Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Презентації

Події

01.02.2022|09:16|Буквоїд

“Яґґер, Яґґер” — нова дитяча книга проєкту “8 шляхів до емпатії”

У продажу з’явилась нова книга в рамках проєкту “8 шляхів до емпатії”, який Старий Лев реалізовує завдяки програмі Європейського Союзу “Креативна Європа”. “Яґґер, Яґґер” шведської письменниці Фріди Нільсон у перекладі Наталі Іваничук та художньому оформленні Олександра Шатохіна вже чекає вас у реальних і віртуальних книгарнях.

Бенґту вісім років, у нього є зайва вага і зовсім немає друзів. Однолітки хлопця сміються із нього, а з батьками інколи так важко порозумітися. Та одного разу, саме після знущань сусідських дітей, Бенґт знайомиться із бродячим собакою Яґґером. Яґґер не лише вміє розмовляти, а й має за плечима також немало пережитих страждань.
Бенґт здружується із Яґґером, і разом вони будують плани помсти кривдникам. Чи зможе хлопець стати більш сміливим і рішучим? Чи змінить ставлення інших дітей до себе? І чи справді єдиним способом побороти чужу жорстокість є помста?

“Ця книга про хлопчика, який дуже вибивається із загального кола своїх однолітків. Він товстенький, неоковирний. Таких дітей, як він, не люблять. Але в чому вони винні? — Розповідає перекладачка Наталя Іваничук. —Перекладаючи книгу, я одразу уявила свого однокласника. Він був дуже товстий. Був неприємний не лише повнотою, але й своєю неакуратністю. Всі діти цурались його. Таким самим є й Бенґт герой книжки Фріди Нільсон. Цей хлопчик не дуже пасує до загальної картини своїх однокласників чи друзів із двору. Власне, друзів він і не має. Аж раптом з’являється пес. І цей пес вміє говорити. І цей пес стає йому другом.
Гадаю, якщо розповідати про сюжет книжки, то цього достатньо. Якщо скажу більше буде на межі спойлерів. Хлопчик і його друг-пес, який розмовляє. Цікаво, а що ж далі?”

Українське видання “Яґґера, Яґґера” вийшло в оформленні Олександра Шатохіна. Численні ілюстрації художника роблять історію Бенкта і його незвичайного друга ще реальнішою для читачів. 

На обкладинці зображені головні герої, які уявляють себе справжніми гангстерами. Це так перегукується з моїм дитинством (та і дитинством багатьох, думаю), коли ти, малий, уявляєш себе якимось супергероєм чи агентом або істотою із надзвичайними здібностями, яка живе у своєму вигаданому світі. Саме такі перевтілення дають змогу ставати трохи сміливішим, рішучішим, — ділиться ілюстратор Олександр Шатохін. — Це допомогло Бенґту постояти за себе. Це якось по-справжньому. Вся історія така правдива, без прикрас. Така, як є. А ще в книжці стільки любові, душевності і відносин. Це справжня книжка. Справжня скандинавська книжка:)”

Фріда Нільсон — шведська письменниця, яка дебютувала в літературі у 2004 році. Авторка більше десятка книг для дітей та лауреатка численних літературних нагород, зокрема премії імені Астрід Ліндгрен.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери