Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Фестивалі

Події

09.10.2015|08:10|Буквоїд

Фестиваль «Азбукове Королівство Магів і Янголів». Програма на 9 жовтня

Подаємо програму другого дня VІ Фестиваль української дитячої книги, що відбуватиметься з 8 до 11 жовтня у Музеї книги і друкарства України (вул. Лаврська 9, корп. 9).

09 жовтня (п’ятниця)

Зал 2 – 11:00 – 15:00 – Майстер-клас з вишивання проводить Тетяна Срібна

Зал 2 – 11:00 – 12:00 – Презентація журналу «Мамине сонечко»

Зал 4 – 11:00 – 12:00 – Майстер-клас «Артдія»: ліплення з кольорового воску, проводить  вальдорфський вчитель Леся Музиченко

Зал 1 - 12:00 – 13:00 – Презентація книжки Василя Короліва-Старого «Хуха-Моховинка» . Творчий проект Мар’яни Мусій та Андрія Щербака. Видавництво  «Майстер Книг»

Зал 2 - 12:00 – 13:00 - Майстер-клас «Музейна папірня». На майстер-класі Ви дізнаєтесь про історію виникнення паперу, познайомитесь з процесом його виготовлення, і, звичайно, зможете зробити папір власними руками

Зал 3 – 12:00 – 13:30 – Презентація книги Мар’яни Ангелової «Велика плутанина у Малих Окрайцях», видавництво «Веселка»

Зал 4 – 12:00 – 13:00 – Іван Малкович презентує нові видання «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»:

1.Книга Джоан Ролінг «Квідич крізь віки», переклад Віктора Морозова за редакцією Івана Малковича,  2015 р.

Якщо ви коли-небудь цікавились, звідки взявся золотий снич, як з´явилися бладжери і чому на мантіях «Комет із Віґтауна» зображено м´ясні тесаки, то «Квідич крізь віки» саме для вас. Юні шанувальники квідичу мало не щодня гортають сторінки цієї безцінної книжки, консультуючись із нею. 

2. Книга «Падав сніг на поріг» Платона Воронька. Найвідоміші дитячі вірші улюбленого поета української малечі, проілюстровані українським книжковим графіком Костем Лавром, 2015 р.

3. Книга «Шустрик» Мар’яни Князевичза редакцією Сашка Дерманського, 2015 р.

Мама Лиска завжди застерігала маленького Шустрика: «Ніколи-ніколи не виходь з дому сам, адже в лісі, а надто за лісом, де живуть дволапі, повно небезпек...» Але хіба лисеня, яке назвали Шустриком, може всидіти вдома, коли довкола така краса? Допитливий Шустрик, прагнучи зробити мамі приємну несподіванку, втрапляє у велику халепу...

У захопливій і повчальній казці, яку написала Мар’яна Князевич за участі Сашка Дерманського, ти також познайомишся з песиком Ривком, гусаком Ціцероном, великим сімейством Зайкоцьких та іншими героями. А намалював книжку Іван Сулима — можливо, наймайстерніший з ілюстраторів нової хвилі, династійний художник у третьому поколінні.

 

Іван Малкович – український поет, перекладач та видавець, власник і директор видавництва

Кость Лавро – український книжковий графік, член Національної спілки художників України. Лауреат Національної премії України ім. Т. Шевченка. Роботи Костя Лавра неодноразово входили до каталогів виставок дитячої книги у Болоньї, Братиславі тощо.

Сашко Дерманський – український дитячий поет, прозаїк та казкар. Член Національної спілки письменників України. Літературний редактор дитячого журналу «Стежка».

Зал 5 – 12:00 – 13:00  –  Презентація книжечки «Героям Слава!» від видавництва «Мамине сонечко». Зустріч з творчим колективом авторів книги та воїнами із зони АТО, що стали героями цієї книжки.

                                       Презентація книги Сергія Гридіна «Кігтик Ковбаско» від Видавництва Старого Лева. (Ілюстратори Нечаєвські Андрій та Діана, м. Львів)

 

Зал 1 – 13:00 – 14:00 – Майстер-клас «Скриня моя мальована» Народознавчо-просвітницький осередок «Дзвін»

Зал 1 – 13:00 – 14:00 – Майстер-клас з атрибуції стародруків «Таємниці давніх книжок». У кожного з присутніх буде можливість не лише доторкнутися до наших найдавніших книг, але й поринути в тексти та почитати із стародруків, яким вже 300-400 років

Зал 3 – 13:30 – 14:30 – Презентація дитячих творів Віктора Терена. «Хлопчик з планети «Ч», видавництво «Літопис-ХХ»

Нова книжка відомого письменника Віктора Терена містить три повісті – «Хлопчик з планети «Ч», «Найд» і «Костюмчик до осені», а також два оповідання – «Артист» і «Горобчик». Цікаві сюжети, вдало виписані образи героїв – людей і тварин, дотепність, фантастичні та казкові елементи, високий гуманізм – ознаки «фірмового» стилю Віктора Терена – мають одне надзавдання: заторкнути в душі читача струни доброзичли вості, любові до всього на світі сущого – до природи, дітей, старих, тварин, дати імпульс до взаємодопомоги і співчуття... Чудові ілюстрації визначного художника дитячої книжки Костя Лавра створені в тій же тональності зачудування світом.

Зал 4 - 13:00 – 14:00 –Презентація четвертої частини роману В. Рутківського «Джури і Кудлатик», 2015 р., видавництво «А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га».
В презентації бере участь Іван Малкович.

«Джури і Кудлатик» — четвертий роман трилогії відомого українського письменника Володимира Рутківського «Джури», за яку її автора удостоєно Шевченківської премії. З появою цього «незапланованого» роману трилогія стала тетралогією.Це — незвичайна книжка. Історична й сучасна, смішна і мудра. В ній ідеться про життя і смерть, про земне й небесне, про перші ніжні почуття (і то не тільки в людей), про переміщення в часі, де вірність і дружба залишаються незмінними.

Володимир Рутківський – український поет, прозаїк, дитячий письменник, журналіст. У 2011 р. став лауреатом премії «Книга року ВВС» за двотомний історичний роман «Сині води». Лауреат Національної премії України ім. Т. Шевченка

Іван Малкович – український поет, перекладач та видавець, власник і директор видавництва

Зал 1 - 14:00 – 15:00 – Майстер-клас «Скрипторій». На майстер-класі Ви дізнаєтеся про історію виникнення абетки; про типи давнього письма – устав, півустав, скоропис; про матеріали, за допомогою яких створювали рукописні книги

Зал 3 - 14:30 – 16:00 – Майстер-клас з акторської майстерності проводить Наталія Шилова (Перший жіночий театр)

Зал 4 - 14:00 – 15:00 – Презентація нової книжки Галини Малик «Їде грудень на коні», ілюстрації відомої львівської художниці Ольги Кваші. Видавництво «Каламар»

Галина Малик  українська письменниця, перекладач. Член Національної спілки письменників України.

Зал 5 - 14:00 – 15:00 – Презентація книг Володимира Арєнєва «Душниця» і «Порох із драконових кісток», Видавничий дім «Києво-Могилянська академія»

 

Зал 1 - 15:00 – 16:00 - майстер-клас «Мармурування» із декоративного оздоблення книги проводить Ірина Боса. Дізнаєтесь про один із давніх способів оформлення книжкової обкладинки та створите власну

Зал 4 - 15:00 – 16:00 – Презентація книги «Баранцеві сниться лука» Олега Жовтанецького (Жак Жаб’є), ілюстрації львівської художниці Ольги Кваші.

Зал 5 - 15:00 – 16:00 – Презентація роману-міфологеми Наталі Савчук «Діти переступу», 2015 р., видавництво Навчальна книга – Богдан

Десь у глибинах пам’яті роду на тебе тисячоліттями чекав твій першосвіт, твоє Семисвіття. У ті часи на праукраїнських теренах чоловік мало що важив для богів, людськими громадами верховодили чуйні берегині та загонисті лярви, а в Дикому Степу панували птаховичі зі змієвичами та Вражеві діти, котрі зналися з лютими перевертями та мервям. Але якось берегиня з любові до чоловіка замість доньки, котра мала успадкувати всю її силу, народила двійню, вділивши чулості синові. Так у Семисвіття ввійшли «діти переступу» — напівчулі напівмужні берегиничі Врода та Волошко. Рівновагу було порушено. І тепер ніхто не знає, чи зможуть доньки Великої Ма втримати у руках світ, адже мужі почали підступну гру за панування... Наталі Савчук вдалося зазирнути у неймовірну глибочінь українського міфу й донести його до читача живим і багатобарвним, духмяним і многоликим. Подібне в зарубіжній літературі втілив лише Д.Р.Р. Толкін.

 

Зал 1 - 16:00 – 18:00 – Майстер-клас з каліграфії та духовного співу проводить Тарас Компаніченко

Зал 2 - 16:00 – 17:00 – Майстер-клас «Арткнига» відхудожника Олени Поліщук. Тут Ви маєте можливість власноруч виготовити арткнигу. Свій витвір Ви зможете забрати із собою і долучити його до власної бібліотеки

Зал 5 - 16:00 – 17:00 – Зірка Мензатюк презентує нову книгу «Зелені чари» (видавництво «Букрек»)

Зірка Мензатюк – лауреат премії імені Лесі Українки, чиї книги стали бестселерами в український дитячій та підлітковий літературі останнього десятиліття.

Зал 4 - 18:00 - 19.00 – Презентація факсимільного видання Лицьової Біблії Клауберів “Historiae biblicae Veteris et Novi Testamenti” - музейного експонату, відомого європейського стародруку (Аґсбурґ, [1748-1757] рр.).

Автор проекту та упорядник - Валентина Бочковська, художнє оформлення Олени Поліщук, видавництво «Каламар», 2015 р.

 

АКЦІЇ ВПРОДОВЖ УСЬОГО ДНЯ

  • Майстер-клас «Шоколадне королівство» - від «Львівської майстерні шоколаду» - на майстер-класі можна власноруч виготовити різноманітні фігурки з шоколаду та розмалювати їх на свій смак.
  • Квест «У пошуках музейних скарбів» - допоможи віднайти сховані злим чаклуном експонати. Квест розрахований для дітей 7-10 років.
  • Квест «Культурний код України». Квест розрахований для дітей 12-15 років.
  • Майстер-клас «Лаврська друкарня» від Олександра Рачковського. Ви отримаєте можливість не тільки побачити, як друкували в давнину зі спеціальних друкарських форм на верстаті, але й власноруч зробити відбиток.
  • «Листівка на фронт» від Олени Поліщук. Акція на підтримку українських вояків. Ви зможете підписати готову, або власноруч виготовити листівку. Яку доправлять нашим військовим на передову. (з 11:00 до 15:00)
  • Майстер-клас «Інтролігаторська майстерня». Про особливості виготовлення окладів та оправ до видань розповість Олег Будзан.
  • Майстер-клас з офорту проводять студенти кафедри графіки Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут»
  • Майстер-клас з виготовлення панорамних листівок проводять студенти кафедри графіки Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут»

 

 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери