Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Новини\Історія/Культура

Новини

21.05.2011|16:41|Буквоїд

Нові «шевченківські» видання від «Букреку»

22 травня виповнюється 150 років з дня перепоховання Тараса Шевченка у Каневі на Чернечій горі. Колектив видавничого дому «Букрек» вирішив здійснити свою прощу – літературну і підготував до випуску в світ кілька видань, дотичних до Шевченківських днів.

«Час благовісту», – так називається збірка творів переможців Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, яку видано на замовлення Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України. Конкурсу минає десять років і традиційно книгу, куди ввійшли поезія, проза, публіцистика юних талантів, вручають авторам у Каневі 22 травня. Так буде і цього року. Тільки вперше в рамках конкурсу видано і дайджест науково-дослідницьких робіт з історії школярів-переможців «Шляхами української державності. Ці видання ще раз доводять, що юнь України – талановита, патріотична, зріла і готова брати відповідальність за майбутнє своєї держави.

Книгою Олександра Кониського «Подорож у рідні села Шевченка», яку впорядкувала відомий український літературо-знавець Оксана Івасюк, у «Букреку» пишаються особливо. Цей твір приходить до сучасного читача вперше. Адже з кінця 20-х років творчість знаного українського письменника, автора «Молитви за Україну», лексикографа, одного із фундаторів Наукового товариства ім. Т. Шевченка була під забороною.

Оксана Івасюк вдихнула друге життя у цей твір Олександра Кониського, який був опублікований у часописі «Зорі» у 1893 році. Завдяки праці упорядника, її приміткам «Подорож у рідні села Шевченка» приходить до нинішніх читачів у читабельному, зрозумілому вигляді.

Ще одне видання букреківської шевченкіани лише готується до друку. Це «Кобзар» Т. Г. Шевченка румунською мовою відомого поета і перекладача Іона Козмея із Сучави. Як стверджують фахівці в Румунії і в Україні, – це один з найкращих перекладів румунською українського генія.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери