Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень

Новини

07.01.2012|22:24|Буквоїд

Петро Яцик. Українець, який відмовився бути бідним

Як стати людині багатою, а державі сильною – над цим питанням роздумують автор книги і його персонаж – видатний український бізнесмен і меценат Петро Яцик (Канада).

Книга зацікавить не лише молодих честолюбців, що з грандіозними планами кидаються у вир бізнесу, чи політиків, соціологів, філософів, а й усіх читачів біографій славетних людей, оскільки в ній яскраво змальовано подвижницьке життя однієї з найвизначніших особистостей сучасного українського світу. 

Михайло Слабошпицький. Петро Яцик. Українець, який відмовився бути бідним. К.: Ярославів вал, 2011. - 258 с.


Неля Скакун, "Літературна Україна":

У цієї книжки дивовижно щаслива доля. Написана мало не два десятиріччя тому, вона вже при першому виданні спричинила широкий розголос. Автор відкрив читачеві особливо оригінального героя - чоловіка глибокої духовності, філософа-самоука, винятково талановитого бізнесмена й щедрого мецената. Петро Яцик зі сторінок книжки Михайла Слабошпицького, як і в житті, вибухав парадоксами, навіть шокував національною самокритикою, застерігав українців не впадати в ейфорію й бодай трохи утримуватися від самоїдства. Поміж читачів було немало таких, кого книжка просто роздратувала тими гіркими й саркастичними словами на нашу адресу, бо ж од гіркої правди ніхто не радіє і нікому вона не подобається. Але було значно більше таких, для кого П.Яцик став мало не одкровенням, тих, хто охоче переймав Яцикову філософію успіху і сповідувану ним непорушність моральних цінностей. Тих, хто сумлінно вивчав Яцикові уроки.

П.Яцик був цікавий читачеві не тільки як людина, що, прилетівши 1949 року до Канади, мала в кишені 7 доларів і стала мультимільйонером. Він воднораз був цікавий і як найбільший у діаспорі український меценат - його пожертви на різні (здебільшого освітні) українські проекти облікуються в десятках і десятках мільйонів доларів. Яцик був цікавий і тим, що тверезо й іронічно оцінював і самого себе, і всіх головних дійових осіб української політичної та бізнесової сцени. Великий скептик, він умів критично подивитися на людські пристрасті й переоцінити цінності, які видавалися непорушними на віки.

«Якби я був президентом України, то подарував би такому чоловікові, як Петро Яцик, гігантський український завод з тих, що їх недолуга наша влада довела до цілковитої руїни, тоді такий завод відродився б з попелу, як птиця Фенікс, і став би славою України», - писав захоплений особою П.Яцика Павло Загребельний.

А Дмитро Павличко наголошував: «Яцик повстає проти духовного догматизму, інтелектуального лінивства, хутірної філософії своїх земляків». Юрій Щербак же підкреслював: «Петро Яцик був однією з найнезалежніших особистостей, які я зустрічав у своєму житті».

Перше видання книжки розійшлося накладом сто сорок тисяч примірників. Після того було ще три видання. І ось - нове, доповненне. І немає жодного сумніву в тому, що й воно матиме такий самий успіх у читача. Адже це справді розумна й важлива книжка. Книжка про те, як здобувати успіх у житті й перемагати в найскладніших життєвих обставинах.

 

ЗАМОВИТИ



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери