Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Презентації

Події

10.06.2019|16:59|Буквоїд

Обговорення книжки Кирила Ткаченка «Праві двері зліва. Німецька радикальна лівиця і революція та війна в Україні: 2013–2018 роки»

13 червняо 18:30 у Центрі польських та европейських студій НаУКМА (вулиця Волоська, 10) відбудеться обговорення книжки Кирила Ткаченка «Праві двері зліва. Німецька радикальна лівиця і революція та війна в Україні: 2013–2018 роки» за участи автора, а також політолога, публіциста Миколи Рябчука (Український ПЕН-Клуб) та історика, публіциста Якова Яковенка.

Вхід на подію вільний. Контакти для преси: press@krytyka.com, телефон: 044 4252336. 

Про видання. Історик Кирило Ткаченко у науковій, а водночас і публіцистичній книжці «Праві двері зліва. Німецька радикальна лівиця і революція та війна в Україні: 2013–2018 роки» аналізує зміни у світогляді, політичній риториці та практиках німецьких ліворадикальних сил у зв’язку з їхнім ставленням до перебігу подій в Україні впродовж останнього часу, починаючи від Евромайдану наприкінці 2013 року. За спостереженнями дослідника, німецька радикальна лівиця цілком перейняла кремлівську інтерпретацію так званої «української кризи» – Революції гідности і наступних подій, спричинених реакцією на неї офіційної Москви, тобто анексії Криму та російсько-української війни на Донбасі, а водночас суттєво змінила і свою візію багатьох зовнішньо- та внутрішньополітичних процесів, за багатьма параметрами істотно наблизившись до буцімто протилежного краю ідеологічного спектру.

Щоби пояснити цей феномен, автор розглядає його в широкому історичному, культурологічному та соціологічний контексті. На його думку, некритичне прийняття московсько-імперіялістичної версії наративу є симптомом і складником ширшої тенденції в середовищі західних радикальних лівих загалом – мотивованого антилібералізмом геополітичного повороту, який оприявнюється в запереченні представницької демократії та готовості солідаризуватися з будь-яким диктаторським режимом, аби він тільки позиціонував себе як антизахідний (насамперед, хоч і не тільки, антиамериканський). Така позиція радикальної лівиці уможливила появу й оформлення її коаліції зі скрайньо правими силами, виявом чого є вже не тільки ідентичність інтерпретацій і програмові змістові перетини, а й навіть спільні скоординовані політичні акції.

Про автора. Кирило Ткаченко – історик, філософ, соціолог. Студіював філософію в Києві (Київський національний університет ім. Тараса Шевченка) та Мюнхені (Ludwig-Maximilians-Universität), нині – докторант Університету Віадрина (Франкфурт-на-Одері), готує дисертаційне дослідження, присвячене шахтарському руху на Донбасі в 1989–1993 роках. Від 2014 року критично відстежує реакцію німецької лівиці на події в Україні, пов’язані з Евромайданом та російсько-українською війною. Книжка «Праві двері зліва» підсумовує численні авторові дописи на цю тему, опубліковані німецькою та англійською мовами.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери