Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Технології

Події

21.11.2008|07:21|Буквоїд

Бібліотека у кишені

Відтепер, вирушаючи у дорогу, книголюбові не обов’язково тягнути за свою валізу із книгами. Достатньо взяти із собою компактний двістіграмовий lbook – пристрій, у якому можуть знаходитись десятки тисяч електронних версій улюблених творів.

Про lbook та його можливості розповів «Буквоїду» начальник відділу мобільних проектів і рішень компанії «MUK» Володимир Левченко.  

- Пане Левченко, більшість читачів та й видавців сприймають lbook як «вбивцю» паперової книжки. Ви згодні із цим? Наскільки аудиторії паперової книжки та lbook перетинаються?
- lbook не вбивця, а новітня заміна архаїчній паперовій книжці, якими колись були заповнені шафи багатьох осель. Сучасні читачі надають перевагу пристрою, який значно поступається вагою та розмірами паперовій книзі. Такий пристрій і вдома, і в метро читати зручно, і у мандрівку з собою взяти приємно. До пам’яті lbook можна завантажити тисячі книг, зберігаючи дорогоцінний життєвий простір у тісних міських квартирах. Щодо аудиторії, то не тільки молодь, а й поважні люди літнього віку часто надають перевагу пристрою, який важить двісті грамів, а містить цілу бібліотеку. Тож аудиторія паперової літератури, зважаючи на новітні технології, обирає зручні у повному розумінні цього слова електронні книжки. 

- Скільки вже користувачів lbook є в Україні?
- Зараз їх більше 40 тисяч. 

- Розкажіть, будь ласка, просто і доступно про принцип роботи lbook. Що отримує покупець Вашого електронного пристрою?
- lbook – пристрій для читання текстів у різноманітних електронних форматах. Від інших пристроїв його відрізняє папероподібний екран, який зовсім не шкодить зору. Екран виготовлено за технологією електронних чорнил (eInk). Він виглядає зовсім як звичайний аркуш паперової книжки, не блищить, не світиться, як у комп’ютерах, навіть на дотик різниця не відчувається. Покупець, окрім пристрою, отримує до нього стильну шкіряну обкладинку, картку пам’яті та диск, який містить понад 3 тисяч текстів світової класичної літератури. 

- Чи існують у lbook закладки? Як читаються книжки і зберігаються закладки?
- lbook спроектовано для зручного читання. Ви і закладки створити можете, і при вимиканні-вмиканні переглядача тексту відкривається сторінка, яку читаєте. Також для певних форматів файлів можливо переглянути перелік розділів книги - це суттєво спрощує пошук тексту у книзі. 

- Скільки одночасно книжок можна закачати до lbook? Якими мовами? Як довго тримає енергію батарея lbook?
- В залежності від розмірів тексту, до lbook Ви можете завантажити до кількох тисяч книжок на картку пам’яті, що додається до книги. Для зберігання більшої кількості книжок можна взяти картку більшої ємності. Щодо мов, звичайно, українська та російська мови підтримуються. Також підтримується мови країн СНД, європейські, та найпоширеніші мови східного регіону. Екран lbook не потребує живлення для зберігання зображення. Його витрачають лише під зміни сторінки. Тому заряду батареї достатньо для читання 10 000 сторінок. Цього вистачить на два тижні читання. 

- Звідки зазвичай качають книги покупці lbook? Чи існують інтернет-ресурси, які адаптують книги для lbook?
- Звичайно, коли є пристрій для читання книг, мають бути і самі книги. Їх ви зможете завантажити з будь-якої інтернет-бібліотеки. Оскільки пристрій розпізнає та відображає понад 15 різних текстових та графічних форматів, читач зможе відкрити звичайний текст, веб-сторінки, pdf- та doc-файли. Тож адаптувати нічого не потрібно. Просто завантажуйте на картку і читайте. 

- Як читання книг із lbook впливає на зір? Покупці не скаржаться на проблеми із зором?
- Раніше йшла мова про технологію виготовлення нешкідливого для очей екрану. Завдяки діагоналі 6 дюймів, читати на текст такому екрані так само зручно, як у книжці. До речі, на відміну від звичайної книги кожен користувач lbook має можливість власноруч налаштувати розмір шрифту. Це вкрай важливо для людей з короткозорістю, або вадами зору. 

- Вам відомо, хто із російських,  українських чи зарубіжних письменників користується популярністю серед користувачів lbook?
- Користувачі lbook читають багато текстів. І серед них є твори українських, російських та іноземних письменників та поетів. Читають також і професійну літературу: медичну, технічну etc. Окрім того, вбудований у lbook музичний програвач відтворює аудіокниги. Тож коли у метро вас затиснуть і читати стане незручно, Ви зможете вдягнути навушники і слухати улюблений твір, або музику. 

- Подібні пристрої до ваших випускає Sony та інші компанії зі світовими іменами. Чим lbook відрізняється від аналогічних пристроїв?
- lbook створено в Україні для українців, а тому саме для lbook і тільки для lbook здійснюється сервісна підтримка. Окрім виробників lbook, жоден з виробників пристроїв не здійснить заміну коштовного екрану для українських користувачів, навіть Sony. До того ж lbook набагато надійніший, аніж інші пристрої, як у апаратній частині, так і за підтримкою програмного забезпечення. Для lbook завжди доступні найновіші прошивки, які розширюють функціонал пристрою, його можливості. 

- Скільки коштує lbook у магазинах електроніки? Як здійснюється сервісне обслуговування lbook?
- Ціна складає близько $ 300, значно менше вартості подібних пристроїв інших виробників. Сервісне обслуговування здійснюється у київському сервісному центрі, або ж у партнерів компанії по всій Україні та Росії.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери