Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника

Події

06.05.2022|09:32|Буквоїд

У Луцьку та Рівному триває збір книжок для Варшавської бібліотеки

Варшавська Biblioteka Publiczna w Dzielnicy Śródmieście потребує книжок українською мовою для дітей, підлітків та дорослих. З таким запитом до книгозбірні чи не щодня активно звертаються біженці з України.

Це спонукало українських книжкових блогерок Юлію Наглюк (@julka_chytulka) та Анну Єкименко-Поліщук (@book_dealerka) спільно з командою Міжнародного літературного фестивалю “Фронтера” організувати збір книжок в Рівному та Луцьку. Долучитися до нього може кожен. 

“Я з донькою зараз тимчасово мешкаю в Варшаві. Випадково дізналася про ініціативу Biblioteka Publiczna w Dzielnicy Śródmieście по збору книг для українців і поїхала туди, щоб дізнатися більше.У бібліотеці мені розповіли, що мають особливий запит на дитячі книги. Виїхало дуже багато діток. Якщо ми, дорослі, можемо читати зі своїх телефонів, то дітям важливо читати фізичні книги. Ми з донькою вже перебрали свої полички (на відстані) і наш стосик книг уже в бібліотеці. Культура важлива й у воєнний час! Давайте підтримувати і розвивати її”, — зазначила Юлія.

Збір книжок триває в “Книгарні Є” в Рівному (вул. Короленка, 2), а також книгарні “Руніка” в Луцьку (проспект Волі, 1). Однак до нього можуть долучитися й мешканці інших міст, надіславши книжки власним коштом “Новою поштою” до Анни Єкименко-Поліщук (для отримання адреси потрібно звернутися в Дірект до організаторок). 

Завдяки цій ініціативи до бібліотеки вже передали понад 200 книжок, серед них зокрема книжки Сергія Жадана, Макса Кідрука, Джоан Ролінґ, Всеволода Нестайка та інших авторів, які видані українською мовою. 

Організатори планують, що збір триватиме принаймні до кінця травня. 

Книги поступово опрацьовуються технічним відділом бібліотеки і поступово з’являються на полиці в бібліотеці. Українці вже користуються цією можливістю і читають книги рідною мовою. Записатися до бібліотеки можна безкоштовно за наявності закордонного паспорту і номеру PESEL. Адреса бібліотеки - Marszałkowska 55/73, Warszawa. 

За даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, за перші два місяці війни більше 2,9 млн громадян України виїхали до Польщі. Значна частина з них залишилися в країні: станом на 25 квітня українцям видали понад 1 мільйон ідентифікаційних номерів PESEL. 

Організатори в соціальних мережах:

Юлію Наглюк – https://www.instagram.com/julka_chytulka/

Анну Єкименко-Поліщук - https://www.instagram.com/book_dealerka/

Фронтера - https://www.instagram.com/fronterafest.ua/

Biblioteka Publiczna w Dzielnicy Śródmieście - https://www.instagram.com/biblioteka_srodmiescie_waw/

Сайт бібліотеки з оголошенням - http://www.biblioteka.waw.pl/index.php/filie-biblioteczne/wypozyczalnia-nr-7/8261-zbiorka-ksiek-w-jzyku-ukraiskim-w-wypoyczalni-nr-7-.html

Відео як організаторки доставляли першу партію книг - https://youtu.be/e157v7okcvE



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери