Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Фестивалі

Події

11.10.2015|08:50|Буквоїд

Фестиваль «Азбукове Королівство Магів і Янголів». Програма на 11 жовтня

Подаємо програму четвертого дня VІ Фестиваль української дитячої книги, що відбуватиметься з 8 до 11 жовтня у Музеї книги і друкарства України (вул. Лаврська 9, корп. 9).

11 жовтня (неділя)

Зал 1 -11:00 – 12:00 –Презентація книги про історію кожного регіону України «Подорож Україною». Автор Ноа Кременчуцька, худ. Надія Дойчева

Зал 2 -11:00 – 12:00 –Майстер-клас «Скрипторій». На майстер-класі Ви дізнаєтеся про історію виникнення абетки; про типи давнього письма – устав, півустав, скоропис; про матеріали, за допомогою яких створювали рукописні книги

Зал 3 -11:00 – 12:00 –Майстер-клас Катерини Немири «Чарівний папір»

Катерина Немира – відомий український скульптор, художник, керамік, прозаїк

 

Зал 5 -11:00 – 12:00 – «Біблія, Вітчизно моя» - зустріч з отцем Едвардом Кавою, настоятелем конвентуальних францисканців в Україні

 

Зал 1 -12:00 – 13:00 – Театралізований навчальний народознавчий сценарій «Ой, роде наш красний, роде наш прекрасний»

Зал 2 -12:00 – 14:00 – Майстер-клас «Спогади про літо» від Олени Терехової робимо прикрасу-квітку (аксесуар) з вовни на одяг (аксесуар), для дітей з батьками

Зал 2 -12:00 – 13:00 – Майстер-клас з мистецтва інтролігації від професора Василя Чебаника

Василь Якович Чебаник - каліграф, художник-графік, член Національної спілки художників України. Заслужений діяч мистецтв України, професор, завідувач кафедри графічного дизайну Київського державного інституту декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. Михайла Бойчука, член-кореспондент Національної академії мистецтв України. 

Зал 2 -12:00 – 13:00 – Майстер-клас «От би мені коника» від художника Богдана Поліщука. Виготовлення прикраси за мотивами книжки Оксани Кротюк «От би мені коника». Видавництво Старого Лева

Зал 3 -12:00 – 13:00 – Презентація книги Наталі Ростинської  «Затуліть вуха, або як ставитись до здорового глузду» (видавництво «Наїрі»)

Зал 4 - 12:00 – 13:00 – Презентація книги «Печені яблука» Оксани Куценко, видавництво «Фонтан казок»

Оповідання «Печені яблука» – дебют поетки Оксани Куценко в літературі для дітей – вчить радіти кожному дню життя. Адже довкола стільки прекрасного — просто треба вміти його розгледіти.Літо минуло — й тобі трохи сумно? Визирни з вікна — і ти побачиш, що чарівниця-осінь розфарбувала цієї ночі світ у яскраві кольори. Тож вирушай на прогулянку разом із Малюком і насолодися цим чудовим осіннім днем А ще не забудь скуштувати духмяних печених яблук!

Зал 5 - 12:00 – 13:00 – Майстер-клас «Фантастичні тварини зі старих манускриптів» Оксани Садовенко

 

Зал 1 -13:00 – 14:00 – Майстер-клас «Екслібрис власними руками». Василь Перевальський, народний художник України, академік Національної академії мистецтв України, професор, завідувач кафедри графічного мистецтва Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури

Василь Євдокимович Перевальський - художник-графік, педагог. Працює в галузі книжкової і станкової графіки та живопису, майстерно володіє різними технічними засобами графічного мистецтва.

Зал 2 -13:00 – 14:00 – Майстер-клас з виготовлення листівки від художника Юлії Поліщук

Юлія Поліщук – українська художниця, співпрацювала видавництвами «Світ дитини»,  «Свічадо», «Навчальна книга – Богдан». А також періодичними виданнями: журнали «Малятко»),  журнал «Світ дитини». Є однією з постійних авторів «Незалежного театрального журналу КОЗА», а  з жовтня 2013 року – головним редактором «Шалених козюльок» –  єдиного театрального журналу для дітей.

Зал 3 - 13:00 – 14:00 – Майстер-клас від письменниці  Лесі Ворониної та художниці Катерини Білетіної за книгою «Планета Смугастих Равликів»

Леся Воронина - автор та ведуча програм на Радіо «Культура». Член Спілки письменників України, член Асоціації Українських письменників. Пише для дітей. Лауреат Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів

Катерина Білетіна  — живописець, книжковий графік, портретист, м. Одеса

Зал 4 - 13:00 – 14:00 – Презентація книги «Незвичайні пригоди Алі» письменниці Галини Малик, обкладинка - Катерина Штанко, Людмила Корж-Радько, ілюстрації - Грася Олійко2015 р., видавництво «А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га»

Герої популярної трилогії «Незвичайні пригоди Алі», яку написала улюблена казкарка української малечі Галина Малик, допоможуть тобі зрозуміти, що все-все на світі залежить від кожного з нас. А найбільше від нас залежить наше майбутнє! І тому дуже важливо доводити усі справи до кінця і, подібно до дівчинки Алі, відважно боротися з брехливими обіцянками-цяцянками та іншими сяк-таками. Адже через невиконані обіцянки наше майбутнє може перетворитися на мильну бульбашку... Повість увійшла до шкільної програми.

Зал 5 - 13:00 – 14:00 - Майстер-клас «Смачні читання» від письменниці Марії Морозенко. Презентація книжки «Іван Сірко», перевидання Видавництво Старого Лева, 2015 р.

Під цією обкладинкою вміщено відразу дві книги про великого героя українського козацтва: «Іван Сірко – великий характерник» та «Іван Сірко – славетний кошовий». 

Життя Івана Сірка овіяне легендами та сповнене карколомних пригод. Він народився надзвичайною дитинною, з особливим даром характерництва, що допоміг йому здобути багато перемог, і передусім – над собою. Складні випробування лише загартували його дух та тіло. В усіх героїчних битвах Іван Сірко виходив переможцем. Взявши у руки булаву отамана, вірою і правдою служив рідній землі. Рівного йому не було з-поміж козацтва. 

 

Зал 1 - 14:00 – 15:00 – Майстер-клас з атрибуції стародруків «Таємниці давніх книжок». У кожного з присутніх буде можливість не лише доторкнутися до наших найдавніших книг, але й поринути в тексти та почитати із стародруків, яким вже 300-400 років

Зал 1 -14:00 – 15:00 – Майстер-клас «Музейна папірня» На майстер-класі Ви дізнаєтесь про історію виникнення паперу, познайомитесь з процесом його виготовлення, і, звичайно, зможете зробити папір власними руками

Зал 2 -14:00 – 15:00 –Майстер-клас «Мармурування» із декоративного оздоблення книги проводить Ірина Боса. Дізнаєтесь про один із давніх способів оформлення книжкової обкладинки та створите власну

Зал 3 -14:00 – 15:00 – Презентація збірки новел та замальовок Ірини Мацко «Шпинат для мізків»

У збірці «Шпинат для мізків» вміщено життєві рецепти у вигляді коротких історій, новел, замальовок, які підштовхнуть до роздумів та іншого сприйняття певних ситуацій. 

Зал 5 - 14:00 – 15:00 – Майстер-клас від письменниці  Лесі Ворониної та художниці Катерини Білетіної за книгою «Хто Впіймає Шаленого Кльоцика»

Леся Воронина - автор та ведуча програм на Радіо «Культура». Член Спілки письменників України, член Асоціації Українських письменників. Пише для дітей. Лауреат Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів

Катерина Білетіна  — живописець, книжковий графік, портретист, м.Одеса

 

Зал 1 - 15:00 – 18:00 – Майстер-клас «Лялькове диво з панчохи» від Олени Терехової

Зал 3 - 15:00 – 16:00 – Презентація нової книги Оксана Кротюк «От би мені коника», ілюстратор Богдан Поліщук. Видавництво Старого Лева

Навіщо жирафа вбрала гарну сукню і дев’ять разочків намиста, чому в леопарда усе в цятку, чому океан називається Тихий – на всі ці запитання малята знайдуть відповідь, прочитавши віршики Оксани Кротюк з її нової збірки.

Зал 4 - 15:00 – 16:00 – Майстер-клас традиційного народного співу від Сусанни Карпенко

Сусанна Карпенкоспівачка, керівник дитячого ансамблю українського традиційного співу «Райгородок»; учасниця проектів Олега Скрипки «Ле Гранд Оркестр» та «Чоботи з бугая», джазового проекту Д. Найдича «Давнина».

Зал 5 - 15:00 – 16:00 – Презентація книги Тетяни Майданович «Охоронниця слова», видавництво «Криниця»

Казкові пригоди в цій книжці тісно пов’язані з реальним життям, із щоденними турботами і радощами дітей та дорослих, із їхніми сердечними бажаннями. Казки вчать берегти рідну природу, шанувати народні звичаї, рости працьовитими і справедливими. А головне — бути відповідальними за свої слова і вчинки. Їхні герої — діти і дорослі, тварини й різні одушевлені казкові істоти — долають труднощі та небезпеки, бо завжди прагнуть жити за законами добра, любові, краси. У збірнику – тридцять три  казкові оповіді.

Тетяна Майданович - відома українська поетеса, член Національної спілки письменників України,  головний редактор видавництва «Криниця»

 

Зал 4 - 16:00 – 17:30 – Вистава «Вечірня гуморина». Художній керівник - народна артистка України Лариса Іванівна Хоролець

Лариса Іванівна Хоролець – народна артистка України, драматург

 

Зал 4 – 18.00 – 19.00 – Концерт гурту «Три кроки в ніч» (м. Львів)

Зал 4 – 19.00 – 20.00 – Концерт театру-студії «Молода опера» при Національній музичній академії України ім. П. Чайковського

 

АКЦІЇ ВПРОДОВЖ УСЬОГО ДНЯ

  • Майстер-клас «Шоколадне королівство» - від «Львівської майстерні шоколаду» - на майстер-класі можна власноруч виготовити різноманітні фігурки з шоколаду та розмалювати їх на свій смак.
  • Квест «У пошуках музейних скарбів» - допоможи віднайти сховані злим чаклуном експонати. Квест розрахований для дітей 7-10 років.
  • Квест «Культурний код України». Квест розрахований для дітей 12-15 років.
  • Майстер-клас «Лаврська друкарня» від Олени Поліщук та Олександра Рачковського. Ви отримаєте можливість не тільки побачити, як друкували в давнину зі спеціальних друкарських форм на верстаті, але й власноруч зробити відбиток. 
  • Майстер-клас «Інтролігаторська майстерня». Про особливості виготовлення окладів та оправ до видань розповість Олег Будзан.
  • Майстер-клас з офорту проводять студенти кафедри графіки Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут».
  • Майстер-клас з виготовлення панорамних листівок проводять студенти кафедри графіки Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут».

 

*Слідкуйте за оновленнями, в програмі можливі зміни



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери