Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Презентації

Події

13.10.2015|12:35|Буквоїд

У Києві презентують книгу Мартіна Поллака «Цісар Америки. Велика втеча з Галичини

18 жовтня, о 16.00, в Національному художньому музеї України (вул. Грушевського, 6) відбудеться презентація книги Мартіна Поллака «Цісар Америки. Велика втеча з Галичини».

 

Презентація цієї книги планувалася за участю самого письменника – Мартіна Поллака. Та загострення тяжкої хвороби не дало йому шансу приїхати. Ініціатори вирішили не скасовувати презентацію, а неодмінно її провести – на знак підтримки пана Поллака. Книгу «Цісар Америки» представлять перекладачка Неля Ваховська, письменник Андрій Курков, експертка у галузі культури Олеся Островська-Люта. Під час презентації планується дискусія та читання уривків із книги.

Мартін Поллак – «один із найбільших моторів промоції України та українських культур у Європі та зокрема німецькомовному просторі» (Ірина Славінська).Народився 1944 року у Бад Галлі, Верхня Австрія. Вивчав славістику та східноєвропейську історію. До 1998 року працював редактором у журналі «Шпіґель» («Spiegel»), нині вільний письменник та перекладач. З 2012 по 2014 рік – куратор програми Ляйпцизького книжкового ярмарку «Транзит», присвяченої літературі України, Білорусі та Польщі. Українською мовою видано його книги «Мрець у бункері. Історія мого батька» (2014) та «Отруєні пейзажі» (2015). 2014 року був гостем Книжкового Арсеналу, де презентував один із своїх творів.

Книга Мартіна Поллак «Цісар Америки. Велика втеча з Галичини», яка щойно вийшла друком у видавництві «Книги – XXI», зачіпає проблемну й неоднозначну тему. Порубіжжя ХІХ–ХХ століть: із Галичини (сучасної території України і Польщі) за океан лине багатотисячний потік заробітчан і переселенців, готових втілювати американську мрію. Українці-«русини», поляки, євреї тікають від злиднів у найбіднішій коронній землі Габсбурзької монархії, від погромів, насилля і голоду, сподіваючись на милість заокеанського цісаря Америки. У країну можливостей їх відправляють численні агенти, торговці людьми, крутії й організовані злочинці, які не соромляться наживатися на чужій біді. Мартін Поллак розповідає про соціальну катастрофу «звичайних» біженців, яка навіть через сто років наздоганяє Європу та Україну.            

Книгу відзначено Премією європейського порозуміння Ляйпцизького книжкового ярмарку 2011.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери