Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника

Літературний дайджест

02.08.2018|09:00|Буквоїд

ТОП-5 книг, які варто прочитати в серпні

Наприкінці кожного місяця редакція RIA/20minut разом із літературознавцем та координатором подій у Книгарні “Є” Олександром Вешелені відбирає п’ять книжок, які, на нашу думку, варто прочитати.

Наприкінці кожного місяця редакція RIA/20minut разом із літературознавцем та координатором подій у Книгарні “Є” Олександром Вешелені відбирає п’ять книжок, які, на нашу думку, варто прочитати.

У цій добірці ми зібрали твори Олександра Зубченка, Анни-Марі Слотер, Жана-Мішеля Ґенассія, Регіни Бретт і Марка Менсона.
Ну що ж, ось і прийшов час останньої літньої добірки, тому, цього разу, ми акцентувалися на мотиваційній літературі, яка буде надихати вас протягом усього трудового року.

Так, наприклад, ви дізнаєтеся історію двох хлопців, які прибули в далекі краї і опинившись під впливом тамтешніх жителів, можуть перетворитися на загарбників рідної країни. Є історія й про те, як поєднати такі важливі для кожного з нас кар’єру і родину. І навіть про те, як прекрасний Париж стає штаб квартирою своєрідного клубу, і на учасників якого чекають як величні перемоги, так і жорстокі розчарування.

А ще в добірці ви зможете знайти історію жінки, яка пережила досвід смертельної хвороби, а потім написала чи не найзворушливішу книжку. І наостанок, книжка для тих, хто хоче навчитися сприймати повсякденне життя, яким воно є та зазирнути в очі життєвим викликам, щоб взяти з них максимум для власного розвитку.


«Перемагаючи долю»  (Олександр Зубченко)

Трилогія Олександра Зубченка продовжує тренд сучасної підліткової літератури в Україні подавати козацьке минуле у динамічному і цікавому планах.

У цій історії проступають дивовижно актуальні теми протистояння спокусам – адже головні герої – брати Іванко і Юрась – опиняються в чужих землях і мають усі шанси перетворитися на яничарів і завойовників власної землі.

Однак вроджена лицарська честь і вірність родині та батьківщині виводять їх на правдивий шлях боротьби і любові – і це не може не надихати в сучасних реаліях важкого відстоювання нашої самостійності.

«Між двох вогнів» (Анна-Марі Слотер)

 

Книжка на непросту тему – як поєднати роботу і сім´ю – прозвучала як своєрідна відповідь на заклики супергеройського прориву сучасних жінок, котрі все ще борються за право вести повноцінне соціальне і родинне життя.

Хоча насправді це книжка і про жінок, і про чоловіків – і проблеми в них часто збігаються.

Вона вчить приймати істину, що жодна стать не буває всесильною, і що часто поразки є результатом завищених очікувань оточення, а не слабкості самої людини. Переступити через загальний тренд жертвування усім заради крутості і ставити на перше місце сім´ю навіть будучи заклопотаними на роботі – усе це реально, але потребує серйозного самоаналізу і внутрішніх зусиль.


«Клуб невиправних оптимістів» (Жан-Мішель Ґенассія)

Атмосфера Парижа 1960-х років була неповторною, адже сюди стягувалися жертви тоталітарних режимів СРСР і соцтабору, особливо після криваво придушених повстань і революцій, а паралельно тривав культ Сартра-Камю, лівих ідей та протесту проти війни в Алжирі.

У романі лауреата Ґонкурівської премії ліцеїстів ці люди сформували довкола себе своєрідний клуб, який зблизив представників Сходу і Заходу.

Усе це ми бачимо очима підлітка Мішеля, через призму якого постають унікальні долі його старих і нових друзів, кохання і спорт, перемоги і розчарування.

«Бог ніколи не моргає» (Регіна Бретт)

Книжка, яку вже і представляти не сильно треба – настільки вона ввійшла у повсякдення сотень тисяч людей в нашій країні. Журналістка, котра пережила досвід смертельної хвороби, зуміла описати це настільки живо і переконливо, що навіть скептики і агностики знаходять у її книжках сили і поживу для роздумів.

Навідміну від багатьох мотиваційних книжок ця не страждає солодкавістю і не є загорнутою в привабливу обкладинку пустушкою, а дозволяє поглянути на себе і людей довкола з уважністю і безкорисливою любов´ю.

«Витончене мистецтво забивати на все» (Марк Менсон)

Якщо ж жодна Регіна Бретт чи її послідовники вас не переконують у силі позитивного мислення, то книжка Менсона може стати справжньою знахідкою.

Парадоксально, але в наш час людині доводиться задіювати дедалі більше сценаріїв «пофігізму», які можуть врятувати від нервових зривів, халатності та фальшивості, але також вводять нас у стан постійного відторгнення та прокрастинації.

Насправді ж здорова відстороненість може бути дійсно корисною для гармонійного і насиченого емоціями життя, і Менсон у свій фірмовий спосіб б´є істиною по чолу та спонукає до продуманих, але серйозно відфільтрованих дій.

Інформація: 20 хвилин



Додаткові матеріали

ТОП-5 нових книжок про те, як стати щасливим
ТОП-5 сучасних книжок, які здобули літературні премії
ТОП-9 книжок для дітей на літо
ТОП-15 наймоторошніших обкладинок книжок
Жіночі рольові моделі в 3 українських романах
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери