Головна\Події\Презентації

Події

01.04.2023|23:22|Буквоїд

Видавництво «Фоліо» видало дитячу повість Олександра Гавроша «Замок любові»

Одне з найбільших українських видавництв «Фоліо» видало нову дитячу повість Олександра Гавроша «Замок Любові».

Це п’ята книжка із серії «Музей пригод», де відбувається мандрівки в часі команди з Київського музею раритетів. Цього разу в центрі фантастичного твору опиняється середньовічний замок «Сент-Міклош» та його мешканці.

Це друга «закарпатська» повість у цій серії. Перша книжка під назвою «Музей пригод» присвячена мандрівці у Києво-Печерську Лавру до її московського підпорядкування, друга («Врятувати Тараса Шевченка») розповідає про Київ 1847 року, третя («Героїчні канікули») – про Карпатську Україну 1939 року, а четверта («Геніальне кохання») -- про весілля Івана Франка в 1886 році.

Помітне місце у новій повісті посідає розповідь про археологію та розкопки на Закарпатті, адже сам автор колись мріяв стати археологом. «Замок любові» наповнений впізнаваними реаліями, зокрема, докладним змалюванням фестивалю «Срібний татош». У персонажах повісті вгадується чимало відомих закарпатців, що робить її вельми наближеною до сучасності, хоча книжка дає й широку інформацію про історію одного з найпопулярніших замків Закарпаття. Це чудове читання не тільки для підлітків, але й дорослих, які бажають у легкій та цікавій формі пізнавати історію рідного краю.

Ілюстрації до книжки намалювала чинадіївка Марина Чопей, яка працює акторкою Мукачівського драматичного театру і гідом у замку «Сент-Міклош».



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери