Re: цензії

28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
15.03.2024|Ірина Фотуйма
Дух єства і слова Богдана Дячишина
14.03.2024|Ярослав Калакура, доктор історичних наук
Радянська окупація і змосковлення Буковини: мовою документів і очима дослідника
09.03.2024|Тетяна Дігай, Тернопіль
Інтелектуальна подорож шляхами минулого і сучасності
Головна\Події\Зустрічі

Події

19.02.2018|08:51|Буквоїд

Книгарня «Є»: Розклад зустрічей 19 – 25 лютого

Пропонуємо розклад заходів у книгарнях «Є» 19 – 25 лютого.

Київ (вул. Лисенка 3)

20 лютого, 19:00 – Як зобразити звук, передавши увесь спектр його барв? Як навчитися бачити не лише очима? Творча майстерня «Аґрафка» розкаже про свій чуттєвий диптих, котрий уже завоював численні вітчизняні та закордонні нагороди.

21 лютого, 19:00 — Домашня тваринка – не м’яка іграшка, а повноправний член сім’ї. Доведе це авторка нової веселої книги для собачників «Усміхаки» Лариса Денисенко

Київ (вул.Хрещатик 46)

21 лютого, 18:30 — Липки завжди були престижним районом – і за царів, і за більшовиків, і за сучасності. На лекції києвознавця Павла Ковальова ви дізнаєтеся чимало цікавого з півторасотлітньої історії Липок.

22 лютого, 19:00 —Як цікаво починається щось масштабне від звичайних вирізок з газет та журналів і закінчується глянцевими шпальтами та іменами, які зрозумілі у різних країнах – розкаже редакторка видань про видатних жінок Світлана Привалова.

23 лютого, 18:30 — Серед безлічі можливих сюжетів у дебютній книзі Маркіяна Прохаська розгортаються історії розквіту та занепаду, відчаю та надії, безпеки та переховування, поразки та рутинного переживання найбільшого щастя. Приходьте на знайомство з новим голосом сучасної літератури.

24 лютого, 15:00 — Свого часу на питання «Що таке феноменологія» Едмунд Гуссерль, якого вважають її засновником, відповідав: «Це я та Гайдеґер». Отож настала пора поговорити про чи не найвидатнішого філософа ХХ століття. 

Київ (вул. Малишка, 2)

24 лютого, 12:00 — Веселі пригоди агента 009 захоплять кожного школяра – тож гайда до нас на «Дитячу суботу».

Львів (просп. Свободи, 7)

20 лютого, 18:30 — Війна змінює не тільки країну, але і її поетів. Анастасія Дмитрук відкриє слухачам свою гостросоціальну та щиру творчість про сучасний світ.

22 лютого, 18:30 — Легендарні подорожні книжки Тура Геєрдала «Фату-Хіва» та «Кон-Тікі» нарешті виходять українською! Рушаймо разом у дивовижні світи разом з видатним норвежцем!

Дніпро (вул. Глінки, 15)

21 лютого, 18:30 – Дослідники називають книжку Роберта Вільяма Чемберса «найважливішою в американській традиції горору», Говард Філіпс Лавкрафт захоплено відгукується про «Короля у Жовтому», а творці серіалу «Справжній детектив» складають пошану Чемберсові, наповнивши сюжет фільмів багатьма алюзіями на книжку. Відкрийте для себе світ найвишуканішого жаху!

22 лютого, 19:00  – До Міжнародного дня рідної мови кращого подарунку годі й шукати, як відвідати розмовний клуб від проекту «Безкоштовні курси вивчення української мови».

23 лютого, 18:30  – Загадковий рукопис книги про святого Миколая, який пов’язує долі двох людей на рейсі «Амстердам-Київ». Заінригувало? Тоді гайда на презентацію нового роману Галини Рис.

24 лютого, 13:00  – Дізнаватися більше про навколишній світ, розвивати світогляд та кругозір, «віртуально» мандрувати країнами надзвичайно важливо для дитини. Ми пропонуємо прогулянку цікавими словами польської мови.

Запоріжжя (просп. Соборний, 137)

22 лютого, 18:30 – Загадковий рукопис книги про святого Миколая, який пов’язує долі двох людей на рейсі «Амстердам-Київ». Заінригувало? Тоді гайда на презентацію нового роману Галини Рис. 

23 лютого, 18:30 –Історія лікаря, професора, полковника поліції Всеволода Стеблюка, розказана від першої особи, не залишить байдужими нікого. Долучіться до знайомства з літописом буремних подій новітньої історії.

24 лютого, 12:00 – Акварельні фарби – одні з найулюбленіших у художників. Під пильним наглядом майстра Ірини Сажинської, яка відкриє таємниці роботи із аквареллю, разом з дітьми створимо свій власний шедевр.

Вінниця (вул. Соборна, 89)

21 лютого, 18:00 – «Топографічний опис Подільської губернії 1799 р. Вінницький, Ямпільський, Брацлавський повіти» – унікальне статистичне джерело з історії Східного Поділля, що містить відомості з демографії, економіки, географії краю, які дотепер були майже недоступними для дослідників. Юрій Легун розповість про найцінніше та найцікавіше з цього джерела.

22 лютого, 18:30  – Серед безлічі можливих сюжетів у дебютній книзі Маркіяна Прохаська розгортаються історії розквіту та занепаду, відчаю та надії, безпеки та переховування, поразки та рутинного переживання найбільшого щастя. Приходьте на знайомство з новим голосом сучасної літератури.

24 лютого, 12:00  – Часто дітвора задає цілком зрозуміле питання: «Де я був чи була, коли мене не було?». Наталка Малетич створила оригінальну й світлу історію про народження – і ми разом з нею почитаємо дивовижну книжку.

Володимир-Волинський (вул. Ковельська, 6)

24 лютого, 12:00 — Здавна українці по-особливому проводжали зиму і закликали весну. Під час «Дитячої суботи» ми ознайомимося із давніми народними традиціями та обрядами, а також побавимося у цікаві народні ігри.

Івано-Франківськ (вул. Незалежності, 31)

20 лютого, 18:00 —Наука може стати справжнім мистецтвом, якщо знайти досконалу візуальну і текстов у подачу. Саме такий продукт створюють автори науково-популярного журналу «Куншт», який буде презентовано іванофранківцям.

21 лютого, 18:00 — Українці, які обрали українську – це круто. Але ще крутішими є іноземці, які обрали українську. Приходьте на зустріч з ними і відчуйте унікальність нашої «солов’їної».

23 лютого, 18:00 — Завжди оригінальна, завжди актуальна – саме такою нам бачиться Леся Українка навіть через 147 років після її народження. Чекаємо усіх «лесеманів» на читаннях її найкращих творів.

24 лютого, 12:00  — Навряд чи знайдеться у світі щось популярніше за кубик Рубіка. Запрошуємо дітвору на майстер-клас зі складання магічного кубу, якого по світу вже продано понад 300 мільйонів.

Рівне (вул. Короленка, 2)

25 лютого 12:00 — Улюбленець малечі і їхніх батьків Паддінгтон найбільше тішить нас на сторінках книжок його творця Майкла Бонда. «Дитяча субота» запрошує на зустріч з милим ведмежатком.

25 лютого 14:00 – Це так обурливо, коли в тебе – купа обов’язків і жодних свобод! Як оголосити свою незалежність і довести свою відповідальність – дізнаєтеся з цікавої історії про непосидючу Джуді Муді.

Суми (вул. Соборна, 44)

24 лютого, 12:00 – Експертами з котознавства може бути тільки той, хто вже проштудіював супербестселер Галини Вдовиченко про «36 і 6 котів». Але навіть якщо ваша дітвора ще не читала цих веселих книжок – все-одно приходьте до нас.

Тернопіль (вул. Валова, 5-9)

19 лютого, 18:30 – Комусь важко в це повірити – але тернопільській Книгарні «Є» на Валовій виповнюється 7 років! Ця магічна цифра точно означає, що усім нашим друзям ми підготуємо незабутній вечір у колі найбільших книголюбів міста. Запрошуємо! 

20 лютого, 18:30 – Містифікація міста приводить до «Урбамістики» – і саме так називається поетична збірка Уляни Галич, яку вона презентує тернополянам.

21 лютого, 18:30 – Провини, що тягнуться за нами… Помста і прощення… Втеча і пастка… Якщо ви вже достатньо заінтриговані, тоді не пропустіть показ фільму Адама Сміта в рамках серії «Нове британське кіно».

Харків

20 лютого, 17:00 (вул. Сумська, 3) – Автор, якого український читач по-справжньому відкрив лише після трагічних подій на Донбасі. Володимир Рафєєнко розкаже про злами долі та письма

20 лютого, 19:00 (вул. Сумська, 3) – Інклюзивність проявляється в рівних можливостях для людей з інвалідністю щодо вільного переміщення містом. Як у цьому напрямку може рухатися Харків – розкажуть активісти фестивалю ІнклюзіON.

21 лютого, 19:00 (вул. Сумська, 3) – Загадковий рукопис книги про святого Миколая, який пов’язує долі двох людей на рейсі «Амстердам-Київ». Заінригувало? Тоді гайда на презентацію нового роману Галини Рис.

22 лютого, 19:00 (вул. Сумська, 3) – Чак Поланік безперечно є культовим уже більше двадцяти років – і це спричинено передусім його оригінальним стилем письма. Дізнатися більше про місце автора в сучасному світовому літпроцесі можна буде на лекції-обговоренні Руслана Кулєшова.

23 лютого, 17:00 (вул. Сумська, 3) – Брестський мирний договір у став першим у Першій світовій війні і відіграв неабияку роль у подальших геополітичних трансформаціях. Що сталося далі і які наслідки цього договору відчуваємо навіть після 100 років? Про це – на обговоренні від «Просвіти».

25 лютого, 17:30 (вул. Сумська, 3) – Який дух криється за овіяною легендами постаттю, впевненою ходою, мовчазливою посмішкою? Дізнайтеся більше про справжнє обличчя Мустафи Джемілєва на показі знакового документального фільму Ахмеда Сарихаліла. 

24 лютого, 13:00 (вул. Пушкінська, 50/52) – Мало хто вміє зазирнути в душу дитини так глибоко, як це робить Анджела Нанетті: недарма італійська літературна критика охрестила її «поетесою дитячих душ». Приходьте на знайомство з її дивовижними книжками.

Хмельницький (вул. Проскурівська, 2)

19 лютого, 18.00 – Як прочитати геть усе, але не гаяти час на книги? Можливо, за цим провокативним запитанням криється шлях до вироблення гарного смаку та вміння орієнтуватися в літературі. Чи справді це так, розповість на своїй лекції Микола Палига.

24 лютого, 12:00 – Джулія Дональдсон – сучасна британська письменниця, що у співавторстві з відомим ілюстратором Акселем Шеффлером створила цілу серію цікавих римованих історій. Ми познайомимося з відомим багатьом Ґруффало та веселою відьмою.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus

Останні події

20.03.2024|14:23
У київському просторі PEN Ukraine відбудеться публічна розмова Мирослава Мариновича з Мирославою Барчук
20.03.2024|14:02
В Україні видадуть продовження серії «Червоний Арлекін» італійського письменника Роберто Річчі
20.03.2024|14:00
У «Видавництві 21» готують до друку перше в Україні гумористичне фентезі про ІТ
15.03.2024|16:37
У Києві презентували епічне фентезі «Кий і морозна орда»
14.03.2024|11:27
Книга Сергія Руденка "Бій за Київ" у фінському перекладі увійшла до короткого списку премії Drahomán Prize 2023 року
09.03.2024|14:20
Оголошено імена лауреатів Шевченківської премії-2024
06.03.2024|18:34
Оголошено претендентів на здобуття Міжнародної премії імені Івана Франка у 2024 році
05.03.2024|11:11
У Львові презентують книжку Олени Чернінької, присвячену зниклому безвісти синові
05.03.2024|11:09
«Сапієнси»: потаємна історія наукової фантастики. Лекція Володимира Аренєва
01.03.2024|13:50
«Маріупольську драму» покажуть в Ужгороді та Києві


Партнери