Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Фестивалі

Події

17.05.2018|09:35|Буквоїд

Новинки видавництва «Джура» до Книжкового Арсеналу

Тернопільське видавництво «Джура» представить на Книжковому Арсеналі кілька новинок.

«Ілюстрована історія України»

Посібник «Ілюстрована історія України» перевиданий учетверте. Доповнений інформацією про найновіші події в історичному житті України – тут висвітлено передумови Майдану та російсько-українську війну до 2018 року, тому можна вважати, що це найактуальніше навчальне видання з історії України. Автор книги – професор Микола Лазарович – вважає: чим складніший період, тим частіше мають оновлюватись книги з історії.

«У посібнику теми розбито не лише на питання, а й на окремі проблеми, які позначено своєрідними «віконцями». Подано фраґменти з історичних праць, що дають змогу відчути дух тієї чи іншої епохи. Для кращого запамʼятовування у тексті виділено ключові слова. 
Автор відстояв «права» літери «ґ» та російське транскрибування російських прізвищ й імен, наприклад, замість Петро І – Пьотр І, Микола ІІ – Ніколай ІІ, Горбачов – Ґорбачьов тощо. 
На відміну від попереднього видання, тут виокремлені пункти, присвячені культурі України різних періодів. 

«Тернопіль у плині літ»

Надзвичайно відомий у Тернополі та поза його межами краєзнавчий нарис «Тернопіль у плині літ» Любомири Бойцун. Любов до рідного міста «зі старою архітектурою, людьми, вулицями, які красномовно розповідають про своє минуле», спонукала краєзнавця до праці над енциклопедією міста, за яку тернополяни безмежно їй вдячні. Ця колосальна праця стала роботою усього життя п. Любомири. Із 2003 року «Тернопіль у плині літ» перевидавали кілька разів, але у 2009 автор вирішила внести доповнення, що вилилось у написання майже нової книги – оновлена на кількасот сторінок більша від попередньої. 
Книга містить нові унікальні світлини, а починається копією локаційного привілею заснування Тернополя. Його надав польський краєзнавець Ян Островський. Також додано новий розділ – про Тернопіль у 40-50-ті роки ХХ ст. 

«Баба Сяба»

Добродушна старенька бабця щоразу радісно зустрічає маленького Юрка. Він вже багато чого знає, хоча ще не ходить до школи. Проте Юрко не може второпати: звідки у бабусі беруться цукерки, якими він ласує. Він кличе бабуню Сябою, хоча у неї зовсім інше імʼя.   Одного разу баба Сяба доручає бешкетнику Юркові важливу справу, але соромить малого і мудро його провчає. Новою дитячою книгою «Баба Сяба»Валентина Семеняк прагне показати, що ніколи не треба боятись казати правду, але робити все по совісті. Тут письменниця зачіпає тему українських звичаїв та ментальності, наприклад, вишиті рушники та подушки у хаті й велика родина – те, що притаманне українцям. Не забула вона нагадати дітям і про те, що гарбуз із бабусиного городу – корисна і смачна їжа. 

Трилогія «OST»

Уперше трилогія «OST» зʼявилась у видавництві «Джура» в 2005 та 2006 роках. Тираж останніх томів швидко розійшовся, відтак їх практично неможливо було придбати. Популярність видань, як і самого автора, зросла. До «Книжкового Арсеналу-2018» «Джура» зробить додрук усіх томів «OST», відтак тритомник можна буде придбати у комплекті.

 

Улас Самчук писав «OST» більше 40 років, тому його вважають найбільш обʼємною працею письменника. Складається з романів «Морозів хутір», «Темнота» і «Втеча від себе». Перша книга розповідає про революцію 1917 року та розпад Російської імперії. Саме тоді постає питання Української держави, відтак формується людина нового типу. Роман «Темнота» – це пройдений етап усіх національних сподівань, доба зловісних експериментів, диктатури і суворої регламентації життя. Це огляд існування людини в Україні та цілому Радянському Союзі у трагічних 30-х роках. Десять років реальної історії виповнюються уявно-мистецьким світом «вулкану божевілля», у кратері якого опиняються і Іван Мороз, і більшість персонажів «Морозового хутора».

 

«Втеча від себе» – продовження і закінчення трилогії «Ост», проте роман можна читати як самостійний твір. Ним закінчено більшу, «на три книги закроєну, повість про події нашої історії», що відбувались між Першою і Другою світовими війнами. Автор трактував історію з незалежної точки бачення, оскільки писав в умовах еміграції. У романі «Втеча від себе» Улас Самчук зробив спробу зрозуміти добу революції й терору і накреслити шлях виходу з трагічної доби темноти.«OST» Улас Самчук вважав своїм найвагомішим внеском у літературу, і працював над ним найдовше. «З Ост я мучуся, як сто чортів, коли будували своє пекло, і не можу від нього відчепитися…», а ще «після OST-а – хоч з моста», – іронізував письменник.

HOMETEND: ЛЮДИ І ДОЛІ…

Ми впевнені: байдужими не залишились люди, які прочитали #Homesick Богдана Берези. Книга із тих, які не відпускають читача від першої до останньої сторінки...
У цьому духовному романі сторінка за сторінкою, штрих за штрихом вимальовується портрет сучасної Америки. Такої, якою її пізнавав автор, живучи кілька років у "столиці світу" – Нью-Йорку... Богдан Береза не завершив #Homesick, проте, на численні прохання читачів, продовжив працювати над другою частиною! Продовження історії вже лежить на столі редактора – чекаємо на другу книгу HOMETEND: ЛЮДИ І ДОЛІ… Повірте, вона буде ще цікавішою!



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери