Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Презентації

Події

23.05.2018|22:54|Буквоїд

5 книг, які Білл Гейтс рекомендує прочитати влітку

Глава Microsoft Білл Гейтс читає близько 50 книг в рік, і традиційно збирає список з тих, які йому найбільше припали до смаку

Список опубліковано в його блозі Gates Notes.

У нових книгах, які Гейтс радить прочитати, часто порушуються питання "чому погані речі трапляються з хорошими людьми", "Звідки взялося людство і куди воно йде" і "Чому з´являються генії". 

"Лінкольн в Бардо" Джорджа Сондерса

Експериментальний текст Сондерса "Лінкольн в Бардо" розповідає історію президента США Авраама Лінкольна під новим кутом зору. Він поєднує історичні факти з Громадянської війни з фантастичними елементами - в основному це довга розмова серед 166 привидів, включаючи померлого сина Лінкольна. 

Гейтс пише, що отримав нове уявлення про те, як Лінкольн, мабуть, був розчавлений вагою і печалі, і відповідальності. 

В буддизмі "Бардо" зазвичай називають простір, що знаходиться між світами і часом. "Я думав, що знаю все про Авраама Лінкольна, однак цей роман змусив мене переосмислити його життя", - каже Гейтс.

"Всьому є причина, і інша брехня, яка мені подобалася" Кейт Боулер 

Професор історії Кейт Боулер розповідає про свій досвід життя з онкологічним захворюванням 4 стадії, і намагається знайти відповіді на питання "Чому це відбулося?" та "Чи випробування це характеру?". "Ця книга про те, що не все в світі відбувається з якоїсь вищої причини. При цьому я не очікував, що книга буде такою смішною", - описує твір Гейтс.

"Леонардо да Вінчі" Уолтера Айзексон

У список увійшла біографія Леонардо да Вінчі журналіста Уолтера Айзексон. Гейтсу книга сподобалась за різносторонній підхід до його життя, адже більшість людей знає да Вінчі лише як художника.

"Більше, ніж інші книги про Леонардо, біографія дозволяє повноцінно побачити в ньому людину і зрозуміти, чому ж він був настільки геніальним", - пише Гейтс.

"Історія походження: велика історія всього" Девіда Крістіана

В книзі Крістіан розповідає, що ми знаємо про 13,7 млрд років існування Всесвіту, починаючи від Великого вибуху, закінчуючи розвитком складних суспільств. "Книга досить чітко показує місце людства у Всесвіті", - описує роботу Крістіана Білл Гейтс. 

У "Великій історії всього" Крістіан описує, наскільки сильно все речі в світі взаємопов´язані, збираючи ідеї і факти з різних сфер в одну  розповідь.

"Фактологічності" Ганса Рослінга

У своїй книзі "фактологічності" шведський лікар Ганс Рослінг розповідає, наскільки краще стає життя людства в різних областях, і як це можна вдосконалити. Рослінг, якого не стало в минулому році, називав "фактологічності" "своїм останнім боєм в довічній місії боротьби з руйнівним невіглаством". "Це одна з кращих книг, які я коли-небудь читав", - розповідає Гейтс.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери