Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Фестивалі

Події

19.12.2014|08:03|Буквоїд

«Зимові забави Азбукового Королівства». Програма фестивалю

19–21 грудня у Музеї книги і друкарства України (вул.Лаврська, 9, корпус 9/10) відбудеться фестиваль «Зимові забави Азбукового Королівства». Подаємо детальну програму фестивалю.

19 грудня (п’ятниця)

Зала 1

10.30 – 11.30

Презентація книги "Зубасті задачки" від славетного пірата Кузька Кузякіна та"Видавництва Старого Лева"

Кузько Кузякін – автор, художник, педагог. Ілюстрував та редагував дитячі журнали(«Пізнайко», «Мамине сонечко», «Професор Крейд», «Артек»). Отримав відзнаку в кількох літературних конкурсах («Коронація Слова», «Смолоскип», «Белая скрижаль», «Витоки», премії імені Олександри Кравченко).

 

Зала 1

 

11.30 – 12.30

Презентація книг Олі Русіної «Сестричка», «Сімейка Майї»"Видавництво Старого Лева"

Зала 2

 

10.30 – 11.30

Презентація і майстер-клас від Мар’яни Ангелової «Казки-витинанки»

 

Зала 4

16:00 – 18.00

Новорічно-різдвяне дійство від майстрів творчої студії «Макош»:

виставка ляльок «Розтопити в серці лід», або «Хто здолає Снігову королеву» (за мотивами казки Г.Х. Андерсена «Снігова королева»)

майстер-клас з «мокрого валяння» , на якому всі охочі зроблять торбинку для подарунка воїнам АТО. В цю торбинку можна покласти побажання або маленький подаруночок.

 

Зала 4

з 18.00

«Славимо Святого Миколая» разом із заслуженим артистом України Тарасом Компаніченком

 

 

Майстер-клас «Лаврська друкарня» від Олени Поліщук та Олександра Рачковського. Ви отримаєте можливість не тільки побачити, як друкували в давнину зі спеціальних друкарських форм на верстаті, але й власноруч зробити відбиток

Майстер-клас «Інтролігаторська майстерня». Про особливості виготовлення окладів та оправ до видань розповість Олег Будзан

Майстер-клас «Мрамурування» із декоративного оздоблення книги проводить Ірина Боса. Дізнаєтесь про один із давніх способів оформлення книжкової обкладинки та створіть власну

Майстер-клас «Музейна папірня» На майстер-класі Ви дізнаєтесь про історію виникнення паперу, познайомитесь з процесом його виготовлення, і, звичайно, зможете зробити папір власними рукамиМайстер-клас з виготовлення іграшки від художниці Олени Тєрєхової

Майстер-клас «Скрипторій» На майстер-класі Ви дізнаєтесь про історію виникнення абетки; про типи давнього письма – устав, півустав, скоропис; про матеріали, за допомогою яких створювали рукописні книги.

Майстер-клас «Арткнига» Тут Ви маєте можливість власноруч виготовити арткнигу, познайомитись із мистецтвом витинанки і застосувати його, як графічну техніку. Свій витвір Ви зможете забрати із собою і долучити його до власної бібліотеки«Таємниці давніх книжок» від організатора фестивалю Валентини Бочковської. Ексклюзивно - майстер-клас з атрибуції стародруків, у кожного з присутніх буде можливість не лише доторкнутись до наших найдавніших книг, але й спробувати прочитати, послухати про Св. Миколая, Новий рік, Різдво Христове із стародруків, яким вже 300-400 років. Фото в інтер’єрі Музею зі стародруком на пам’ять про майстер-клас

Майстер-клас «Шоколадне королівство» – від «Львівської майстерні шоколаду» – на майстер-класі можна власноруч виготовити різноманітні фігурки з шоколаду та розмалювати їх на свій смак.Квест «У пошуках музейних скарбів» – допоможи віднайти сховані злим чаклуном експонати.

 

20 грудня (субота)

 

Зала 1

10.30 – 11.30

«Сніг і зима в мистецтві». Разом з дітками досліджуємо книгу Туве Янсон "Чарівна зима". Проводить Оксана Садовенко, викладач «Культурного проекту»

 

Зала 1

10.00 – 11.00

Майстер-клас «Тепло свічечки»: - навчимося виготовляти воскові свічки за старовинними або сучасними технологіями: сукання, обмокування (імерсія), відливання або скручування з вощини та їх декорувати. Кожен зможе забрати додому часточку казкового тепла. Майстер-клас Аліси Шрамко (Творча майстерня «Творимо і витворяєм»)

 

Зала 1

11.00 – 12.00

«Зайчики-трав’янчики». Зі звичайного клаптик а тканини народжуються в ручках чарівні вухаті друзі, які дарують нам улюблені аромати духмяних трав та спецій. Можуть бути зайчиком-на-пальчик для лялькового театру або улюбленою іграшкою для сну. Майстер-клас Аліси Шрамко (Творча майстерня «Творимо і витворяєм»)

 

Зала 2

11.00 – 12.00

«Зимові візерунки» майстер-клас з витинанки проводить Василь Корчинський

 

Зала 2

11.00 – 15.00

 

Майстер-клас «Мрамурування» із декоративного оздоблення книги проводить Ірина Боса. Дізнаєтесь про один із давніх способів оформлення книжкової обкладинки та створіть власну

 

Зала 1

12.00 – 13.30

«Малюнок на склі»: майстер-клас від Світлани Рак

 

Зала 1

12.00 – 13.00

«Золотиста солома»: соломоплетіння. Із запашної, ретельно підготованої і розмоченої ячної соломки ми навчимося створювати маленьких різдвяних янголиків та голубочків, що чудово виглядатимуть на ялинці, а також опануємо мистецтво створення традиційних українських різдвяних оберегів - павуків, але не страшних, а солом’яних! Майстер-клас Аліси Шрамко (Творча майстерня «Творимо і витворяєм»)

 

Зала 2

12.00 – 14.00

Майстер-клас від Маргарити Світличенко з розписування різдвяних пряників

 

Зала 2

12.00 – 14.00

Майстер-клас «Скрипторій» На майстер-класі Ви дізнаєтесь про історію виникнення абетки; про типи давнього письма – устав, півустав, скоропис; про матеріали, за допомогою яких створювали рукописні книги.

 

Зала 3

12.00 -13.00

«Різдвяна містерія» презентаціятвору від Сашка Гавроша

Олександр Гаврош – письменник і журналіст, член Асоціації українських письменників та НСПУ. Учасник та переможець численних всеукраїнських та міжнародних конкурсів.

 

Зала 4

12.00 – 13.00  

Майстер-клас фортепіанної грипроводить Марта Гринь.

Особливості занять з дорослими, які тільки починають набувати навичок фортепіанної гри, та з тими, які мають певну базу та мають бажання вдосконалювати свою майстерність. Марта Гринь: піаніст, викладач фортепіанної гри, яка щиро переймається своєю справою, і з любов’ю ділиться з вами своїм мистецтвом та своїми творчими надбаннями та з радістю запрошує вас поринути у світ фортепіанної гри.

 

Зала 1  

13.00 – 14.00

Валяння з вати ялинкових іграшок. Стара і незаслужено забута технологія виготовлення ялинкових іграшок з вати, що побутувала ще з кінця 19 ст. старшим людям – знайома, а меншим дуже цікава. Майстер-клас Аліси Шрамко (Творча майстерня «Творимо і витворяєм»)

 

Зала 1  

13.00 – 14.00

Майстер-клас з каліграфії від Ольги і Марії Шпак – студенток Інституту декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. М. Бойчука

 

Зала 2

13.00 – 14.00

Майстер-клас “Різдвяна листівка” з Ганною Сокиріною

 

Зала 4

13.00 – 14.00

Творча зустріч з Галиною Малик

Галина Маликписьменниця, перекладач, член НСПУ, лауреат численних  міжнародних та всеукраїнських премій, в тому числі: премії ім. Лесі Українки,  літературної премії ім. Ф. Потушняка. Видала 52 книжки для дітей — поезію, прозу, переклади. Збірку сонетів, переклади з болгарської. Укладач кількох антологій закарпатської літератури XX ст. (зокрема, поезії та дитячої літератури)

 

Зала 1

14.00 – 15.00

«Таємниці давніх книжок» від організатора фестивалю Валентини Бочковської.

Ексклюзивно - майстер-клас з атрибуції стародруків, на якому у кожного з присутніх буде можливість не лише доторкнутись до наших найдавніших книг, але й спробувати прочитати, послухати про Св. Миколая, Новий рік, Різдво Христове із стародруків, яким вже 300-400 років. Фото в інтер’єрі Музею зі стародруком на пам’ять про майстер-клас

 

Зала 1

13.30 – 15.00

Арт-листівка-витинанка для воїна-захисника України. Проводять народний майстер Світлана Рак та журналістка Ярослава Музиченко

 

Зала 2

14.00 – 15.00

Майстер-клас з виготовлення паперових янголів

 

Зала 3

14.00 – 15.00 

Інтерактивні читання  від літклубу  Букмоль "Де живуть дивовиська»

Інтерактивне читання світової класики дитліту - книжки-картинки "Де живуть диковиська" Моріса Сендака (в укр. перекладі "Букмолі"), створення яскравих масок диковиськ та імпровізована театральна вистава за участі дітей

 

Зала 2

15.00 – 16.00

Майстер-клас з акторської майстерності проводить Наталія Шилова (Перший жіночий театр)

 

Зала 5

15.15 – 16.15

«На гостини до тітоньки Мальви» презентація книжкових новинок від Сашка Дерманського

Сашко Дерманський  - український дитячий поет, прозаїк та казкар. Член Національної спілки письменників України. Літературний редактор дитячого журналу «Стежка». Перші вірші для малечі опублікував 2001 року. З того часу було надруковано в періодичних дитячих виданнях чимало його віршів, оповідань та казок. Автор десяти дитячих повістей та казок, серед яких: «Володар макуци, або Пригоди вужа Ониська», «Король буків, або таємниця Смарагдової книги» та ін.

 

Зала 4

16.00 – 17.00

Інсценізація свята «Ой хто, хто Миколая любить» від музейних дітей та дітей друзів Музею

 

 

Зала 4

17.00 – 18.00

Благодійний концерт за участі юнацької студії при хорі ім. Г. Верьовки (збір коштів для поранених, які перебувають у військовому шпиталі (м. Київ)

 

Зала 4

18.00 – 19.30

Творчий вечір “Ліра в Україні і Західній Європі XII-XVIII ст.: шляхи розвитку, подібне і розбіжне”.

Ведучий Ярема Шевчук, мистецтвознавець, художник-реставратор, музикант.

Звучатимуть українські і західноєвропейські твори XV-XVIII століття.

 

Акції впродовж усього дня:

 

Майстер-клас «Лаврська друкарня» від Олени Поліщук та Олександра Рачковського. Ви отримаєте можливість не тільки побачити, як друкували в давнину зі спеціальних друкарських форм на верстаті, але й власноруч зробити відбиток

 

Майстер-клас «Інтролігаторська майстерня». Про особливості виготовлення окладів та оправ до видань розповість Олег Будзан

Майстер-клас «Шоколадне королівство» – від «Львівської майстерні шоколаду» – на майстер-класі можна власноруч виготовити різноманітні фігурки з шоколаду та розмалювати їх на свій смак.Квест «У пошуках музейних скарбів» – допоможи віднайти сховані злим чаклуном експонати.

 

 

21 грудня (неділя)

 

Зала 2

11.00 – 12.00

Майстер-клас «Арт долоні»

 

Зала 4

11.00 – 12.00

До панночок у танок»:майстер-клас зі старовинних танців від Театру історичного танцю «Al´entrada».Чарівні учасниці театру навчать всіх охочих танців початку XVII ст.

 

Зала 5

11.00 – 12.00

"Чи є щось правдивіше за фантастичні світи?" Зустріч із письменником Володимиром Арєнєвим. Презентація книги "Душниця", читання

 

Зала 2

12.00 – 17.00

«Створення спільної картини»проводить художник Олена Зарецька.Картину буде передано українським військовим на Схід.

 

Зала 4

12.00 – 13.00  

Майстер-клас фортепіанної гривід Марти Гринь.

Особливості занять з дорослими, які тільки починають набувати навичок фортепіанної гри, та з тими, які мають певну базу та мають бажання вдосконалювати свою майстреність.

Марта Гринь: піаніст, викладач фортепіанної гри, яка щиро переймається своєю справою, і з любов’ю ділиться з вами своїм мистецтвом та своїми творчими надбаннями та з радістю запрошує вас поринути у світ фортепіанної гри

 

Зала 1

12.00 – 13.00

Дмитро Шостак презентує «Звіршики».Героями поезій “звіршиків” є екзотичні тварини, такі як: Трубкозуб, Видра, Вомбат, Лінивець, Ай-ай, Качкодзьоб, Єхидна, Манул, Ківі та багато інших. Під час заходу усі бажаючі не лише дізнаються багато цікавої, освітньо-художньої інформації про тваринок, а й зможуть намалювати найяскравіших. У цьому їм допомагатимє художниця Юлія Гончаренко.

 

Зала 2

12.00 – 15.00

Майстер-клас «Мрамурування» із декоративного оздоблення книги проводить Ірина Боса. Дізнаєтесь про один із давніх способів оформлення книжкової обкладинки та створіть власну

 

Зала 3

12.00 – 13.00 

Викладачі семінару Вальфдорської педагогіки Сергій Копил і Оксана Дмитрів презентують програму – проходження спіралі «Шлях Марії до Різдва»

 

Зала 4

12.00 – 13.00 

Лялькова вистава «Казка про музичне дерево» (за п’єсою Сергія Левіна) театру «Оле-Лукойє» Національної бібліотеки України для дітей

 

Зала 4

13.00 – 14.00

Авторська Різдвяна програма від Марії Морозенко

Марія Морозенко – поетеса, керівник та ведуча культурологічної студії «Духовність української родини» при Національному музеї літератури; лауреат конкурсів «Рукомесло», «Сила Малого» та «Українська сила»

 

Зала 5

13.00 – 14.00

«Новорічні київські казки від Зірки Мензатюк»

Зірка Мензатюк – лауреат премії імені Лесі Українки, чиї книги стали бестселерами в український дитячій та підлітковий літературі останнього десятиліття

 

Зала 5

14.00 – 15.00

«Таємниці давніх книжок» від організатора фестивалю Валентини Бочковської. Ексклюзивно -майстер-клас з атрибуції стародруків, у кожного з присутніх буде можливість не лише доторкнутись до наших найдавніших книг, але й спробувати прочитати, послухати про Св. Миколая, Новий рік, Різдво Христове із стародруків, яким вже 300-400 років. Фото в інтер’єрі Музею зі стародруком на пам’ять про майстер-клас

 

Зала 1

14.00 – 15.00

Майстер-клас «Скрипторій» На майстер-класі Ви дізнаєтесь про історію виникнення абетки; про типи давнього письма – устав, півустав, скоропис; про матеріали, за допомогою яких створювали рукописні книги

 

Зала 1

14.30 – 15.30

Майстер-клас та презентація «Казки-витинанки» від Мар’яни Ангелової

 

Зала 4

15.00 – 16.00

Виступ дитячого фольклорного ансамблю «Райгородок» під орудою Сусанни Карпенко

 

Зала 5

16.00 – 17.00

Майстер-клас зі співу колядок від Сусанни Карпенко

Сусанна Карпенкоспівачка, керівник дитячого ансамблю українського традиційного співу «Райгородок»; учасниця проектів Олега Скрипки «Ле Гранд Оркестр» та «Чоботи з бугая», джазового проекту Д. Найдича «Давнина»

 

Акції впродовж усього дня:

Майстер-клас «Лаврська друкарня» від Олени Поліщук та Олександра Рачковського. Ви отримаєте можливість не тільки побачити, як друкували в давнину зі спеціальних друкарських форм на верстаті, але й власноруч зробити відбиток

Майстер-клас «Інтролігаторська майстерня». Про особливості виготовлення окладів та оправ до видань розповість Олег Будзан

Майстер-клас «Шоколадне королівство» – від «Львівської майстерні шоколаду» – на майстер-класі можна власноруч виготовити різноманітні фігурки з шоколаду та розмалювати їх на свій смак.

Квест «У пошуках музейних скарбів» – допоможи віднайти сховані злим чаклуном експонати.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери