Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Фестивалі

Події

22.06.2016|08:59|Буквоїд

У Києві пройшов Фестиваль культур народів світу

Навколосвітню подорож за один день змогли зробити кияни та гості столиці на третьому щорічному Фестивалі культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL, який пройшов у Колонній залі Київської міської державної адміністрації. 20 посольств іноземних держав і 14 діаспор в Україні знайомили гостей зі своїми традиціями, фольклором, національними кухнями, літературою, побутом.

В урочистій церемонії відкриття взяли участь 25 Надзвичайних і Повноважних послів, Глави іноземних діаспор і Перший заступник міністра культури України Світлана Фоменко.

«Особливість Фестивалю в тому, що тут відбувається обмін не лише традиціями, а й взаєморозумінням: представники різних народів світу простягають один одному руку дружби, - каже організатор Фестивалю, генеральний директор проекту OUTLOOK Дарія Карякіна. - Цей захід з глибоким соціальним змістом: викликати у громадян повагу до вихідців з інших країн, які живуть і працюють в Україні. Культура зближує людей, розвиває і духовно збагачує».

Більшість Надзвичайних і Повноважних послів особисто представляли свої країни, пригощали національними напоями і запрошували відвідати свою Батьківщину. Відвідувачі фестивалю познайомилися з культурами Аргентини, Єгипту, Сирії, Греції, Сербії, України, Узбекистану, Грузії, Киргизстану, Молдови, Марокко, Гвінеї, Болгарії, Конго, Туркменістану, Іраку, Палестини, Лівану, Пакистану, Судану, Казахстану, Нігерії, Азербайджану, Вірменії, Бангладешу, Туреччини, Таджикистану, Румунії, Гаваїв, Індії та Польщі. Крім яскравих виставок автентичних предметів побуту, текстилю і ремісничих виробів посольства підготували ряд сюрпризів, частувань та майстер-класів, де кожен знайшов для себе щось цікаве. Дівчата робили арабський макіяж і приміряли образи східних красунь, хлопці вчилися танцювати аджарулі й грати на африканських барабанах, діти розмальовували руки візерунками мехенді і вчилися турецькому мистецтву ебру - малюванню на воді. Крім того, всі бажаючі могли повчитися гавайському танцю і пройти майстер-класи з малювання шаржів і аквагриму прапорів світу, білоруського соломкоплетіння, бенгальської каліграфії та японського орігамі.

Не обійшлося і без частувань. Посольство Туреччини пригощало ароматною турецькою кавою, посольство Марокко - марокканським чаєм, посольство Узбекистану - надзвичайно смачним пловом. Припали до смаку гостям і індійські солодощі, іракські сухофрукти, киргизька і суданська випічка.

Кожні 15 хвилин для гостей проводилися розіграші призів від посольств з вікториною на знання культур народів світу. У колоритній атмосфері барвистих костюмів і східних пахощів на сцені йшов концерт вокальних і танцювальних номерів. Колективи та артисти для участі приїхали не лише з усієї України, а й з-за кордону. Глядачів зачарували індійський танець «Кучипуді», молдовський народний танець «Ка Ла Молдова», запальна лезгінка, китайський народний танець, пісні «Азербайджан», сирійська «Хабібі», курдська пісня «Даде» («Мама»), літературно-музична композиція «Мрії над Віслою» та ін.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери