Re: цензії

28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
15.03.2024|Ірина Фотуйма
Дух єства і слова Богдана Дячишина
14.03.2024|Ярослав Калакура, доктор історичних наук
Радянська окупація і змосковлення Буковини: мовою документів і очима дослідника
09.03.2024|Тетяна Дігай, Тернопіль
Інтелектуальна подорож шляхами минулого і сучасності

Літературний дайджест

ТОП-10 найкращих сучасних українських книжок для дітей

З нагоди Міжнародного дня дитячої книги клуб «Щаслива мама» створили підбірку кращих зразків української дитячої книги за останнє десятиліття. 

З нагоди Міжнародного дня дитячої книги клуб «Щаслива мама» створили підбірку кращих зразків української дитячої книги за останнє десятиліття. Тут ви знайдете українських та зарубіжних авторів у зразковому перекладі та найкращому оформленні.
 
 
«Чудове Чудовисько» Сашка Дерманського
Видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»
 
Це серія з трьох книг про дружбу чудовиська Чу та дівчинки Соні, які борються зі злом. Легка гумористична проза в жанрі фентезі, призначена для дітей молодшого і середнього шкільного віку. Захопливі пригоди, описані в книжках, навряд чи залишать байдужими дітлахів. «Чудове Чудовисько» вчить справжній дружбі, винахідливості та сміливості. У книгах вміщено чорно-білі ілюстрації, які вдало доповнюють текст.
 
«П’єр і місто лабіринтів» Маруяма Чіхіро
 
Це не звичайна книга, а віммельбух, що розповідає історію про детектива лабіринтів П’єра, якому необхідно знайти викрадену коштовність. Він майже не містить тексту, але сповнений яскравих малюнків. Такі книжки призначені для гри. На кожній сторінці видання вміщено цілий лабіринт, і дитині треба знайти розгадку. «П’єр і місто лабіринтів» допоможе розвинути здатність концентруватися та увагу малюка. Книжка підійде навіть для тих дітей, які ще не вміють читати самостійно.
 
 
«Казка про Старого Лева» Мар’яни Савки
 
Книжка розповідає про Лева-казкаря, який оселяється у Львові і пише казки на друкарській машинці. До головного героя приїжджають друзі — слон, жирафа і крокодил, з якими трапляються дивовижні пригоди. Книга «Казка про Старого Лева» написана у віршовій формі і доповнена яскравими і оригінальними ілюстраціями. Вона легко сприймається і вчить дітей справжній міцній дружбі. У 2012 році ця книга потрапила до міжнародного каталогу «Білі круки», куди вносять найкращі дитячі книжки з усього світу.
 
«Велике місто, маленький зайчик, або Мед для мами» Івана Малковича і Софії Ус
Видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»
 
Це книжка про маленького Зайчика, який відправився купити мед, аби вилікувати маму. Але у великому місті головний герой заблукав і мав самостійно шукати дорогу додому. Ця книжка розрахована на малюків і дітей дошкільного віку. Цю зворушливу історію доповнюють неймовірно ніжні ілюстрації, намальовані авторкою. «Мед для мами» вчить дітей любові та турботі про близьких.
 
«Сузір’я Курки» Софії Андрухович і Мар’яни Прохасько
 
Головною героїнею цієї історії є не дівчинка, а бабуся Марія, яка живе разом зі своєю куркою Марічкою. Марія вимушена відправитися в темний ліс і зіштовхнути віч-на-віч зі своїми страхами, щоб допомогти своїм близьким друзям. На жінку та її домашню улюбленицю чекають цікаві пригоди, відкриття і небезпеки. Видання містить оригінальні ілюстрації, які розкривають зміст тексту. «Сузір’я курки» — це книга про дитинство і старість, єдність людини і природи. Вона вчить справжній дружбі, сміливості і кмітливості. Книга увійшла до каталогу «Білі круки» у 2017 році.
 
«Рубінова книга» Керстін Ґір
Видавництво «Школа»
 
Це перша частина з трилогії «Timeless», у якій йдеться про дівчинку Ґвендолін. Головна героїня — не звичайний підліток, тому що має ген мандрівника в часі. Він постійно закидає дівчину в минуле, а вона не може самостійно контролювати ці переміщення. Але місія Ґвендолін — розгадати таємницю таємного товариства і врятувати себе і близьких від небезпеки. «Рубінова книга» вчить розпізнавати добро і зло та брати на себе відповідальність за власні вчинки. Вона розрахована на дітей середнього і старшого шкільного віку.
 
«Лотта та її «катастрофи». Заклинателька змій» Аліс Пантермюллер
Видавництво «Школа»
 
Це одна із серії книг про Лотту, у якій дівчинка разом із сім’єю відправляється на відпочинок на біохутір у Баварії. Головна героїня не в захваті від цією мандрівки, але принаймні вона зможе попрактикуватися у заклинанні змій. Байдуже, що на хуторі їх немає, — згодяться і дощові черв’яки. «Лотта та її «катастрофи».Заклинателька змій» — це цікава гумористична проза для дітей молодшого та середнього шкільного віку, яка супроводжується смішними ілюстраціями. Книжка сподобається навіть тим, хто раніше не цікавився читанням.
 
«Бартімеус: Амулет Самарканда» Джонатана Страуда
Видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»
 
Це фентезійна історія про учня чарівника Натаніеля і джина Бартімеуса, якого викликав хлопчик, аби помститися своєму кривднику. Герої збираються викрасти у могутнього і жорстокого мага Амулет Самарканда і потрапляють у справжній вир пригод. «Бартімеус: Амулет Самарканда» — це книга про справжню дружбу і протистояння добра і зла. Видання не містить ілюстрацій і призначене для юнацтва.
 
 
«Детективи з Артеку» Андрія Бачинського
 
Четверо друзів — Оленка, Сашко, Сергійко і Антон — познайомилися в літньому таборі. Вони випадково дізналися про скарби славнозвісної Міледі і вирішили їх відшукати. Друзів чекають небезпечні пригоди, двобій із викрадачами музейних цінностей і безліч кумедних ситуацій. Книжка не ілюстрована, але дуже легко сприймається. Призначена для дітей середнього шкільного віку. Історія «Детективи з Артеку» вкотре нагадує читачам, як добре мати справжніх друзів.
 
 
«36 і 6 котів» Галини Вдовиченко
 
36 дорослих і 6 маленьких котів оселилися в помешканні пані Крепової попри її бажання. Коли жінка нарешті виявила свою прихильність до тварин, вона навіть уявити не могла, чим обернеться таке сусідство. Книжка «36 і 6 котів» — це добра і весела історія, яка ненав’язливо підводить малюків до думки, що безвихідних ситуацій не буває. Розповідь написана простою мовою і доповнена яскравими ілюстраціями, які знайомлять читачів з кожним героєм. Книга розрахована на дітей дошкільного і молодшого шкільного віку.
 
Кажуть, люди, які не люблять читати, просто не знайшли свою книжку. Якщо ваші діти ще не відкрили для себе чарівний світ літератури, то, можливо, якась із цих книг допоможе їм у цьому.


Додаткові матеріали

ТОП-5 книг, у яких розповідають про майбутнє
Степан Процюк: «Справжня любов до книжок письменника – це різновид віри»
ТОП книжок про людську поведінку
ТОП книжок весни 2019
ТОП-10 дитячих книг про дружбу, пригоди і здійснення мрій
ТОП-7 книжок про приховані сенси професії музейника
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus

Останні події

20.03.2024|14:23
У київському просторі PEN Ukraine відбудеться публічна розмова Мирослава Мариновича з Мирославою Барчук
20.03.2024|14:02
В Україні видадуть продовження серії «Червоний Арлекін» італійського письменника Роберто Річчі
20.03.2024|14:00
У «Видавництві 21» готують до друку перше в Україні гумористичне фентезі про ІТ
15.03.2024|16:37
У Києві презентували епічне фентезі «Кий і морозна орда»
14.03.2024|11:27
Книга Сергія Руденка "Бій за Київ" у фінському перекладі увійшла до короткого списку премії Drahomán Prize 2023 року
09.03.2024|14:20
Оголошено імена лауреатів Шевченківської премії-2024
06.03.2024|18:34
Оголошено претендентів на здобуття Міжнародної премії імені Івана Франка у 2024 році
05.03.2024|11:11
У Львові презентують книжку Олени Чернінької, присвячену зниклому безвісти синові
05.03.2024|11:09
«Сапієнси»: потаємна історія наукової фантастики. Лекція Володимира Аренєва
01.03.2024|13:50
«Маріупольську драму» покажуть в Ужгороді та Києві


Партнери