Re: цензії

28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
15.03.2024|Ірина Фотуйма
Дух єства і слова Богдана Дячишина
14.03.2024|Ярослав Калакура, доктор історичних наук
Радянська окупація і змосковлення Буковини: мовою документів і очима дослідника
09.03.2024|Тетяна Дігай, Тернопіль
Інтелектуальна подорож шляхами минулого і сучасності
Головна\Події\Фестивалі

Події

18.10.2014|07:59|Буквоїд

«Азбукове Королівство Магів і Янголів». Програма на 18 жовтня

Пропонуємо програму V Фестивалю української дитячої книги «Азбукове Королівство Магів і Янголів» на 18 жовтня.

Зал 1 -11:00 – 12:00 – майстер-клас «Оживи народну казку»: арт-долоні

Зал 1 -11:00 – 16:00 – Світлана Рак з майстер-класом: «Малюнок на склі»

Зал 2 -11:00 – 16:00 Майстер-клас «Акварельні плямки» від художниці Олени Тєрєхової Проведіть своє дозвілля у компанії яскравих фарб та зануртеся у захоплюючий процес творчості.

Зал 4 - 11:00 – 12:00 – Божена Антоняк презентує книги для дітей та підлітків видавництва "Урбіно" (Львів)

Божена Антоняк— українська перекладачка, мовознавець-славіст, лексикограф, видавець. Перекладає з польської, білоруської та верхньолужицької мов.Викладає польську мову в Національному університеті «Львівська політехніка». Співвласниця видавництва «Урбіно», яке спеціалізується на виданні перекладної художньої літератури, особливу увагу приділяє польській літературі.

Зал 5 - 11:00 – 12:00 - Презентація нових видань Сергія Гридіна для дітей 8-10 років

Сергій Гридін – український письменник, переможець конкурсу «Краща книга Рівненщини 2012», директор літературного фестивалю для дітей «Дивокрай 2013». У 2012 р. його книга «Федько у пошуках Чупакабри» потрапила до списку премії «Книга року ВВС»

Зал 1 - 12:00 – 13:00 – презентація журналу «Диво-Деревце»

Зал 2 - 12:00 – 13:00 – Надія Онищенко презентує майстер-клас «Вишивана листівка»

Дарина Бабченко «Пташиний POP-UP»: виготовлення об’ємної  ілюстрації

Зал 3 - 12:00 – 13:00 – Майстер-клас традиційної української пісні від Сусанни Карпенко

Зал 4 - 12:00 – 13:00 – Презентація книги Євгена Гуцала «Зайці в полі варять борщ» («Видавництво Старого Лева», 2014). З виданням познайомлять упорядник книги Леся Воронина та відома українська художниця Ольга Кваша.

За своє життя Євген Гуцало написав майже п’ять десятків книжок, його оповідання, повісті, романи стали класикою сучасної української літератури. І хоча більшість його творів адресовані дорослому читачеві, однак найбільше Євген Пилипович любив писати для дітей. Можливо тому, що й сам тоді перетворювався на веселого, вигадливого, а часом бешкетного хлопчика, котрий щодня по-новому відкриває для себе світ і  хоче поділитися цими неймовірними відкриттями з нами.

Зал 5 -12:00 – 13:00 –Презентація книги Люсі-Мод Монтгомері «Енн із Шелестких Тополь», за участю перекладачки - Анни Вовченко. Видавництво "Урбіно" (Львів)

Анна Вовченко - перекладачка, редакторка. Працювала редактором на телеканалі «1+1» у відділі дубляжу. Перекладає з англійської та іспанської мов. У своєму блозі регулярно публікує переклади з іспанської – поезій Федеріко Ґарсіа Лорки, Маріо Бенедетті, Хуліо Кортасара. Визнання українських читачів Анна Вовченко здобула завдяки розкішним перекладам творів популярної у світі канадської письменниці Люсі-Мод Монтгомері.

Зал 1 - 13:00 – 14:00 - Майстер-клас "Дитячий самвидав, самвигадав і самнамалював" Якщо ви мрієте про особливу й унікальну книжку та відчуваєте в собі сили і натхнення створити її власноруч, Портал української дитячої книги «БараБука» допоможе вам здійснити цю мрію (для всіх відвідувачів фестивалю.)

Зал 2 - 13:00 – 14:00 – Майстер-клас «Музейна папірня» На майстер-класі Ви дізнаєтесь про історію виникнення паперу, познайомитесь з процесом його виготовлення, і, звичайно, зможете зробити папір власними руками

Майстер-клас «Фестивальна листівка» Використовуючи природні матеріали та різноманітні види паперу (у тому числі й ручного литва) , Ви зможете виготовити чудову листівку

Зал 3 - 13:00 – 14:00 - авторські читання для малят від Лариси Ніцой (молодший шкільний вік)

Зал 4 - 13:00 – 14:00 – Творча зустріч з Лесею Ворониною (нові книги видавництва Грані-Т)

Зал 5 -13:00 – 15:00 – «Рутківський презентує Качана» творча зустріч з Володимиром Рутківським та Анатолієм Качаном

Володимир Рутківський – український поет, прозаїк, дитячий письменник, журналіст. У 2011 р. став лауреатом премії «Книга року ВВС» за двотомний історичний роман «Сині води». Лауреат Національної премії України ім. Т. Шевченка (2012)

Анатолій Качан – поет, письменник, культурний діяч, член НСПУ. Голова творчого об’єднання дитячих письменників Київської організації НСПУ.

Зал 1 - 14:00 – 15:00 – Майстер-клас «Скрипторій»

На майстер-класі Ви дізнаєтесь про історію виникнення абетки; про типи давнього письма – устав, півустав, скоропис; про матеріали, за допомогою яких створювали рукописні книги.

Зал 2 -14:00 – 15:00 – «Фестиваль планет»: Юрій Горбачевський запрошує на воркшоп зі створення планет. За участі художниці Яни Семячко.

Тут діти не тільки дізнаються багато цікавого про Сонячну систему, але й зможуть  створити власну ідеальну планету, на якій панують мир і злагода.

Зал 3 -14:00–15:00 - Юлія Поліщук та Олеся Томенко запрошують на презентацію і майстер-клас «Киця і Комп’ютерна Мишка» (видавництво «Аверс», м. Львів)

У книжці вміщено дві віршованих оповідки. Оригінальність цього видання в  тому, що це "книжка в книжці": перш ніж почати читати новий вірш, треба  перевернути книжку. Перша історія про те, як Киця познайомилася з дивовижною Мишкою, яка господарює в Інтернеті та все знає. Друга історія про незвичайного Кота-лідера з королівства Дзінь-Бош

Юлія Поліщук – українська художниця, співпрацювала видавництвами «Світ дитини»,  «Свічадо», «Навчальна книга – Богдан». А також періодичними виданнями: журнали «Малятко»),  журнал «Світ дитини». Є однією з постійних авторів «Незалежного театрального журналу КОЗА», а  з жовтня 2013 року – головним редактором «Шалених козюльок» –  єдиного театрального журналу для дітей.

Зал 4 -14:00 – 15:00 – "Казкові читання від Фонтану казок". Фрагменти "фонтанячих" книжок читають письменники Оксана Куценко, Олег Чаклун, Сергій Пантюк та Іван Андрусяк.

Зал 5 -14:00 – 15:00 - Майстер-клас відомої львівської художниці Ольги Кваші

Зал 1 -15:00 – 16:00 – майстер-клас з акторської майстерності проводить Наталія Шилова (Перший жіночий театр)

Зал 3 - 15:00 – 16:00 – «Бібліотечна ігроманія» (електронні ресурси НБУ для дітей). Модератор – Наталія Марченко

Зал 4 -15:00 – 16:00 – Галина Малик розповість про «Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії»

Зал 5 - 15:00 – 16:00 –Світлана Чернишева запрошує на презентацію книги «Подорож до Котанії» (видавництво «ArtArea») та майстер-клас з виготовлення книжкових закладок (для діток молодшого шкільного віку).

Зал 1 -16:00 – 17:00 - Майстер-клас з українського скоропису і духовного співу проводить Тарас Компаніченко

Зал 4 - 16:00 – 18:00 – Подіумна дискусія на тему «Діти. Війна. Культура». Модерує кандидат історичних наук, книгознавець Наталія Марченко. За участі Володимира Рутківського

Зал 1 - 17:00 – 18:00 - Майстер-клас з українського скоропису і духовного співу проводить Тарас Компаніченко

Зал 4 -17:00 – 18:00 – Презентація книги Антона Санченка «Левантійські канікули» (видавництво «Темпора»)

Дивовижні речі в житті таки бувають. Восьмикласники Денис та Сергій під час своїх літніх канікул потрапляють на справжнє вантажне судно і йдуть у рейс «практикантами». Судно ж замість того, щоб одразу повернутися з Туреччини додому, несподівано вирушає у мандрівку Чорним, Азовським, Мармуровим, Егейським, Іонічним та Адріатичним морями. Цю акваторію і прилеглі береги, сполучені цими морями, колись називали Левант. І всі тамтешні порти таки мають щось спільне.

 Хлопці призвичаюються до життя і праці моряків, шукають пригод на свою голову в Туреччині, Росії, Греції та Італії, інколи таки знаходять, з чого капітан робить відповідні організаційні висновки.

 Але не будемо про сумне. Бо пригоди часом знаходять навіть дисциплінованих моряків. Чи готові хлопці до випробувань? Чи вдасться їм самим, без допомоги дорослих, в екстремальній ситуації повернути судно до рідного порту?

 

АКЦІЇ ВПРОДОВЖ УСЬОГО ДНЯ

 

  • Майстер-клас «Шоколадне королівство» - від «Львівської майстерні шоколаду» - на майстер-класі можна власноруч виготовити різноманітні фігурки з шоколаду та розмалювати їх на свій смак.
  • Квест «У пошуках музейних скарбів» - допоможи віднайти сховані злим чаклуном експонати.
  • Майстер-клас «Лаврська друкарня» від Олени Поліщук та Олександра Рачковського. Ви отримаєте можливість не тільки побачити, як друкували в давнину зі спеціальних друкарських форм на верстаті, але й власноруч зробити відбиток. 
  • Акція «Твоя книга для твого однолітка на Сході України» - прийди на Фестиваль та принеси або придбай книгу для дітей з регіонів України, де відбувається війна. По закінченню Акції книги будуть передані дітям до шкільних бібліотек Луганської та Донецької областей.
  • Листівки від Магів та Янголів підпиши листівку на підтримку наших бійців на Сході
  • Літературні читання щодня ви маєте можливість послухати казки учасників щорічного музейного літературного конкурсу, переможець якого буде оголошений на закриті Фестивалю.
  • Майстер-клас «Інтролігаторська майстерня». Про особливості виготовлення окладів та оправ до видань розповість Олег Будзан.
  • Створення щоденника фестивалю Своїми враженнями від фестивалю і пропозиціями Ви зможете поділитись на сторінках щоденника фестивалю «Азбукове Королівство Магів і Янголів».

 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus

Останні події

20.03.2024|14:23
У київському просторі PEN Ukraine відбудеться публічна розмова Мирослава Мариновича з Мирославою Барчук
20.03.2024|14:02
В Україні видадуть продовження серії «Червоний Арлекін» італійського письменника Роберто Річчі
20.03.2024|14:00
У «Видавництві 21» готують до друку перше в Україні гумористичне фентезі про ІТ
15.03.2024|16:37
У Києві презентували епічне фентезі «Кий і морозна орда»
14.03.2024|11:27
Книга Сергія Руденка "Бій за Київ" у фінському перекладі увійшла до короткого списку премії Drahomán Prize 2023 року
09.03.2024|14:20
Оголошено імена лауреатів Шевченківської премії-2024
06.03.2024|18:34
Оголошено претендентів на здобуття Міжнародної премії імені Івана Франка у 2024 році
05.03.2024|11:11
У Львові презентують книжку Олени Чернінької, присвячену зниклому безвісти синові
05.03.2024|11:09
«Сапієнси»: потаємна історія наукової фантастики. Лекція Володимира Аренєва
01.03.2024|13:50
«Маріупольську драму» покажуть в Ужгороді та Києві


Партнери