Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника

Новини

14.02.2020|12:33|Буквоїд

Святослав Беш. "Три сторони щастя: подорож із власної глибини"

Жити, а не проживати. Бути щасливим. Кожна людина в певний момент запитує себе «Який сенс мого життя? Навіщо я все це роблю? Як бути щасливим? І взагалі, що таке щастя?» Хтось ставить це питання після втрати коханої людини. Хтось — після того, як потрапляє в ДТП чи опиняється за крок до смерті. Хтось — прокидаючись рано-вранці холодного дощового дня, перш ніж йти на роботу. А когось це підступно захоплює зненацька, поміж буденних клопотів.

Сучасність просякнута консюмеризмом. Багатьом здається, що щастя — це нова машина чи висока посада (а ще й бажано владна посада). Навіть якщо ми розуміємо, що щастя за гроші не купиш — усе одно потрапляємо в цю пастку, яка, наче вуаль, заважає нам на шляху самоусвідомлення. Тяжко піддати сумніву особисті переконання, що вже вкорінилися у свідомості. А найтяжче — скоригувати їх.

Головний герой книги «Три сторони щастя» натрапляє на цікаву особистість — науковця з нелегкою долею, що народився в сім’ї священника. Під час діалогу обидва розмірковують про технічні досягнення, релігії, свідомість, економіку, культури світу, любов і, звичайно ж, про щастя. Автор запевняє, що критичне мислення – наш найцінніший інструмент і не варто сприймати щастя, наче це результат зовнішнього впливу.

Розповідаючи про пройдений шлях самоусвідомлення та досліджень, автор запрошує читача до саморефлексії. Не думайте, що в цій книжці ви побачите повне визначення терміну «щастя» та покрокову інструкцію, як його досягнути. Навпаки, мета цієї книги — спонукати читача до пошуків щасливої версії себе. Версії, котра не страждає на консюмеризм і здатна критично мислити й при цьому живе повним життям і самореалізується.

Три сторони щастя: подорож із власної глибини: ессеїстика / Святослав Беш. - Львів: СПОЛОМ, 2019. - 252 с.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери