Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Презентації

Події

14.04.2016|11:59|Буквоїд

Побачив світ новий номер «Літературного Чернігова»

Журнал №1 (73) за нинішній рік подає поезії Василя Буденного, Валентини Громової, Ірини Кулаковської, Людмили Садової, Олександра Штаня та чеського поета Мілана Грабала, а також добірку «Віршів з конспекту» студентів Катерини Романенко, Микити Мисника, Валерії Лазерної, Марини Лапай, Катерини Сафрігиної та Катерини Майстренко.

Проза представлена оповіданнями Михася Ткача «Нічний дзвін», Ніни Кочубуй «Що було, що буде, чим серце заспокоїться», Андрія Лопати «Святий Миколай», циклом новел Володимира Сапона «Хрущ у сірниковій коробці» та Леоніда Луцюка «Світанок Вакули». Публікується п’єса Валерія Конаша «Нірвана».

У літературознавчих студіях часопис друкує статті Надії Кузьменко «Павло Тичина — випускник Чернігівської духовної семінарії у спогадах Івана Львова», Олександра Забарного «Павло Тичина і Микола Сайко» та Івана Сидоренка «Історія написана поетичним словом», присвячені 125-річчю Павла Тичини. Також часопис подає публікацію Володимира Кузьменка «Карб харизми: на пошану 75-річчя Григорія Штоня».

Тетяна Сидоренко в рубриці «Видатні постаті» друкує розповідь «Іван Величковський: поет, новатор, лицар духу», а Микола Ткач у «Філософських роздумах» пише про «Метаморфози свідомості та їхні наслідки в літературі й мистецтві». «Історія рідного краю» представлена матеріалом Ольги Толкачової «Діти Корюківки у період німецької окупації 1941-1943 р.»

Журнал публікує рецензії на книжки «Зойк сови» Михася Ткача, «Трете пришестя» Андрія Гудими, «Яблука з небесного саду» Тетяни і Сергія Дзюб та «Розвиток художньої літерами Чернігівщини в XІX — на початку XX століття» Григорія Самойленка.

 У «Сторінці для дітей» опубліковані вірші Наталки Поклад.

На обкладинці часопису надруковано світлину пам’ятника Ганни Барвінок з історико-меморіального музею-заповідника «Ганнина Пустинь».



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери