Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень

Re:цензії

Через віки тече Десна

Микола Тищенко. Десна: тече ріка через віки. Фотоальбом. Чернігів, ПАТ «Поліграфічно-видавничий комплекс «Десна», 2012, — 200 с.

Ім’я фотожурналіста Миколи Тищенка добре відоме не лише на Чернігівщині, а й далеко за її межами. Понад тридцять років він віддав газетярській справі, з них чверть віку в обласній газеті  «Деснянська правда». Він є автором  фотоальбомів «Чернігівщина», «Симфонія  Сіверянського краю», «На Десні, в Олександра Боровика», «Зелені заповіти», «Новгород-Сіверський — столиця Сіверського краю», «Золота нива Олександра Боровика», «Земля Чернігівська».

У своєму  новому фотоальбомі «Десна: тече ріка через віки» талановитий журналіст запрошує нас у захоплюючу  фотомандрівку зачарованою Десною, що географічно «народилася» аж на Смоленщині, поблизу Єльні.

Подорожуючи  з фотомайстром,  зупиняємося в старовинних Брянську, Трубчевську, Новгороді-Сіверському, Сосниці, Чернігові, Острі, які розкинулися на її  мальовничих берегах, а завершується мандрівка в столиці України Києві, біля якого Десна впадає в Дніпро.

Читач також знайомиться з місцями, де народилися і жили композитор Михайло Глінка, письменники Федір Тютчев і Олексій Толстой, герої давньоруської поеми «Слово о полку Ігоревім» та «зачарований Десною» наш Олександр Довженко, з притоками Десни Неруссою, Судостю, Убіддю, Сеймом, Сновом, Білоусом, Остром, старовинними монастирями і церквами, що велично стоять на їхніх берегах, пам’ятниками історії, найдавніша з яких має понад 20 тисяч років — знамените палеолітичне поселення в селі Мізин на Чернігівщині.

Неповторні деснянські пейзажі, народні свята та ярмарки  в придеснянських селах і містах, несподівані ракурси з птахами та дикими тваринами, що мешкають на тутешніх берегах, також додають колориту новому фотоальбому, до якого ввійшло майже 300 кольорових знімків Миколи Тищенка.    

 

 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери