Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Фестивалі

Події

21.09.2012|14:00|Буквоїд

Дитяча програма Книжкового Арсеналу-2012

Подаємо програму дитячих заходів, що відбуватимуться під час ІІ міжнародного книжкового фестивалю Книжковий Арсенал.

«Книга та читач в об’єктиві» - спеціальний проект протягом усього Книжкового Арсеналу. 

Дитяча кіностудія Національної бібліотеки України для дітей матиме на Книжковому Арсеналі свій майданчик, де показуватимуться трейлери, зняті дітьми про улюблені книжки. Кожен, хто дасть коротке інтерв’ю репортерам про улюблену книгу, автора, літературного героя, зможе побачити себе на моніторах Книжкового Арсеналу та отримати купон на придбання книг за пільговою ціною на стенді Чуланчику. Акція «Розкажи про книжку та отримай знижку!». 

4 ЖОВТНЯ, ЧЕТВЕР

12.00 – 13.00
Старт проекту «Підвішені книги» / біля входу у дворі Мистецького Арсеналу, на стенді Чулану&Чуланчику

Книжковий Чулан & Чуланчик і Барабанна школа GoDoPaTa розпочинають благодійний проект «Підвішені книги». Акції такого формату популярні у багатьох країнах. «Віддай, якщо можеш. Прийми, якщо хочеш». Цього разу адресат підвішених книг – діти, підопічні МБФ "Лікар.інфонд". 

НА ДИТЯЧОМУ МАЙДАНЧИКУ

14.30 – 16.00 
Дискусійний клуб для підлітків «ТЕМА» 

Зустріч на тему «Про що можна говорити відверто? І чи можна?» за участі київських школярів, авторів і видавців книг для підлітків, книжкового магазину Чулан & Чуланчик, психологів. 

16.00 -17.00 
«Що таке краса і мистецтво?» № 1 – семінар почесного гостя дитячої програми ОСКАРА БРЕНІФ’Є для дітей, презентація однойменної книжки (видавництво КлеверМедиа, 2012). Партнер – Французький Інститут в Україні. 

Оскар Бреніф´є - доктор філософії, експерт ЮНЕСКО, директор Інституту практичної філософії, один з засновників теорії та практики філософського консультування. Оскар Бреніф´є відрізняється від своїх колег-філософів тим, що подорожує по світу та організовує філософські семінари для дітей, для дорослих, для вчителів, а також для ув´язнених та пацієнтів у психіатричних клініках. Бреніф´є, використовуючи метод Сократа, задає доречні та важливі питання, провокуючи дітей, а також дорослих, на роздуми.

17.00 -18.00 
РОК-ГРИЗУНИ і ГАЛЯ ЧІКІС / дитячий рок-концерт і музичний урок «фінська за 5 хвилин» 

Фінський рок-гурт "вусатих нянь" грає по-доброму анархічні пісні для дітей, щось на зразок веселих «шкодних порад» Остера. «Рок-Гризуни» (финск. Jytäjyrsijät) спочатку грали тільки у дитячих садках, школах і бібліотеках, це була форма їх альтернативної служби в армії. А сьогодні вони активно виступають як у Фінляндії, так і закордоном, російською - разом із співачкою Галею Чікіс, яка цього року отримала премію "Степной волк" Артемія Троїцького.

Вокаліст «Рок-Гризунів» - Ларі Котілайнен, доктор філологічних наук, співробітник кафедри фінської мови та культури Гельсінкського університету, викладав фінську мову в університетах Упсали, Кельна і Саранська. Автор шкільних підручників рідної мови, а також цілого ряду наукових і науково-популярних книг про фінську мову, включаючи збірку «Захисник фінського. Керівництво з порятунку рідної мови». Разом з перекладачкою з фінської мови Анною Сідоровою проведе веселий урок «Фінська за 5 хвилин». Анна Сідорова є дослідником дитячої літератури, лауреатом Державної премії Фінляндії для іноземних перекладачів 2009 року. У її перекладах на російську вийшло багато дитячих книг, зокрема - А. Хавукайнен, С.Тойвонен «Тату и Пату - изобретатели», «Тату и Пату идут на работу», Р. Ніемеля « Сокровища лесных эльфов» та ін. 

У ЧУЛАНЧИКУ

Протягом усього дня – друкарська майстерня Гачі-Прічі, авторські сесії художників на станку для ручного друку.

17.00- 18.00 Монотипія. Майстер-клас Тараса Ковача, засновника графічної майстерні Гачі Прічі.

У КАФЕ СТАРОГО ЛЕВА

Розіграш книжок щогодини. Книга дня – «Метелик, який тупнув ніжкою» Редьярда Кіплінга.
«Метелик, який тупнув ніжкою» Редьярда Кіплінга. Це не просто казка, а надзвичайно красива і повчальна казка-притча. У ній мудрий цар Соломон, хоч був таким могутнім і величним, що йому підкорялися джини та іфрити, не міг дати собі раду з власною життєвою ситуацією без допомоги простого метелика і, звичайно, своєї найпрекраснішої дружини Балкіс. Завдяки ілюстраціям Володимира Штанка книгу можна назвати не тільки літературним, а й художнім виданням.

12:10-13:00
Майстер-клас з квілінгу. Метелики за мотивами казки «Метелик, який тупнув ніжкою»

Квілінг (анг.quilling) - мистецтво скручування довгих та вузьких смужок паперу. За допомогою фантазії, терпіння та нескладної техніки і дитина, і дорослий може створити шедевр власними руками. Давайте разом оживимо героїв казки Редьярда Кіплінга «Метелик, який тупнув ніжкою»!

13:10-14:00
Читання Мар’яни Савки для малят «Казки від Старого Лева».

Мар’яна Савка – поетеса, перекладач, головний редактор «Видавництва Старого Лева», член ради Центру дослідження літератури для дітей та юнацтва. Автор семи книг «дорослої» поезії та кількох дитячих: «Лапи і хвости», «Корова кольорова», «Чи є в бабуїна бабуся?», «Казка про Старого Лева» та інших. 

14:10-16:00
Майстер-клас «Схрумай книжку». Виготовлення їстівних книжок. 

А ти знаєш, що книжку можна не тільки читати, а ще й хрумати? Але для цього треба трохи магії. Як перетворити паперові аркуші на смачнюче печиво? Ми навчимо тебе! Вафельні сторінки, солодкі малюнки та пряні вірші – це все ти зможеш зробити власними руками, заходь на майстер-клас!

16:10-17:00
Презентація книги Редьярда Кіплінга «Метелик, який тупнув ніжкою». Зустріч з художником-ілюстратором Володимиром Штанко та перекладачем Володимиром Чернишенко. 
Володимир Штанко - художник-ілюстратор, син відомої української художниці Катерини Штанко. Закінчив Національну академію образотворчого мистецтва та архітектури у 2006 році, асистентуру-стажування – у 2009. Володимиром створені ілюстрації до творів Марини та Сергія Д’ячнків «Габріель і Сталевий лісоруб» (Теза, 2005), Яна Уолфа Екгольма «Людвигові Хитрому – Ура! Ура! Ура!» (Видавництво Старого Лева, 2009), Миколи Гоголя «Вечори на хуторі біля Диканьки» (Грані-Т, 2010), Михайла Григорів «Зелена квітка тиші» (Грані-Т, 2010), Мар’яни Савки «Казка про Старого Лева» (Видавництво Старого Лева, 2011), Лесі Вороніної «Таємне товариство боягузів та брехунів» (Грані-Т, 2012), Редьярда Кіплінга «Метелик, який тупнув ніжкою» (Видавництво Старого Лева, 2012). Володимир Чернишенко закінчив біологічний факультет Київського Університету імені Тараса Шевченка за спеціальністю "біотехнологія". Роботу за фахом поєднує з перекладацькою діяльністю. Працював над дитячою прозою з англійської мови, зокрема над "Книгою Драконів" Едіт Несбіт, "Невгамовною Кейті" С´юзен Кулідж, "Такими Собі Казками" та "Легендами із Книги Джунґлів" Ред´ярда Кіплінґа, низкою книг Джаклін Вілсон. Співавтор поетичних книг "Межичасся" (Р.Кіплінґ) та "Де закінчується тротуар" (Шел Сільверстейн).

17:10-18:30
Майстер-клас «Казкова закладка». Створення яскравих закладок для книжок. 

Інколи сторінки книжок бувають дуже норовливими: загинаються, рвуться, або взагалі втікають бозна-куди, що потім не знайдеш. Казкові закладки можуть приборкати неслухів. Створи свою казкову закладку за допомогою паперу, бусин, стрічок, пір’я та чарівних слів, і сторінки твоєї улюбленої книжки завжди будуть на місці!

18:30-20:00
Вечірні читання Романа Скиби. 

Поет Роман Скиба останні чотири роки живе в Києві, куди він прибув зі свого рідного Львова. В свої вічно юні роки Скиба - лауреат Міжнародного конкурсу "Гранослов" (1991), конкурсу видавництва "Смолоскип" (1997), премій: "Благовіст" (1999), журналу "Кур´єр Кривбасу" (2000), журналу для дітей "Соняшник" - "Найбільшій дитині 1998 року", а також нагороди артклубу "ОстаNNя барикада" та Чільної Української Молодіжної Мистецької Агенції "ЧУММА" - "Поет в законі" (2002). Член Спілки письменників України. Додатково до літературного амплуа відомий як продюсер мистецьких проектів.

5 ЖОВТНЯ, П’ЯТНИЦЯ

НА ДИТЯЧОМУ МАЙДАНЧИКУ

15.00 – 16.45 
Презентація книжки "Улюблені вірші", видавництво «А-ба-ба-га-ла-ма-га». 

17.00 -20.00 
«Листівка з найкрасивішого книжкового фестивалю України». Зустріч post-кроссерів за підтримки видавництва Glowberry Books і книжкового магазину Чулан & Чуланчик.

У ЧУЛАНЧИКУ

Протягом усього дня – друкарська майстерня Гачі-Прічі, авторські сесії художників на станку для ручного друку.

14.30 – 15.30 
"Урок праці і веселого читання" від Марії Вайсман, дитячої письменниці і голови російського видавництва «Август», за мотивами книжок «Правда, весело?» і «Тоска по лобзику».

16.00 – 17.30 
Друк на одязі. Майстер-клас для дітей художника Тараса Ковача, засновника графічної майстерні Гачі Прічі.

У КАФЕ СТАРОГО ЛЕВА

Розіграш книжок щогодини. Книга дня – збірка віршів «Про котів та про собак» Григорія Фальковича.
Книга віршів "Про котів та про собак" Григорія Фальковича стане неймовірно гарним подарунком для дітей і дорослих, які люблять домашніх улюбленців, котів і собак, а також люблять поезію для дітей. Веселі, вигадливі, кумедні вірші відомого поета ілюстровані надзвичайними картинами Наталі Ярової.
12:10-13:00
Майстер-клас «Схрумай книжку». Виготовлення їстівних книжок.

А ти знаєш, що книжку можна не тільки читати, а ще й хрумати? Але для цього треба трохи магії. Як перетворити паперові аркуші на смачнюче печиво? Ми навчимо тебе! Вафельні сторінки, солодкі малюнки та пряні вірші – це все ти зможеш зробити власними руками, заходь на майстер-клас!

13:10-14:00
«Казки від Старого Лева» - читання для малят Лесі Вороніної. 

Леся Вороніна – письменниця, журналістка, перекладачка. 1987–1991 рр. – редактор відділу літератури та мистецтва журналу «Україна». З 1991 року працювала у дитячому журналі «Соняшник» (з 1992 до 2006 — головний редактор часопису). Член Спілки письменників України, член Асоціації Українських письменників. Відзнаки: Лауреат Всеукраїнської акції «Книжка року» (2004); Лауреат Всеукраїнського конкурсу романів, кіносценаріїв і п´єс «Коронація слова» (2005); Лауреат Міжнародного літературного конкурсу «Дитячий Портал» (2006); Лауреат конкурсу «Книжка року Бі-бі-сі» (2008); Перша премія VІ Московського міжнародного конкурсу «Мистецтво книги» у номінації «Книга для дітей та юнацтва» за книжку «Сни Ганса-Християна» (2009); Перша премія Національного конкурсу «Краща книга України 2009» за книжку «Сни Ганса-Християна».

14:10-16:00
Майстер-клас «Кавові листівки». Створення листівок за допомогою кавових зерен, печива та цукерок. 

Як зробити рідній людині незвичайний подарунок? Для наших коханих, батьків, бабусь та дідусів, друзів та однокласників – справжні кавові листівки! Добрі слова, що пахнуть кавою, ваніллю та шоколадом, неодмінно піднімуть настрій вашим близьким. 

16:10-17:00
Презентація книги Григорія Фальковича «Про котів та про собак». Зустріч з автором. 

Григорій Фалькович – український поет і громадський діяч, що багато сили і натхнення приділяв єврейському культурному відродженню в Україні, і в той же час чудовий письменник. Його дитяча поезія доброзичливо-іронічна, винахідлива, дотепна і добра. Серед дитячих книг «Чудернацький Zoo», «Засинає ліва ніжка», «Смик-Тиндик», «Хвацькі вірші» та інші. 

17:10-18:30
Майстер-клас з квілінгу «Мої домашні улюбленці».

Квілінг (анг.quilling) - мистецтво скручування довгих та вузьких смужок паперу. Мистецтво, яким може займатись як малята, так і їх батьки. Чи любите ви мурчиків та гавчиків? Розкажіть на папері «Про котів та про собак»!

18:00-18:10
Вечірні читання «На каву до Львова». Гості дня – Василь Герасим’юк та Мар’яна Савка.

Мар’яна Савка – поетеса, перекладач, головний редактор «Видавництва Старого Лева», член ради Центру дослідження літератури для дітей та юнацтва. Автор семи книг «дорослої» поезії та кількох дитячих: «Лапи і хвости», «Корова кольорова», «Чи є в бабуїна бабуся?», «Казка про Старого Лева» та інших. 
Василь Герасим’юк — поет, якого зараховують до покоління вісімдесятників, лауреат Шевченківської премії 2003 року, член Шевченківського комітету, ведучий літературних програм Українського радіо. Але найперше — Поет, один із найбільших нашого часу. 

6 ЖОВТНЯ, СУБОТА

НА ДИТЯЧОМУ МАЙДАНЧИКУ

11.00 – 12.00 
Майстер-клас почесного гостя дитячої програми ЛІНДИ БОНДЕСТАМ для дітей. За підтримки FILI – Інформаційного центру літератури Фінляндії.

Лінда Бондестам – одна з найпопулярніших у Європі дитячих ілюстраторів. Її книги отримали численні нагороди, в тому числі у 2010 році вона номінувалася на престижну премію Астрід Ліндгрен. У її професійному доробку більше 15 дитячих книжок, а також дизайн постерів, листівок, логотипів, театральні декорації і навіть ляльковий театр для дорослих.

12.00 – 13.30 
«Що таке краса і мистецтво?». Семінар № 2 почесного гостя дитячої програми ОСКАРА БРЕНІФ’Є для дітей. Партнер – Французький Інститут в Україні 

Оскар Бреніф´є - доктор філософії, експерт ЮНЕСКО, директор Інституту практичної філософії, один з засновників теорії та практики філософського консультування. Оскар Бреніф´є відрізняється від своїх колег-філософів тим, що подорожує по світу та організовує філософські семінари для дітей, для дорослих, для вчителів, а також для ув´язнених та пацієнтів у психіатричних клініках. Бреніф´є, використовуючи метод Сократа, задає доречні та важливі питання, провокуючи дітей, а також дорослих, на роздуми.

13.30 – 14.30 
Презентація книжки «Сто казок» видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»

14.30 – 16.00
Зустріч з ЄЛЕНОЮ МАКАРОВОЮ, почесним гостем дитячої програми. Презентація книги "Движение образует форму" і трилогії «Как вылепить отфыркивание» за підтримки книжкового магазину Чулан & Чуланчик і видавництва «Самокат».

Єлена Макарова - російський прозаїк і педагог, скульптор, куратор міжнародних виставок, автор більш ніж 40 книг, перекладених на 11 мов. Її майстер-класи з арт-терапії користуються популярністю у всьому світі. Також Макарова відома як дослідниця творчості Фрідл Дікер-Брандейс, художниці школи Баухауз, однієї із засновників мистецтвотерапіі, на уроках якої у концтаборі Терезин дітьми було намальовано понад 5 тисяч малюнків. 

Під час презентації книги діти і дорослі зможуть познайомитися з дітьми автора, що водночас є персонажами багатьох її книг – Марією і Федором Макаровими. Марія - художниця і дизайнер, працює разом з Єленою у ліцеї арт-терапії в Мілані, а Федір, актор театру Слави Полуніна, влаштовує разом з мамою клоунські семінари. В Україні вони зберуться утрьох на майстер-клас вперше. 

16.15 – 17.45
«Трое в лодке, не считая щенка Мартына» – поетичні читання і зустріч з дитячими поетами Мариною Бородіцкою, Григорієм Кружковим і Михаїлом Ясновим за підтримки книжкового магазину Чулан & Чуланчик.

Григорій Кружков - один з легендарних перекладачів англомовної поезії на російську мову, популярний дитячий письменник, нагороджений Почесним дипломом Андерсена (1997), почесним дипломом Міжнародної Ради з дитячої книги (1996) та премією імені Корнєя Чуковського (2010).
Михаїл Яснов – відомий перекладач, дитячий поет. Лауреат премії «Книга року» Московської міжнародної книжкової виставки-ярмарку (2007) за збірку "Детское время". Оригінальні вірші Яснова були перекладені на французьку, англійську, польську, естонську, латиську, румунську мови.
Марина Бородіцкая – автор дванадцяти книг віршів для дітей. Вона перекладає з англійської відомих поетів: Р. Л. Стівенсона, А. Мілна, Дж. Рівза, Е. Фарджен, а також казки. Незмінна ведуча передачі "Літературна аптека" на Радіо Росії переконана, що книга - найкращий вітамін. 

18.00 – 20.00 
«Каляки-Маляки» - творчий майстер-класс за методикою французького автора, художника та фантазера Ерве Тюлле від книжкового проекту «Лавка Бабуїн», творчого простору [Tri:] та сімейного альманаху ЖИЛА за підтримки видавництва Clever media group.

Сторінки “Живої книги”, “Каляки-маляки” та “Турніру на олівцях” - це міцний поштовх до розвитку творчих здібностей, абстрактного та просторового мислення, відчуття колору, фантазії та свободи самовиразу дитини. І, що надзвичайно важливо, - книги Ерве Тюллє ідеальні для спільних родинних занять. На всіх маленьких учасників майстер-классу чекають подарунки 


У ЧУЛАНЧИКУ

12.00 – 14.00 
"Човники мистецтв" - майстер-клас №1 почесного гостя дитячої програми СІГУТЕ АХ з малювання у техніці акварельних плям за підтримки Посольства Литви.

Сігуте Ах - відома литовська художниця, ілюстратор, автор та видавець книжок. Вона співпрацює з видавництвом "Nieko rimto" - "Нічого серйозного", є засновницею майстерні "Мenu valtys" - "Човники мистецтв", де не тільки діти, а й батьки, вчителі, бібліотекарі, власне, всі, хто бажає, може познайомитися та поспілкуватися з відомими дитячими авторами, ілюстраторами та іншими людьми світу літератури і мистецтва.

«Все починається з чистої води», - цією фразою вона почне зустріч з дітьми, на якій познайом
ить зі своєю авторською акварельною технікою. І от фарби розведені, на папір капає вода, а далі починається магія - плями зливаються і буквально на очах перетворюються в різних казкових істот, для яких залишається тільки підібрати імена. Дивовижна, яскрава, ніжна і поетична Сігуте ілюструє книжки і пише сама, її листівки є у кожній хорошій дитячій книжковій крамничці.


15.00 – 17.00 
Гравюра на картоні. Майстер-клас для дітей художника Влади Сошкіної, графічна майстерня Гачі Прічі.

У КАФЕ СТАРОГО ЛЕВА

Розіграш книжок щогодини. Книга дня – збірка віршів «На каву до Львова».

12:10-13:00
Майстер-клас «Кавові листівки». Створення листівок за допомогою кавових зерен, печива та цукерок.

Як зробити рідній людині незвичайний подарунок? Для наших коханих, батьків, бабусь та дідусів, друзів та однокласників – справжні кавові листівки! Добрі слова, що пахнуть кавою, ваніллю та шоколадом, неодмінно піднімуть настрій вашим близьким. 

13:10-14:00
«Казки від Старого Лева» - читання Лесі Мовчун для малят. 
Леся Мовчун - поетка, авторка творів для дітей. Має понад 100 публікацій у журналах для дітей «Малятко», «Барвінок», «Соняшник», «Перець», «Пізнайко», «Стежка», «Однокласник», «Веселка» та ін., а також вісім книжок для дітей «Неслухняні яблучка» (1997), «Чепуриться черепаха» (1999), «Для чемних ведмежат», (1999), «Кактусове королівство» (2007), «Ви такого ще не чули?» (2008), «Мовна лікарня. Пригоди Лєрки Севрючки і цікаві завдання з культури мови» (2009), «Усе підростає» (2010), «Арфа для павучка» (2011), дві збірки поезії «Боса троянда» (1993) та «Відцвітають птахи» (2005).

14:10-16:00
Майстер-клас «Намалюй Львів». Викладає Надія Каламєєць – автор ілюстрацій до збірки «На каву до Львова». 

Ти вмієш малювати кавовий аромат міста? А дощ, що вмиває бруківку літнім ранком? А янголя, що на даху сидить та усміхнено на місто поглядає? Ні? Тоді приходь на майстер-клас «Намалюй Львів». Своїми секретами з дітьми та дорослими поділиться молода й талановита художниця Надія Каламєєць, яка створила ілюстрації до книжок «На каву до Львова» та «Шоколадні вірші про кохання». На урочистій церемонії нагородження переможців літературної премії “Великий Їжак” 2012 року картини Надії вручали в якості дипломів.

16:10-17:00
Читання для малят «Казки від Старого Лева».

17:10-18:00
Майстер-клас «Львівська красуня». Виготовлення ретро-капелюшків.

За годину почнеться ретро-вечірка, а ти ще не готова? Маєш час створити власними руками справжню вуалетку-капелюшок з львівським настроєм. Пір’я, мереживо, бусини, перли – і ти найгарніша дівчина на вечірці! 

18:10-20:00
Ретро-вечірка «На каву до Львова». Майстер-клас з танго. Гості вечірки – автори книги «На каву до Львова». Виступ львівської групи «Illusions» (фортепіано - Єгор Грушин, віолончель - Роксолана Пахолків, гітара, вокал - Андрій Бочко).

7 ЖОВТНЯ, НЕДІЛЯ

НА ДИТЯЧОМУ МАЙДАНЧИКУ

11.00 – 12.00 
Story-time за книгою M. Rosen ´We´re Going On A Bear Hunt´ від клубу «Скворечник», міжнародної програми Kindermusik і книжкового Чуланчику. 

Вас чекають незабутні танці під веселу музику, знайомство з незвичайними музичними інструментами, невимушений хоровий спів, і головне – читання захопливої історії, улюбленої англійської книжки! 

12.00 – 15.00 
Художній марафон – 3 години колективної творчості дітей і дорослих разом із ілюстраторами видавництва Glowberry Books Ольгою Дегтярьовою і Дмитрієм Ситніковим.

15.00 – 16.30 
Сімейний театр за мотивами казки РІПКА у виконанні майстерні Аграфка від книжкового проекту «Лавка Бабуїн», творчого простору [Tri:] та сімейного альманаху ЖИЛА. 

Справжнє свято за мотивами "Ріпки”, старої казки, що її по-новому розповів Іван Франко, намалювала "Аґрафка" та надрукувало видавництво “Навчальна книга - Богдан”. На всіх маленьких учасників театру чекають подарунки!

18. 00 – 19.00 
Фініш проекту «Підвішені книги» Чулану & Чуланчика / біля входу у дворі Мистецького Арсеналу

Чулан & Чуланчик і Барабанна школа GoDoPaTa передадуть всі книги, підвішені за час Книжкового Арсеналу, дітям – підопічним МБФ "Лікар.інфонд"

У ЧУЛАНЧИКУ

11.00- 13.00 
"Човники мистецтв" - майстер-клас №2 почесного гостя дитячої програми СІГУТЕ АХ з малювання у техніці акварельних плям за підтримки Посольства Литви.

Сігуте Ах - відома литовська художниця, ілюстратор, автор та видавець книжок.
Учасниця багатьох виставок як литовьких, так і зарубіжних, Сігуте Ах - яскрава представниця літовського мистетства, та книжкової ілюстрації зокрема. Вона успішно співпрацює з видавництвом "Nieko rimto" - "Нічого серйозного", є засновницею майстерні "Мenu valtys" - "Човники мистецтв", де не тільки діти, а й батьки, вчителі, бібліотекарі, власне, всі, хто бажає, може познайомитися та поспілкуватися з відомими дитячими авторами, ілюстраторами та іншими людьми світу літератури і мистецтва.

14.00 – 16.00 
«Листи у майбутнє» - спільний проект графічної майстерні Гачі Прічі і дитячої творчої студії НЕШКОЛА Філіппа Пищика. 


У КАФЕ СТАРОГО ЛЕВА

Розіграш книжок щогодини. Книга дня – «Дитячий кобзар».

«Дитячий кобзар» – це не просто збірка найвідоміших віршів Тараса Шевченка, а художнє видання з яскравими ілюстраціями Марини Михайлошиної. Тут і українське село з біленими хатами, і козак, що збирається у довгу дорогу, і, звичайно, кобзар, що на кобзі грає та пісні про славетне минуле наспівує. 
12:10-13:00
Майстер-клас з квілінгу «Моя Україна».

Квілінг (анг.quilling) - мистецтво скручування довгих та вузьких смужок паперу. Проста і зрозуміла техніка дозволяє як дорослим, так і малятам створювати справжні витвори мистецтва. Якою є твоя Україна? З білою хаткою? З намистинами калини? З цілим полем соняшників? Папером на папері зобразимо елементи за мотивами віршів Тараса Шевченка

13:10-14:00
«Казки від Старого Лева» - читання Зірки Мензатюк для малят.

Зірка Мензатюк – справжня зірка літератури для дітей. Член Національної спілки письменників України, лауреат Премії ім. Лесі Українки. Журналіст за освітою, вела рубрики «Храми України», «Фортеці України», «Щоб любити», «Щоденник мандрівника», а також цикл освітніх радіопередач для школярів на Національному радіо. У «Видавництві Старого Лева» вийшли такі книги: «Київські казки», «Казочки-куцохвостики», «Таємниця козацької шаблі». Готується до друку збірник казок «Зварю тобі борщику».

14:10-16:00
Майстер-клас з малювання з ілюстратор кою «Дитячого кобзаря» Мариною Михайлошиною.
Марина Михайлошина - молода художниця-ілюстраторка. В 2000 році закінчила ДХСШ ім. Т. Г. Шевченка, факультет живопису, займалась скульптурою і керамікою. З 2001 р. навчалась на видавничо-поліграфічному факультеті НТУУ "КПІ". З 2010 року працює як вільний художник, займається оформленням книг. В 2011 р. перша виставка робіт в рамках проекту "Україна – Грузія: два серця – одна душа" (дні України в Грузії, м. Тбілісі). Роботи художниці знаходяться в приватних колекціях України, Росії, Грузії, Ірландії, США, Австралії.

16:10-18:00
Презентація книги «Дитячий кобзар». Зустріч з упорядником Зіркою Мезантюк та художницею Мариною Михайлошиною. Виступ кобзаря та вокальної групи «Молодички» фольклорно-етнографічного ансамблю «Веснянка» ім.Володимира Нероденка КНУ ім. Тараса Шевченка

«Молодички» – вокалістки першого в Україні ансамблю, що відтворював національні традиції, збираючи їх, як крихти по всій країні. Наприкінці 50-х років саме у виконанні «веснянчат» вперше зазвучали колядки та щедрівки по домівках киян, зі сцен клубів та концертних залів, просто на вулицях Києва. Українські пісні у виконанні «Молодичок» вже чули у Чехії, Росії, Грузії, Угорщині, Італії, Польщі, Білорусі, Німеччини, Фінляндії, Греції, Туреччини, Франції та у багатьох містах України.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери