Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника

Новини

16.06.2016|13:25|Буквоїд

Олександр Михед, Софія Мельник. «Мороки»

У видавництві «Люта справа» вийшов моторошний арт-бук письменника Олександра Михеда та художниці Софії Мельник «Мороки».

У книгу ввійшла повість, два оповідання та численні картини, написані акрилом. Поєднання тексту від автора психотрилера «Астра» (2015) та збірки оповідань «Понтиїзм» (2014) Олександра Михеда із темними і фактурними картинами художниці-аніматора Софії Мельник створює цілісну об’ємну історію.

Книжка Олександра Михеда – про трепет, який виникає, коли відчуваєш, що у спину хтось дихає, про жах, коли насмілюєшся обернутися, а там – немає нікого. Немає страшнішої вигадки за реальність. Немає загрозливішої темної сили, ніж людина. Текст та ілюстрації створюють світ, в якому свідомість породжує мороки.

Мороки – зло, що діє відкрито, яке приходить із помстою і не відпускає. Відповідно до народного повір’я: щоб налякати демона – потрібно почати розповідати казку. У перформансі поєднуються і казка про самих мороків, і оповідь, як зброя. Так, під час наступу нечистих сил відбуваються паралельні процеси: спроби зрозуміти природу цих сил та знайти спосіб їх побороти. Автор аналізує, якими є сили мороків, розбираючи на складові їхні безчинства та дії, причини появи та прояви. Відео та музика – дві складові, які накладаються на текст для того, щоб розібрати його на елементи і дослідити, а потім скласти назад у нову об’ємну версію.

Олександр Михед — письменник, літературознавець, куратор мистецьких проектів. Народився 1988 року. Автор численних публікацій у провідних українських ЗМІ та виданнях Білорусі, Італії, Німеччини, Сербії, Польщі, США та Чехії. Фрагменти творів перекладено 10 мовами. Автор художньої книги «АмнезіЯ» (2013), збірки оповідань «Понтиїзм» (2014) та психотрилера «Астра» (2015). Ресурс автора: www.mykhed.com

Софія Мельник — художниця, аніматор. Народилась 1988 року. Відвідувала художню студію спілки художників України та пройшла курс анімації на студії Укранімафільм, де пізніше працювала аніматором над мультфільмом «Бабай». Ілюструвала журнали «Світ під кутом 73%» та «Люблю каву», малювала обкладинки та буклети музичним гуртам «Kauan», «Helengard», «Macaq». З осені 2014 навчається за спеціальністю «анімація» в Кіноакадемії Баден-Вюрттемберг в Людвігзбурзі. Брала участь у підготовці ряду короткометражних анімаційних та ігрових фільмів.

Олександр Михед, Софія Мельник. Мороки. – К.: Люта справа, 2016.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери