Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Фестивалі

Події

19.10.2014|07:59|Буквоїд

«Азбукове Королівство Магів і Янголів». Програма на 19 жовтня

Пропонуємо програму V Фестивалю української дитячої книги «Азбукове Королівство Магів і Янголів» на 19 жовтня.

Зал 1 -11:00 – 16:00 – Світлана Рак з майстер-класом «Витинанка»

Зал 2 -11:00 – 12:00 – Богдан Поліщук «Забавлянки-вирізанки» Майстер-клас з витинанки, яка в готовому вигляді може використовуватись як листівка (від 10 років)

Зал 1 -12:00 – 13:00 – Майстер-клас каліграфії від Віталія Мітченка

Зал 2 -12:00 – 13:00 – «Друк гравюри» - Надія Онищенко розповість, що таке гравюра і покаже як її зробити

Зал 3 -12:00 – 13:00 – Презентація нових видань Сергія Гридіна для дітей 11-14 років

Зал 4 - 12:00 – 13:00 – Катерина Штанко презентує «Дракони-вперед!» (видавництво А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА)  Текст та ілюстрації: Катерина Штанко

Цікавенна казкова повість від однієї з найулюбленіших українських дитячих графіків Катерини Штанко, про київського школяра, який захопившись біологією, випадково вирощує дракона. Ця феєрична казка є певною мірою і детективом, і пародією на детектив. Тут і легке фентезі, і дитяча «бондіана», і багато пізнавальних моментів. Це перша повість визначної української ілюстраторки.

Зал 5 - 12:00 – 13:00 – «Смачне читання»: презентація «Чарівної азбуки» Марії Морозенко (видавництво «Навчальна книга Богдан»)

Зал 1 -13:00 – 14:00 - майстер-клас з акторської майстерності проводить Наталія Шилова (Перший жіночий театр)

Зал 3 - 13:00 – 14:00 - Вигадування абетки з Ред’ярдом Кіплінґом. Звідки взялися літери? Хто їх вигадав і навіщо? Секрет винайдення абетки описав колись Кіплінґ у своїх казках про Тафі й Теґумая. Саме вони давно-давно у неолітичну добу винайшли літери, якими ми користуємося донині.

Допоможе пригадати абетку перекладач книжок Кіплінґа – Володимир Чернишенко. У ролі Теґумая – почесний бібліотекар Кіплінґівського товариства Великобританії Джон Вокер.Спільно з «Навчальна книга – Богдан».

Учасники:

Джон Вокер (JohnWalker) – дослідник творчості Кіплінґа, у Кіплінґівській бібліотеці в Лондоні зібрав велику колекцію книжок Кіплінґа, виданих у різних країнах різними мовами. За його сприяння у бібліотеці Лондонського міського Університету створено і український куточок.

Володимир Чернишенко - автор-перекладач дитячої прози з англійської мови, зокрема "Книги Драконів" Едіт  Несбіт, "Невгамовної Кейті" С´юзен Кулідж, "Таких Собі Казок" та "Легенд із Книги Джунґлів" Ред´ярда Кіплінґа, низки книг  Джаклін Вілсон. Співавтор поетичних книг "Межичасся" (Р.Кіплінґ) та "Де закінчується тротуар" (Шел Сільверстейн).

Зал 4 - 13:00 – 14:00 – Галина Малик презентує  «Мандри і подвиги Хитромудрого Лицаря Горчика»

Зал 5 - 13:00 – 15:00 - Майстер-клас «Акварельні плямки» від художниці Олени Тєрєхової

Зал 1 -14:00 – 15:00 –Майстер-клас «Музейна папірня»

На майстер-класі Ви дізнаєтесь про історію виникнення паперу, познайомитесь з процесом його виготовлення, і, звичайно, зможете зробити папір власними руками

Майстер-клас «Фестивальна листівка»

Використовуючи природні матеріали та різноманітні види паперу (у тому числі й ручного литва) , Ви зможете виготовити чудову листівку

Майстер-клас «Арткнига»

Тут Ви маєте можливість власноруч виготовити арткнигу, познайомитись із мистецтвом витинанки і застосувати його, як графічну техніку. Свій витвір Ви зможете забрати із собою і долучити його до власної бібліотеки

Майстер-клас «Скрипторій»

На майстер-класі Ви дізнаєтесь про історію виникнення абетки; про типи давнього письма – устав, півустав, скоропис; про матеріали, за допомогою яких створювали рукописні книги.

Зал 2 -14:00 – 15:00 –майстер-клас «Мрамурування» із декоративного оздоблення книги проводить Ірина Боса. Дізнаєтесь про один із давніх способів оформлення книжкової обкладинки та створіть власну.

Зал 3 -14:00 – 15:00 –Презентація від Марії Морозенко: «Жнива моєї творчості» про художницю Ганну Самутіну  (видавництво «Світ успіху»)

Зал 4 - 14:00 – 15:00 –Майстер-клас з ілюстрації від проводить Мар’ян Пирожок. Презентація книги «Маленьке левеня і львівська мишка» («Видавництво Старого Лева»)

Казка, яку написав відомий у всьому світі прозаїк Андрій Курков, вийшла дуже львівська, адже головними героями є маленьке левеня, що народилося у Львівському цирку, і мишка, мешканка однієї з львівських вулиць. Це казка про те, що той, хто боїться, завжди здається меншим, аніж є насправді, і навпаки: той, хто безстрашно рятує друга, відразу виростає в очах інших. Ілюстрував казку Мар’ян Пирожок, художник, який давно і зі смаком малює Львів. Отож книга стане своєрідною прогулянкою закапелками Львова.

Зал 1 - 15:00 – 17:00 – Майстер-клас з каліграфії та духовного співу проводить Тарас Компаніченко

Зал 3 -15:00 – 16:00- Олександр Гаврош презентує  «Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини світу», (А-ба-ба-га-ла-ма-га) ілюстрації: графічні кадри з фільму «Іван Сила», 2013

Пригодницька повість відомого дитячого письменника Олександра Гавроша розповідає про яскраві пригоди перевершеного гірського силача Івана Сили. Прототипом головного героя повісті став легендарний закарпатський богатир Іван Фірцак, який виборов звання чемпіона Чехословаччини та Європи з кількох видів спорту і об’їздив півсвіту, виступаючи в цирку, де здобув чимало яскравих перемог.  2013 року на основі цієї повісті було знято перший в третьому тисячолітті український дитячий фільм «ІВАН СИЛА», графічними кадрами з якого проілюстроване видання.

Зал 4 - 15:00 – 16:00 – творча зустріч з Михайлом Слабошпицьким

Михайло Слабошпицький  — український прозаїк, критик, літературознавець, публіцист, громадський діяч.Виконавчий директор Ліги українських меценатів, директор видавництва «Ярославів Вал».Ведучий радіопередач «Екслібрис», «Прем´єра книги», «Нобелівські лауреати», «Літературний профіль».Співголова координаційної ради Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика. Від 2006 року секретар ради Національної спілки письменників України.

Лауреат численних всеукраїнських премій в галузі літератури, в тому числі Літературної премії імені Лесі Українки та Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Зал 5 - 15:00 – 17:00 – Майстер-клас з виготовлення авторської ляльки від художниці Олени Тєрєхової

 Зал 4 - 16:00 – 18:00 – Урочисте закриття Фестивалю. Підведення підсумків щорічного музейного літературного конкурсу на кращу казку.

Зал 5 - 16:00 – 17:00 –  майстер-клас із українських барокових танців від Студії при театрі історичного танцю «Алентрада»

Зал 4 – з 18.00    Виступ відомого львівського гурту ГИЧ Оркестр

ГИЧ Оркестр зі Львова делікатно грає екстравагантну музику, співає пісні несправедливо призабутих поетів, як-от Тичина та Сосюра, творить композиції на лірику Мар’яна Пирога й активно переосмислює народну творчість. Він шанує традицію, але при цьому його музика народжується у радості експерименту. В «Оркестрі» грають вісім хлопців, які своїми інструментами й голосом дарують щастя слухачам тут і тепер. Зрештою, саме слово «гич» - це вигук радості і захоплення

АКЦІЇ ВПРОДОВЖ УСЬОГО ДНЯ

  • Майстер-клас «Шоколадне королівство» - від «Львівської майстерні шоколаду» - на майстер-класі можна власноруч виготовити різноманітні фігурки з шоколаду та розмалювати їх на свій смак.
  • Квест «У пошуках музейних скарбів» - допоможи віднайти сховані злим чаклуном експонати.
  • Майстер-клас «Лаврська друкарня» від Олени Поліщук та Олександра Рачковського. Ви отримаєте можливість не тільки побачити, як друкували в давнину зі спеціальних друкарських форм на верстаті, але й власноруч зробити відбиток. 
  • Акція «Твоя книга для твого однолітка на Сході України» - прийди на Фестиваль та принеси або придбай книгу для дітей з регіонів України, де відбувається війна. По закінченню Акції книги будуть передані дітям до шкільних бібліотек Луганської та Донецької областей.
  • Листівки від Магів та Янголів підпиши листівку на підтримку наших бійців на Сході
  • Майстер-клас «Інтролігаторська майстерня». Про особливості виготовлення окладів та оправ до видань розповість Олег Будзан.
  • Створення щоденника фестивалю Своїми враженнями від фестивалю і пропозиціями Ви зможете поділитись на сторінках щоденника фестивалю «Азбукове Королівство Магів і Янголів».

 

 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери