Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника

Події

25.02.2015|16:29|Буквоїд

Онук Агати Крісті оприлюднив її листування з читачами

Онук британської письменниці Агати Крісті опублікував її листування з читачами.

Як повідомляє The Guardian, Меттью Прічард вирішив оприлюднити листа з нагоди 125-річчя від дня її народження. Збереглося кілька сотень послань, в тому числі від англійського літератора і драматурга Пелема Гренвіла Вудхауза ("Дживс і Вустер").

Лист від Вудхауза було написано в 1969 році. У ньому він зазначає, що нові книги Крісті - це завжди подія, і висловлює радість і гордість у зв´язку з тим, що письменниця присвятила йому роман "Вечірка на Хелловін". Вудхауз високо оцінив назва твору, підкресливши, що, як правило, вибір заголовка - найскладніше завдання в літературі.

Крім того, серед листів міститься послання від мешканки Лондона польського походження, яка розповіла, що один з романів Крісті допоміг їй вижити у виправно-трудовому таборі в Німеччині під час Другої світової війни. Жінка пояснила, що вона обміняла шматок свічки на книгу "Людина в коричневому костюмі". "Я читала і перечитувала її так часто, що майже знала напам´ять. Перші кілька сторінок кудись поділися, так що я не знала ні назви, ні автора, але протягом семи місяців це була мій єдиний зв´язок з нормальним світом ", - написала вона.

The Guardian додає, що Крісті також зберігала лист від 14-річного хлопчика з Брістоля, який організував у своїй школі книжковий клуб, щоб зібрати трохи грошей на покупку її нового роману. "У мене 28 ваших книг. Я даю їх напрокат хлопчикам за три пенні, якщо вони хочуть читати в школі, і за шість - якщо вдома ", - розповів він.

Твори Крісті стали популярні практично відразу після їх появи в 1920-х роках. Письменниця створила 80 романів і збірок оповідань, а також 19 п´єс, які були перекладені більш ніж на 70 мов світу і, за деякими даними, поступаються за накладами тільки Біблії і роботам Шекспіра.

Інформація: Gazeta.ua./a>



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери