Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Премії

Події

03.05.2022|12:34|Буквоїд

Чернов і Малолєтка, Сидоренко, Трощинська в короткому списку Премії Ґонґадзе

Капітула Премії імені Георгія Ґонґадзе визначила короткий список номінантів і номінанток на здобуття відзнаки за 2022 рік. До нього ввійшли тандем фотографів Мстислава Чернова і Євгена Малолєтки, а також Сергій Сидоренко і Тетяна Трощинська.

Мстислав Чернов – журналіст Associated Press, фотограф, військовий кореспондент. Президент Української асоціації професійних фотографів. Разом з Євгеном Малолєткою був єдиним журналістом, який висвітлював блокаду Маріуполя російськими військами для міжнародних видань.

Євген Малолєтка – фотокореспондент. Почав публікувати фотографії 2009 року. Як фрілансер співпрацював з Associated Press, Al Jazeera та Der Spiegel. Напередодні повномасштабного вторгнення росіян прибув до Маріуполя. Понад два тижні разом з Мстиславом Черновим документував наслідки обстрілів міста.

Сергій Сидоренко – журналіст, співзасновник та головний редактор видання «Європейська правда». Від 2014 року воно виросло в потужне й популярне медіа про міжнародну політику та євроінтеграцію. 2021 року його відзначали Національною премією «Високі стандарти журналістики» у номінації «За сталий, якісний медійний проєкт/продукт». Раніше Сергій Сидоренко працював у газеті «Коммерсант-Україна». 

Тетяна Трощинська – редакторка щоденної програми «Київ–Донбас» на «Громадському радіо», ведуча прямих ефірів, заступниця головного редактора «Громадського радіо». Окрім того, Тетяна розробляє та проводить тренінги зі стратегічної, кризової комунікації та конфлікт-менеджменту, з розвитку комунікативних та медіанавичок.


Лауреата Премії традиційно оголосять 21 травня, у день народження Георгія Ґонґадзе.

Також цього року вперше в історії Премії імені Георгія Ґонґадзе запровадженоСпеціальну відзнаку. Нею Капітула посмертно відзначила фотожурналіста Макса Левіна «за визначний внесок у розвиток української фотографії, відданість професії і відвагу». З 2014 року Макс Левін знімав війну на Донбасі. Був одним з українських журналістів, які стали свідками трагічних подій в Іловайську і змогли вирватися з Іловайського котла. Після цього разом з колегою Маркіяном Лисейком запустив документальний проєкт After Ilovaisk.

Макс казав: «Кожен фотограф мріє зробити фото, яке зупинить війну». До своїх останніх днів він документував події повномасштабного вторгнення Росії в Україну, зокрема бої на Київщині. На початку березня його вбили російські окупанти під час виконання ним професійних обов’язків. 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери