Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника

Події

30.09.2009|14:26|Буквоїд

Сьогодні вночі підпалений арт-центр «Я Галерея»

Сьогодні о 3-ій ночі був підпалений арт-центр Павла Гудімова «Я Галерея». На стіні галереї було виведено: «Ні - содомії. ОУН»

26 вересня в рамках фестивалю «Остання Барикада» у цьому арт-центрі відбулася дискусія про гомофобію, нетерпимість і толерантність в українському суспільстві. Головними сюжетами дискусії були події навколо антології «120 сторінок содому» та заборона фільму «Бруно».

«Нині вночі спалено ґалерею Гудімова на Волоській, де минулої п’ятниці в рамках фестивалю «Остання Барикада» відбулася дискусія (зокрема за участи п.
Марії Маєрчик і «Критики» у моїй особі, адже за головні сюжети для обговорення правили події навколо антології «120 сторінок содому» та заборона фільму «Бруно») про гомофобію, нетерпимість і толерантність в українському суспільстві. Тоді ж, у п’ятницю, після дискусії, вочевидь, ті самі «тризубівці» (а може і «свободівці»), які напередодні намагалися зірвати презентацію антології в книгарні «Є», вже було вчинили певний погром, що його сьогодні завершено в такий спосіб», - заявив відповідальний редактор «Критики» Андрій Мокроусов. 



Коментар Павла Гудімова, куратора і власника арт-центру:  

«Сьогодні о третій годині ночі стався винятково неприємний і навіть знаковий інцидент. Було підпалено арт-центр, який активно займається сучасним мистецтвом, кураторською, освітньою діяльністю. Було завдано серйозних матеріальних збитків. Поза тим, моральна травма яку зазнав я, мої співробітники й усі ті, хто власним коштом створює сучасне культурне середовище значно серйозніша. Адже в якомусь сенсі, подія, що сталася сьогодні вночі – символічна. Бо з культурними центрами боротися легко. Важко робити справу, якою опікуються арт-центри: роз’яснювати, як важливо бути тут і зараз.  

Безперечно, такі інциденти як сьогоднішній, створюють велику небезпеку.  

Але обіцяю одне: ми обов’язково відкриємося після ремонту. Будемо працювати. Будемо відкривати виставки. Будемо показувати фільми. Будемо проводити майстер-класи.  

Окремо хочеться сказати нашим глядачам, друзям, художникам, колегам і журналістам – ми звертаємося із закликом по допомогу.  

І, звісно, якщо хтось має інформацію стосовно можливих підпалювачів – прохання звертатися до міліції».

У зв’язку із підпалом арт-центру «Я-Галерея» Павла Гудімова та залишеним провокаційним надписом Секретаріат ОУН заявляє, що жодного стосунку до цього інциденту Організація Українських Націоналістів не має, і вважає, що ці дії спрямовані на компрометацію ОУН. Слід також зазначити, що підпал вчинено одразу після відновлення та освячення пам’ятного Хреста на місці символічного поховання у Бабиному Яру Олени Теліги та її соратників — учасників підпілля ОУН в окупованому Києві, що загинули від рук гестапо в 1941–1943 роках.

.



Додаткові матеріали

24.09.2009|11:15|Події
«120 сторінок Содому» презентують в Києві
16.09.2009|12:27|Події
Гомофобія як український якір в річці європейських цінностей
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери