Re: цензії

18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
15.03.2024|Ірина Фотуйма
Дух єства і слова Богдана Дячишина
14.03.2024|Ярослав Калакура, доктор історичних наук
Радянська окупація і змосковлення Буковини: мовою документів і очима дослідника
09.03.2024|Тетяна Дігай, Тернопіль
Інтелектуальна подорож шляхами минулого і сучасності
09.03.2024|Ігор Зіньчук
Свідомий вибір бути українцем
07.03.2024|Богдан Дячишин, Львів
Студії слова єднання
07.03.2024|Василь Добрянський
Гроші пахнуть пригодами
06.03.2024|Валентина Семеняк, письменниця
Майбутнє за вогнярами і мальвенятами
03.03.2024|Ігор Зіньчук
Моя правда

Re:цензії

23.06.2018|17:03|Юлія Юліна

Ніхто в світі не має бути самотнім

Лана Ра. Як розвеселити самотність. “Новаторфільм”, 2018. — 111 с.

Жодна людина в цьому світі не повинна бути самотньою. Ба більше, навіть сама Самотність не повинна бути самотньою. У цьому переконана Лана Ра — авторка нової дитячої книжечки для молодших і середніх школярів “Як розвеселити самотність”.

Головна героїня — мудра конячка Камелія. Вже з перших сторінок книги вона ділиться з маленькими (чи й не дуже) читачами тим, як правильно починати ранок.

“Ранок треба починати з медових вівсяних пластівців і впорядкування думок... Звісно, у кожного свої методи впорядкування думок... А конячка Камелія наводила лад за допомогою йоги та медитації”.

Чому так важливо починати ранок із упорядкування думок?

“Кожен новий день — то нові зустрічі, відкриття, цікаві події. І щоб усе це приносило радість — треба бути з прибраними думками”. 

Конячка Камелія намагається радіти кожному дневі, насолоджуватися квітами й сонцем. Але навіть зі своїм позитивним настро́єм одного дня вона усвідомлює, що її огортає сум. Конячка розуміє, що коли тобі сумно, то насправді сумно Самотності, а ти відчуваєш її стан. Отже, Самотність треба розвеселити.

“Це неправильно, коли хтось сумує!”.

І конячка Камелія вирушає у захоплюючу подорож, де знаходить нових друзів, яких теж часто навідувала Самотність.

Персонажі цієї книжки настільки різні (Равлик володіє латиною, Мишеня дуже полохливе, Кабанчик — стяжатель, любитель усілякого непотребу, хтось вічно голодний, хтось має занижену самооцінку, а когось засмоктала Всесвітня павутина), але всі вони мають добре серце і готові одне одного підтримати будь-якої миті.

Ця книжка дуже мудра, повчальна й глибоко філософська.

“...не потрібно вимикати своє світло, щоб знайти друзів. Треба шукати друзів, яким подобається твоє світло", - стверджує авторка вустами одного зі своїх персонажів.

Казка містить яскраві ілюстрації, які насправді є кадрами з анімаційного мультфільму, знятого за книгою.

А ще в кінці казочки є гарні рецепти смаколиків, закладочки, які можна вирізати й використовувати для читання наступних книг, цікава гра, розмальовка й анкета. Туди можна вклеїти своє фото чи знімок із друзями й рідними.

Окрім того, книжечка допоможе дитині поповнити свій словниковий запас синонімами й авторськими неологізмами, як-от: “стрибакосміхи”, “хіхіхоповзання”, “сміхоперевертно”, “хихотійнокруто” і т.д.

Є там і модні в інтернет-просторі сучасні словечки: “лайкати”, “лінкувати”, “френди”, “відеочатитись” тощо.

Як і попередня книга авторки, “Щоденник котячих мандрів”, “Як розвеселити самотність” — трошки неформатна. Тобто її розміри не дозволяють з легкістю заховати її до сумки або маленького дівчачого рюкзачка. Але загалом це саме та книга, яку вам захочеться залишити в домашній бібліотеці. Бо, зрештою, до неї можна ще не раз повернутися.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери