Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Рейтинг

Події

15.05.2014|08:32|Буквоїд

«АмнезіЯ project» увійшов до сімки найкращих літературних проектів світу

Український літературно-мистецький мультимедійний проект «АмнезіЯ project»: відкрита платформа" ввійшов у сімку найкращих літературних проектів світу за версією міжнародного фестивалю "SOUNDOUT!", що відбудеться наприкінці травня у Берліні, Німеччина.

Організатори фестивалю "SOUNDOUT! Нові шляхи репрезентації літератури" отримали 106 заявок із 33 країн світу. У короткий список фестивалю ввійшли сім проектів із Італії, Аргентини, Німеччини, Греції, Іспанії, Бразилії та України. Фестиваль має на меті продемонструвати нові способи взаємодії літератури з мистецтвом та медіа. Проекти, що ввійшли до короткого списку, будуть представлені в Берліні наприкінці травня 2014-го р.

"АмнезіЯ project: відкрита платформа" – літературно-мистецький мультимедійний проект, реалізований на сайті , представляє велику кількість інтерпретацій художнього тексту та, найважливіше, – концепту пам´яті. Ідея реалізується у кількох вимірах: література, музика і візуальне мистецтво. Основне завдання проекту – створити відкриту платформу для креативного діалогу поміж мистецтвом, музикою, літературою та максимально широкою аудиторією. Підґрунтям проекту є книга Олександра Михеда "АмнезіЯ", що вийшла друком минулого року у видавництві "Електрокнига". Фрагменти книги перекладені англійською, польською та німецькою мовами.

У рамках фестивалю "SOUNDOUT!" буде представлено виставку робіт художників, створених на основі спеціально дібраних фрагментів із книги "АмнезіЯ". До проекту долучилися митці Ярослав Солоп, Пимін Давідов, Олексій Сай, Гамлет Зіньківській, Микита Шаленний, Степан Рябченко, Сергій Радкевич, Марко Галаневич (Україна), Георгі Махарашвілі (Грузія), Алєксєй Шинкаренко (Білорусь). Окремою подією стане перформанс української художниці Алевтини Кахідзе, створений на основі уривків книги "АмнезіЯ".

Також відбудеться концерт гурту "OY Sound System" – у складі Марка Галаневича (учасник гурту "ДахаБраха"), Тараса Галаневича (DJ Galatar) та київського музиканта Жене Cлов´яна. Вони створили 10 музичних композицій, що створюють особливий настроєвий діалог із книгою.
Від часу запуску сайту проекту у лютому 2013 р. його відвідало близько 2500 унікальних відвідувачів. Загальна кількість відвідувань сайту – близько 4000. Презентації проекту відбулися на Книжковому Арсеналі (травень 2013), Львівському форумі видавців (вересень 2013) та Гогольфесті (вересень 2013).

Найближчим часом у книгарнях з´явиться нова книга Олександра Михеда "Понтиїзм", що наразі готується до друку у "Видавництві Кальварія".

Інформація: Gazeta.ua./em>



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери