Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Авторська колонка\Топ-5 моїх книжок Форуму видавців— 2016

Авторська колонка

Топ-5 моїх книжок Форуму видавців— 2016

П´ять моїх книжок 23-го Форуму видавців.

1. ANNO АФИНИ / Василь Герасим’юк. — К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА

За словами Тараса Прохаська, Василь Герасим’юк один з найкращих поетів у світі. А ще він мій улюблений поет і вихід такої книжки — важлива подія. Вибране упорядковане видавцем Іваном Малковичем, який до своєї праці підходить дуже скурпульозно, тому, попри те, що більшість віршів знайомі читачам з раніших видань, в даному форматі книжка дуже добре сприймається. Звісно, найбільша цінність для шанувальників — десяток нових текстів, які теж є у виданні. Ну і щодо поліграфічного втілення, то не буде зайвим слово "шикарно".

2. Карпати на трьох / Петро Мідянка, Назар Федорак, Василь Зеленчук. — Брустури

Повезу додому і цю чудову книгу. Хоч її не куплятиму, бо сам її видаю, але досі ще не бачив — тираж доставлять з друкарні одразу на Форум видавців. Це видання теж має захопити читача зокрема й візуальним оформленням, а також, що не завжди типово для книг, друком тексту та ілюстрацій коричневою фарбою на пухкому кремовому папері. Але саме такою бачилася ця книжка після знайомства з рукописом. Тексти — це вишукана поезія добре відомих авторів Петра Мідянки та Назара Федорака, а також перша зустріч із сонетами Василя Зеленчука, написаними гуцульським діалектом.

3. Антологія молодої поезії США / пер. Тараса Малковича, Андрія Любки, Павла Матюша, Любові Якимчук ; упор. Тарас Малкович. — К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА

З цим виданням я ще зовсім не знайомий, тому не можу говорити про тексти, але хочу такого знайомства. Цікаво пізнати вміст з огляду на назву. Свого часу мені сподобалася антологія поезії американських бітників, яку переклав і впорядкував на початку двотисячних Юрій Андрухович. Думаю, що й цього разу американська поезія заімпонує.

4. Переслідувані за Правду: Українські греко-католики в умовах тоталітарних режимів ХХ століття. — Львів : Видавництво УКУ

Знову ж, ще не бачив цієї книжки, але хочу на Форумі її побачити і придбати. Це та Правда, яку варто знати, яку я хочу знати.

В анотації значиться, що це альбом на основі фотографій та документів про історію українських греко-католиків Галицької митрополії та Мукачівської єпархії у 1921-1991 роках. «Переслідувані за правду» пережили сталінський режим, який позбавив вірних УГКЦ єпископів, храмів та вільного сповідування віри, але вони вистояли і зберегли свою Церкву, а з часом і вибороли її легалізацію. В альбомі йдеться про період катакомбної Церкви (1946-1989)

 

 

5. Знаки часу. Розпізнавання / Любомир Стринаглюк. — Брустури

У цьому виданні автор досліджує “символи, небезпечні для нашої віри”, тобто для християнства. Книжка вийшла у 2015 році й уже витримала п’ять перевидань. Це буде чергове, шосте видання, дещо перероблене й з новим дизайном. Популярність книги зумовлена темою, яка торкається кожного – що означають символи, які нас оточують? А найбільше – чого варто стерегтися? Як уникнути небезпеки?



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери