Re: цензії

18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
15.03.2024|Ірина Фотуйма
Дух єства і слова Богдана Дячишина
14.03.2024|Ярослав Калакура, доктор історичних наук
Радянська окупація і змосковлення Буковини: мовою документів і очима дослідника
09.03.2024|Тетяна Дігай, Тернопіль
Інтелектуальна подорож шляхами минулого і сучасності
09.03.2024|Ігор Зіньчук
Свідомий вибір бути українцем
07.03.2024|Богдан Дячишин, Львів
Студії слова єднання
07.03.2024|Василь Добрянський
Гроші пахнуть пригодами
06.03.2024|Валентина Семеняк, письменниця
Майбутнє за вогнярами і мальвенятами
03.03.2024|Ігор Зіньчук
Моя правда
Головна\Події\Презентації

Події

17.11.2021|16:15|Буквоїд

Вийшов друком альманах із текстами 10 молодих учасників фестивалю-воркшопу “Прописи”

Український ПЕН випустив альманах із текстами 10 молодих учасників фестивалю-воркшопу “Прописи”. Збірка містить поетичні й прозові твори молодих авторів, а також їхні враження про фестиваль

У першому фестивалі-воркшопі “Прописи”, який відбувся у вересні в Івано-Франківську, взяли участь 10 відібраних за конкурсом авторів-дебютантів. Це Богдан Бень, Олеся Богдан, Ганна Гнедкова, Софія Головецька, Орися Грудка, Аріна Кравченко, Ростислав Кузик, Романія Строцька, Дарія Суздалова та Вікторія Фещук. Тепер побачив світ альманах з їхніми текстами та передмовою куратора проєкту – поета, перекладача та віцепрезидента Українсього ПЕН Остапа Сливинського.

До видання, яке є в паперовому й електронному форматах, увійшли поезії й уривки прози десяти молодих письменників, а також есеї із їхніми враженнями про фестиваль-воркшоп “Прописи”.

“Під обкладинкою цього збірника ви знайдете тексти авторів і авторок, які вже завтра будуть визначати обличчя української літератури. Так, їхнє новаторство не кричить, не б’є в очі, як у 1920-х чи 1990-х, але воно є – спокійне і осмислене. У когось вже цілком зріле, а в когось ще на етапі намацування. У що воно виллється – побачимо через кілька чи кільканадцять років, коли будемо озиратися на ці непересічні дебюти. Вірю, що фестиваль “Прописи” і цей невеликий альманах є човном, який вивезе цих талановитих письменників і письменниць на широкі води літератури”, – зазначив куратор проєкту Остап Сливинський.

Паперові примірники альманаху Український ПЕН поширить по культурних інституціях. Електронна версія розміщена на сайті Українського ПЕН у вільному доступі.

Фестиваль-воркшоп “Прописи” відбувся 9-12 вересня в Івано-Франківську. Для 10 молодих авторів у ці чотири дні була організована насичена навчальна програма – лекції, воркшопи, індивідуальні заняття з наставниками. Менторами “Прописів” виступили Галина Крук (поезія), Тарас Прохасько (проза) та Ганна Улюра (літературна критика). А лекторами – Вікторія АмелінаЮрій АндруховичЛариса Денисенко, Роман Малиновський, Богдана Неборак, Ілларіон Павлюк, Ірен Роздобудько та Тетяна Терен. Упродовж фестивалю відбувалися подіумні розмови молодих авторів із досвідченими письменниками й літературні читання для широкої публіки.

Команда проєкту сподівається, що в майбутньому фестиваль-воркшоп “Прописи” стане щорічним. Він покликаний сприяти розвитку сучасної літератури шляхом відкриття нових імен, а також просувати правозахисні цінності ПЕН серед молодих авторів.

Проєкт реалізується за підтримки Українського культурного фонду.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери