Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Презентації

Події

22.11.2019|20:36|Буквоїд

В Сумах презентували книгу про Голодомор 1932-1933 років, номіновану на Шевченківську премію

Сьогодні, 22 листопада, в межах вшанування 86-х роковин Голодомору 1932–1933 років у Сумах відбулася презентація другого видання книги Миколи Бондаренка «Україна – 1933: Кулінарна книга. Пам’ять людська», що побачило світ у «Видавничому будинку «Еллада» (м. Суми).

 

“Україна-1933: Кулінарна книга. Пам´ять людська” містить жахливі "рецепти" виживання, які автор книги, відомий сумський художник Микола Бондаренко записав зі слів своїх односельців і зобразив у 89 гравюрах. Також у книгу увійшли спогади очевидців і архівні документи.

Перше видання було надруковано у 2008 році і одразу стало сертифікованим експонатом Музею книги і друкарства України, автор Микола Бондаренко був нагороджений орденом "За заслуги" III ступеня.

“Після виходу першого видання минуло 10 років, але резонанс весь цей час не вщухає. Книга потрапила до понад 30 країн світу,  - розповіла Інна Щербина, головний редактор і керівник «Видавничого будинку «Еллада», видавець книги. - І це, завважте, україномовне видання! Та ми розуміли, що бачити це, читати, осягнути повинен весь світ. І ми почали працювати над другим виданням. Доповнили його перекладом англійською мовою, спогадами, надісланими з Канади, архівними матеріалами, світлинами. Переклад зробити було непросто, тому що він повністю відтворює мову, стиль, діалект. Це дійсно сильна і дуже складна робота. Не менш складним є і макетування, і поліграфічне виконання. Адже друк художніх картин, гравюр вважається поліграфією найвищого рівня складності. Кольором необхідно передати глибоке змістове наповнення, почуття, емоції. На наше глибоке переконання, це видання є гідним претендентом на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка. Тому ми подали заявку, чекаємо результатів та щиро сподіваємося, що книга буде гідно оцінена”.

Як повідомила Інна Щербина, друге видання книги “Україна-1933: Кулінарна книга. Пам´ять людська” було відправлено в посольства усіх держав, які мають свої представництва в Україні, діаспорі, Всеукраїнській правозахисній організації «Меморіал» імені Василя Стуса, в Національний музей Голодомору-геноциду, Інститут національної пам’яті.

Фахівці переконані, що це непересічна книга. Її мистецьке та історичне значення для відновлення історичної справедливості й донесення до світу реальних фактів про Голодомор в Україні – безцінні. В презентації взяли участь представники Всеукраїнської правозахисної організації «Меморіал» імені Василя Стуса, Сумської обласної державної адміністрації, громадські діячі, краєзнавці, історики, учасники творчих спілок і літературних об’єднань.

Книга “Україна-1933: Кулінарна книга. Пам´ять людська. Видання друге” надрукована за підтримки Сумської обласної державної адміністрації, в межах Програми економічного і соціального розвитку Сумської області на 2018 рік.

Зазначимо, приватне виробниче підприємство "Видавничий будинок "Еллада" (м. Суми) працює на видавничо-поліграфічному ринку понад 20 років. За цей час видано декілька тисяч найменувань книжкових видань і поліграфічних проєктів. Географія співпраці видавництва охоплює не тільки Сумщину, а й інші регіони України. Співпраця з авторами здійснюється на будь-якій стадії готовності матеріалу, колектив видавництва допомагає втілити авторську ідею у найкращому вираженні. Всі проєкти друкуються на власній поліграфічній базі з обладнанням високої якості.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери