Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Конкурс

Події

25.04.2020|20:34|Буквоїд

ТЕРНОслов 2020 шукає талановитих дітей та молодь

Уже третій рік поспіль у Тернополі проводиться конкурс для талановитих дітей, підлітків та молоді З 10 квітня розпочався прийом робіт на літературно мистецький конкурс «ТЕРНОслов–2020», присвячений 480-ій річниці заснування міста Тернополя.

Метою конкурсу є пошук талановитої та креативної учнівської і студентської молоді, дітей дошкільного віку; розвиток літературних, художньо-мистецьких здібностей дітей; підтримка молодих талановитих українських поетів прозаїків, драматургів, юних любителів мистецтва, які у своїх творах увіковічують місто Тернопіль, його славні звичаї і традиції; виховання високоморальних, національно свідомих патріотів України, поваги  до  української мови, художнього слова, традицій свого народу; підвищення рівня мовної та мистецької освіти в Україні.
У конкурсі можуть брати участь учні закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти, студенти закладів професійної та вищої освіти тощо. 

Конкурс проводиться у трьох вікових категоріях: 5-10 років; 11-14 років; 15-20 років. 

Номінації Конкурсу: «Проза», «Поезія»,  «Відео», «Живопис», «Графіка»,  «Комікс». 

Приймаються колективні роботи. (Детальніше про умови участі читайте у Положенні конкурсу (додаток 1). 

Для участі у Конкурсі необхідно подати заявку, фото автора, конкурсну роботу одним листом. На кожного учасника подається окрема заявка окремим листом!    

Роботи приймаються із 10 квітня до  30 серпня 2020 року. 

У цей період щотижня будуть проведені тематичні підготовчі онлайн майстер-класи із написання творів, рисунку та живопису, анімації, зйомки та монтажу відео на сторінці конкурсу, Тернопільської Кінокомісії та сайтах бібліотек у рамках «Арт-платформи» від ЦБС.

Визначення абсолютних переможців у кожній номінації Конкурсу відбудеться в рамках проведення фестивалю «БІБЛІОФЕСТ – 2020». 

Переможці конкурсу будуть нагороджені дипломами та призами від партнерів Конкурсу. Передбачено Приз глядацьких симпатій та спеціальні подарунки. 

«У цьому році ми внесли деякі зміни у Положення конкурсу. А саме, відмінили номінації "Ідея" і "Сценарій", але додали номінацію "Відео" та напрям "Публіцистика" у номінації "Проза". 

Дітям дуже важливо розвивати свою творчість і саме зараз у період карантину, коли є достатньо часу, можна створити цікавий твір, намалювати художню роботу чи зняти відео. Ми чекаємо і роботи дітей на тему "COVID-19", адже ми усі разом проживаємо цей непростий час, це є основною темою у розмовах, інформаційному просторі і, звичайно, дітей це також не оминає. Саме їх свіжий, креативний, позитивний чи критичний погляд на цю ситуацію, міг би показати, як вони це розуміють, а також звільнити від тривожних думок, виклавши їх у творі, на папері чи у відео" - говорить ініціаторка конкурсу, член оргкомітету, письменниця Ірина Мацко.

Організаторами Конкурсу є Тернопільська міська рада, Тернопільський комунальний методичний центр науково-освітніх інновацій та моніторингу (ТКМЦНОІМ), Тернопільська міська централізована бібліотечна система (ЦБС), креативна студія «ІРИска», ГО «Творчий простір ОРЕЛІ», ГО «Євген Удін і Компанія», Тернопільське міське об´єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка.

Положення про літературно-мистецький конкурс «ТЕРНОСЛОВ – 2020», присвячений 480-ій річниці заснування міста Тернополя

 ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1. Цим Положенням регулюється процедура проведення літературно-мистецького конкурсу «ТЕРНОслов» (далі Конкурс).

1.2. Організаторами Конкурсу є Тернопільська міська рада, управління освіти і науки Тернопільської міської ради, Тернопільський комунальний методичний центр науково-освітніх інновацій та моніторингу (ТКМЦНОІМ), управління культури та мистецтв Тернопільської міської ради, Тернопільська міська централізована бібліотечна система (ЦБС), креативна студія «ІРИска», ГО «Творчий простір ОРЕЛІ»,ГО «Євген Удін і Компанія», Тернопільське міське об´єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка.

МЕТА КОНКУРСУ

Метою Конкурсу є пошук талановитої та креативної учнівської та студентської молоді, дітей дошкільного віку; розвиток літературних, художньо-мистецьких здібностей дітей; підтримка молодих талановитих українських поетів прозаїків, драматургів, юних любителів мистецтва, які у своїх творах увіковічнюють місто Тернопіль, його славні звичаї і традиції;популяризація творчості українських письменників, художників; виховання високоморальних, національно свідомих патріотів України, поваги  до  української мови, художнього слова, традицій свого народу; підвищення рівня мовної та мистецької освіти в Україні.

УЧАСНИКИ КОНКУРСУ

3.1. Уконкурсі можуть брати участь учні закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти, студенти закладів професійної та вищої освіти тощо.

Конкурс проводиться у трьох вікових категоріях:

5-10 років11-14 років15-20 років

Приймаються колективні роботи.

УМОВИ КОНКУРСУ

4.1. Підготовкою та проведенням Конкурсу займається оргкомітет, який  здійснює прийом робіт на участь у конкурсі, проведення рекламної кампанії, нагородження учасників Конкурсу, висвітлення у ЗМІ.

Планується проведення творчих зустрічей, майстер-класів із літераторами, художниками тощо.

4.2. Номінації Конкурсу:

- «Проза»,

- «Поезія»,

- «Відео»,

- «Живопис»,

- «Графіка», 

- «Комікс».

 4.3. Теми конкурсних робіт:

 - рекомендовані теми літературних та відео робіт: «COVID-19»,« Погляд у майбутнє» та «Скарби Файного Міста»;

  - рекомендовані теми мистецьких робіт:

у номінації «Живопис», «Графіка»: «COVID-19», «Із ювілеєм, рідне місто!»,«Улюблений куточок Тернополя», «Любуюсь тобою, Терно-поле моє!», «Улюблений парк рідного міста»;

у номінації «Комікс»: теми «COVID-19», «Цікаві пригодитернополян», «Літературні герої завітали у Тернопіль»тощо.

 

4.4. Умови  подачі та вимоги до конкурсних робіт:

 Уномінаціях«Проза», «Поезія»з 1квітня 2020 по 31 серпня 2020 року надіслати:

-               заявку на участь на e- mail: irma21@i.ua Мацко Ірині Олександрівні за поданим зразком (додаток 4);

-               електронний варіант літературної конкурсної роботи та фото автора із позначкою «На конкурс «ТЕРНОслов» у форматі Word, шрифт TimesNewRoman, кегль – 14, міжрядковий інтервал – 1, назва файлу має містити назву твору латиницею. У темі листа вказати «Конкурс "ТЕРНОслов». Назва номінації».

 

 У номінації «Відео» з 1квітня 2020 по 31 серпня 2020 року надіслати:

-               заявку на участь на e- mail: kinoternopil@gmail.com Турчин Наталії Євгенівні й за поданим зразком (додаток 4);

-               електронний варіант відеоролика обсягом від 1 до 3 хв.у форматі mp4).із позначкою «На конкурс» та фото автора.

 

Уномінаціях «Живопис», «Графіка», «Комікс» до 30 червня 202 0року (1 етап) надіслати:

-               заявку на участь на e-mail: 3194879@ukr.net Федун Галині Павлівні за поданим зразком (додаток 4);

-               якісний електронний варіант малюнката фото учасника конкурсу у форматі  JPEG ;

-               малюнок із позначкою «На конкурс «ТЕРНОслов-2020» принести  в управлінн я освіти і науки Тернопільської міської ради  (бульв. Т. Шевченка, 1,  каб. 39, Федун  Г. П.)

 

Малюнки прийматимуться також і впродовж літа до 30 серпня 2020 року (2 етап)  (детальну інформацію дізнавайтеся в телефонному режимі в організаторів).

У цей період щотижня будуть проведені тематичні підготовчі онлайн майстер-класи із написання творів, рисунку та живопису, анімації, зйомки та монтажу відео на сторінці конкурсу, Тернопільської Кінокомісії та сайтах бібліотек у рамках «Арт-платформи» від ЦБС;

 

УВАГА! 

Для участі у Конкурсі необхідно подати заявку, фото автора, конкурсну роботу одним листом.

На кожного учасника подається окрема заявка окремим листом! 

 

 Умови подання: 

Номінації «Проза», «Поезія»

У номінаціях «Проза»,  «Поезія» допускаються твори, написані українською мовою, які раніше не друкувались, не розповсюджувались будь-яким чином, і права на які не були передані  третім особам.

Обмежень щодо жанру, теми, стилю та техніки виконання робіт  немає. Прозові твори можуть бути як художні так і публіцистичні, що потрібно вказати при поданні роботи на конкурс. 

Конкурсну роботу подати в електронному  вигляді.

На титульному аркуші друкованої конкурсної роботи потрібно вказати наступні дані: ім`я та прізвище конкурсанта, вік, місце навчання (школа, клас), номінація, назва твору.

Без цих даних конкурсна робота не зараховується! 

 Обсяг прозового твору – не більше 35 000 знаків, загальний обсяг поезій – до 20 000 знаків. 

За бажанням автори можуть оздобити свої твори малюнками. 

Номінація «Відео»

У  номінації «Відео» подається оригінальний відеоролик(рекомендований обсяг – від 1до 3 хв.у форматі mp4).

Відеороликинадсилаються на Конкурс у зручній для автора формі: 

-      Монолог;

-      Постановка;

-      Анімація;

-      Інше;

Сюжет міні-історії у відеоролику, поданийу номінацію, має бути на тему «COVID-19»поданий зрозумілота цікаводля широкої глядацької аудиторії, завершено, життєствердно, мотивуюче, має надихати.

Номінація «Живопис», «Графіка», «Комікс»

 Техніки виконання, розміри робіт: у номінації «Живопис» - олія, акварель, гуаш, акрил - на вибір; у номінації «Графіка» - чорна гелева ручка, простий або кольорові олівці тощо. Формат А-3.

 Вимоги до коміксу: українська мова, обсяг – не більше п’яти  аркушів формату А-4. Комікс треба малювати від руки на папері в техніці акварель, гуаш, олівець, фломастер, вугілля, туш, чорнило, маркери або у графічному редакторі. 

 

З питань організації та проведення конкурсу

у номінаціях «Живопис», «Графіка», «Комікс» звертатися до Федун Галини Павлівни (097 319 48 79);

у номінаціях «Проза», «Поезія» – до Мацко Ірини Олександрівни (096 1252137) або у міські бібліотеки Тернополя;

у номінації «Відео» – до Наталі Турчин Євгенівни (067 727 33 82)

 

5. ВИЗНАЧЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ ТА ЛАУРЕАТІВ КОНКУРСУ

5.1. Для визначення переможців Конкурсу створено журі, до складу якого входять письменники, літературознавці, літературні критики, видавці, художники, представники засобів масової інформації, представники профільних інститутів громадянського суспільства та експерти (за згодою).

 5.2. Для визначення переможців Конкурсу кожен із членів журі ознайомлюється з конкурсними творами й оцінює їх у 5-бальній системі.

 5.3. Визначення абсолютних переможців у кожній номінації Конкурсу відбудеться в рамках проведення фестивалю «БІБЛІОФЕСТ – 2020».

5.6. Місце та час проведення церемонії нагородження переможців Конкурсу визначається оргкомітетом.

 5.4. Переможці конкурсу будуть нагороджені дипломами та призами від партнерів Конкурсу.

Передбачено Приз глядацьких симпатій та спеціальні подарунки.

 5.5. За рішенням журі твори учасників Конкурсу можуть бути включені до збірки художніх творів із метою її подальшого видання, художні роботи можуть бути використані для створення арт буків, відеоролики – опубліковані на сайтах конкурсу, Кінокомісії тощо.

 5.6. Повідомлення про результати Конкурсу публікується в комунальних засобах масової інформації та розміщується на офіційній веб-сторінці парнера конкурсу міської ЦБС, управління освіти і науки ТМР, ТКМЦ НОІМ, управління культури і мистецтв ТМР.

 

7.  ФІНАНСУВАННЯ КОНКУРСУ

 6.1. Організація та проведення Конкурсу здійснюється за рахунок організаторів та залучених коштів.

 

ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ

7.1. Організатори не несуть відповідальності за помилки й неточності, що містяться у поданій заявці та/або творі.

7.2. Листування з авторами не ведеться, роботи, подані на Конкурс, не рецензуються.

7.3. Письмові творимистецькі та відеороботи після проведення заходів Конкурсу авторам не повертаються, а стають частиною бази Конкурсу.

 

 Додаток № 2

   

Оргкомітет Конкурсу:

Леонід Бицюра  - заступник міського голови з питань виконавчих органів влади, Член Національної спілки журналістів України, громадський діяч;

Ольга Похиляк – начальник управління освіти і науки Тернопільської міської ради;

Ірина Мацко - письменниця, казкознавиця, Член Національної спілки письменників України, керівник ініціатор  конкурсу, креат-студії «ІРИска», керівник літературної студії «Майстерня казки», голова ГО «Творчий простір ОРЕЛІ»;

Галина Литвинюк – директор Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу;

Галина Федун, заступник директора з навчально-виховної роботи Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу;

Світлана Козелко – директор Тернопільської міської ЦБС;

Наталя Турчин - співзасновник Кінокомісії, лінійний продюсер фільму "Червоний", керівник КіноШколи, голова тернопільського міського об´єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка, журналіст, м.Тернопіль;

 

 

Додаток № 3

Журі Конкурсу:

Ірина Мацко – голова журі, письменниця, казкознавиця, Член Національної спілки письменників України, ініціатор  конкурсу, керівник креат-студії «ІРИска», керівник літературної студії «Майстерня казки», голова ГО «Творчий простір ОРЕЛІ»;

Євген Удін – співголова журі, Заслужений художник України, член НСХУ, член Спілки журналістів України, лауреат премії ім. Іванни Блажкевич, лауреат  Всеукраїнської літературно – мистецької премії імені Братів Богдана та Левка Лепких, лауреат  премії ім. Петра Медведика, лауреат конкурсу «Людина року – 2015», співзасновник ГО«Євген Удін і компанія»;

Світлана Козелко - директор Тернопільської міської ЦБС;

Наталя Турчин - співзасновник Кінокомісії, лінійний продюсер фільму "Червоний", керівник КіноШколи, голова тернопільського міського об´єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка, журналіст, м.Тернопіль;

Сергій Гармаш – режисер-аніматор GarmaStudio, м. Львів;

Ганна Осадко – письменниця, літредактор, доктор філософії, м.Тернопіль;

Ярина Каторож - українська письменниця-фантастка, журналіст, м.Львів;

Любов Відута – поетеса, письменниця, м.Львів.

Ярослав Омелян – Заслужений художник України, лауреат Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Братів Богдана та Левка Лепких; «Людина року-2002».член ГО  «Удін і компанія»;

Микола Кафтан, художник, лауреат Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Братів Богдана та Левка Лепких, член ГО  «Удін і компанія»;

Люба Поворозник, художник, народний майстер, лауреат премії  ім. О.Кульчицької, член ГО  «Удін і компанія»;

Володимир Поворозник, художник, народний майстер,  дизайнер, член журі міжнародних конкурсів коміксів,  член  ГО  «Удін і компанія»;

Олена Мудра– тернопільська журналістка, керівник анімаційної студії «Руда миша», керівник гуртка медіа та анімації "Чарівнкики" Великобірківського БТШ;

Максим Мельник – режисер-сценарист.

 

Експертом Конкурсу є

Надійка Гербіш - українська письменницяжурналісткаперекладачка, м.Тернопіль.

 

Додаток № 4

   

Оргкомітету Конкурсу

«ТЕРНОслов-2020»

         

ЗАЯВКА

на участь у літературно-мистецькому конкурсі «ТЕРНОслов-2020»

 

№ з/п

ПІБ та вікучасника

Навчальний заклад

Номінація

Назва твору

Домашня адреса учасника, номер телефону,

     e-mail 

Коротка інформацію про автора

  

З умовами конкурсу ознайомлений та зобов’язуюсь їх виконувати.

У випадку перемоги свою роботи дозволяємо друкувати у збірці, яка буде видана за результатами конкурсу(для робіт поданих у номінації «Проза», «Поезія») або створювати із ними арт буки чи інші варіанти художнього зібрання робіт (для робіт поданий у номінації «Живопис», «Рисунок», «Комікс») чи публікувати їх на сайтах і сторінках конкурсу, Тернопільської Кінокомісії тощо (для робіт поданих у номінацію «Відео»).

 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери