Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Презентації

Події

12.04.2021|16:26|Буквоїд

У світ вийшла філософська повість «Химерна книжка про хмари»

«Химерна книжка про хмари» — повість-метафора або ж езотерична замальовка Любові Єремічевої з вкрапленнями поезії, що у незвичайній манері розповідає про небо, зірки, галактики (внутрішні і зовнішні), ставить важливі питання до життя, які можуть бути (або мали би бути) актуальними для кожної людини, та знаходить на них відповіді. Або ж ні... і тоді є вірогідність, що на їхньому місці залишаться «три крапки» — для домашнього завдання самого читача чи просто розчинення їх у холодному космосі. Це як пощастить.

Примітно, що видання ілюстроване самою авторкою.

«Химерна книжка про хмари» — медитативна і тиха. Читаючи її, захочеться багато дихати, і багато думати. Ближче до останньої сторінки прийде розуміння того, що, зрештою, всі ми тут, на цій землі, для того, аби «бути талановитими у людинності». Скидати листя, вивчати небо, ходити до вовків, поринати у безпросвітні тумани. Для того, аби повернутися назад, у себе», — зазначила у передмові до видання письменниця, співзасновниця Creative Women Space Слава Світова.

У квітні цього року вийшов буктрейлер повісті:

«Що особливого в книжках Любові Єремічевої — так це поєднання філософії і поезії, і все це зі смаком української мови та її авторськими замальовками, — вважає письменниця Тіна Пересунько. — Повість поставить перед читачем надважливі екзистенційні питання: Хто я? Що означає бути людиною? Де віднайти це зерно людинності?.. «Перемоги над собою — більш, ніж достатньо» –  незмінно вірить героїня твору, і хочеться вірити разом з нею — «Врятувавши одну-єдину людину в собі, він може врятувати весь світ». Глибокий задум книжки, її філософія та багата символіка роблять її сучасною притчею, яка неодмінно заслуговує на читацьку увагу». 

У своєму відео-огляді бук-блогерка Іванна Штрайсель (канал на youtube: Ivanna Shtraisel #bookinrye), зокрема, зазначила: «Зрештою, вся книга детально, дуже емоційно, тонко і глибоко описує людяність і те, чого дуже часто, на жаль, люди позбуваються або чого не набувають впродовж свого життя». Відео можна переглянути за посиланням: 



У біографічній довідці до видання зазначено: «Любов Єремічева — пише, замальовує в Інстаграмі як @curly.seeker, живе, працює, розмовляє з деревами, організовує неформальну літературну спільноту «Екзистенц_і_я», вдивляється в небокрай... Словом, просто собі людина на Землі. Та одного травневого ранку в напівреальності-напівдрімоті авторці явилися хмари-лиця. «Привіт», — сказали хмари. «Добридень і вам», — підозріло відповіла вона. «Хочемо тобі розповісти одну історію», — привітно озвалися посланці діда-Неба. «Добре, тільки якщо коротко», — невпевнено погодилася авторка. І відтоді хмари вперто не полишали її, допоки вона не розповіла цю історію (принаймні те, що встигла запам’ятати) на сторінках цієї книги. Тепер вони знову рушили за вітром у своєму напрямку, а авторка, зітхнувши з полегшенням, – у своєму».

Літтусівка «Екзистенц_і_я» — неформальна літературна спільнота авторів, об´єднаних любов´ю до письма і бажанням шукати сенси. Створена у 2018 році у Києві. У своєму арсеналі має дві збірки короткої прози — «Один літній день» та «Острів людей».

«#Екзистенц_і_я» у фб: https://www.facebook.com/exist.literature/  


коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери