Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Презентації

Події

19.08.2020|09:44|Буквоїд

Українські видавці представили 600 книжок на Вітрині новинок

Понад 60 українських видавництв презентували 600 нових книжок у межах проєкту «Вітрина новинок: Від Книжкового Арсеналу до Book Forum» від онлайнмедіа «Читомо».

На вітрині можна ознайомитися із виданнями, що вийшли з лютого 2020-го року або ще вийдуть до вересня.

Вітрина новинок – найвідвідуваніший спеціальний проєкт Читомо, який розпочався у травні 2015 року з ініціативи команди Книжкового Арсеналу.

Користувачі вітрини можуть прочитати анотації і уривки книжок, дізнатися ціни й перейти на сайт книгарні, щоб придбати видання. Також читачі можуть ставити вподобання обраним книжкам і ділитися ними через соціальні мережі. Це дає змогу відстежити, які новинки є найбільш популярними.

Книжки на сторінці проєкту розділені за блоками: «Українська художня література», «Зарубіжна художня література», «Поезія», «Нон-фікшн», «Мистецькі видання», «Дитяча проза і поезія» та інші. Також уперше від заснування проєкт представив розділ аудіокниг, де вже незабаром можна буде прослухати аудіоуривки.

Найбільше книжок у розділах «Нон-фікшн» (122 книжки) та «Дитяча проза і поезія» (105).Традиційно найменше книжок у розділі «Поезія» (9).

Помітно менше книжок, ніж торік, стало у розділах «Українська художня література», «Зарубіжна художня література». До Книжкового Арсеналу-2019 вийшло більше книжок у цих рубриках, ніж цього року до Книжкового Арсеналу та Book Forum разом.

«У попередні роки ми робили дві окремі вітрини – до Книжкового Арсеналу і до BookForum. На них було сукупно представлено понад 900 книжок. Цьогоріч на об’єднаній вітрині бачимо на 300 книжок менше, хоча й більше видавців надали інформацію про свої новинки. Цей факт підтверджує дані Книжкової палати України про суттєве скорочення назв у 2020 році, – коментує Люба Войтович, координаторка Вітрини новинок, – З приємного: у нас цього року на Вітрині новинок представлено чимало молодих і малих видавців».

Вітрина новинок буде оновлюватися. Видавці, які ще не подали інформацію про свої книжки, але хотіли б представити їх на Вітрині новинок, можуть писати Читомо на адресу: vitryna.chytomo@gmail.com.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери