенко (
bozi)

Веде свій щоденник з 2001 року. В друзях у 1415 «жжистів».

Зараз пише рідко, більше вивішує анонси якихось подій або розклади програми «Документ».

Ларису Денисенко цікавить «Босх», «Брейгель», «лошади» и «собаки», «юриспруденція», «танцевать», «странное» і багато чого іншого.



Олександр Моцар (
alex_motsar)

Щоденник «И мысленно щелкнул хвостом» з’явився наприкінці 2008 року. В журналі переважає поезія. Крім неї є звичайні щоденникові нотатки, лінки, інформація про вихід у світ різноманітних поетичних журналів.

Зацікавлення Олександра Моцара типові для поета: «вино», «водка», «выеживаться», «выпить», «женщины», «литература». З оригінальних зацікавлень можна відзначити: «Сказки Маори».

(Далі буде) 



Додаткові матеріали

22.07.2009|07:33|Події
Літературне ЖЖиття. Частина друга
30.07.2009|07:37|Події
Літературне ЖЖиття. Частина третя
05.08.2009|07:32|Події
Літературне ЖЖиття. Частина четверта
26.08.2009|07:23|Події
Літературне ЖЖиття. Частина п’ята
30.09.2009|07:20|Події
Літературне ЖЖиття. Частина шоста
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus

Останні події

20.03.2024|14:23
У київському просторі PEN Ukraine відбудеться публічна розмова Мирослава Мариновича з Мирославою Барчук
20.03.2024|14:02
В Україні видадуть продовження серії «Червоний Арлекін» італійського письменника Роберто Річчі
20.03.2024|14:00
У «Видавництві 21» готують до друку перше в Україні гумористичне фентезі про ІТ
15.03.2024|16:37
У Києві презентували епічне фентезі «Кий і морозна орда»
14.03.2024|11:27
Книга Сергія Руденка "Бій за Київ" у фінському перекладі увійшла до короткого списку премії Drahomán Prize 2023 року
09.03.2024|14:20
Оголошено імена лауреатів Шевченківської премії-2024
06.03.2024|18:34
Оголошено претендентів на здобуття Міжнародної премії імені Івана Франка у 2024 році
05.03.2024|11:11
У Львові презентують книжку Олени Чернінької, присвячену зниклому безвісти синові
05.03.2024|11:09
«Сапієнси»: потаємна історія наукової фантастики. Лекція Володимира Аренєва
01.03.2024|13:50
«Маріупольську драму» покажуть в Ужгороді та Києві


Партнери