Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Презентації

Події

22.06.2016|17:43|Буквоїд

У Києві презентують книжку казок «Мандаринчик і його рецепт щастя»

У червні побачила світ книга добрих казок для дітей на двох мовах: українською та англійською. Автор збірки « Мандаринчик і його рецепт щастя » Оксана Шпортько - казкотерапевт, презентує книгу 2 липня в Києві, в книгарні «Буква» за адресою вул. Богдана Хмельницького, 3б. Початок презентації о 12.00.

Десятки тисяч років казка існує як жанр народної творчості. Раніше її передавали з уст в уста, щоб слухачі могли знайти потрібні для себе життєві рішення через метафори, алегорії і іносказання казки. А зовсім недавно - років двісті назад - люди помітили, що дітям казка теж допомагає. Вона не тільки заколисує, а й сприяє здоровому дорослішанню.

Кого з казкових героїв ви любили найбільше? Згадайте їх і зможете багато чого зрозуміти про себе. Адже улюблені в дитинстві персонажі впливають на становлення людини. Так кажуть психологи. Розпитайте друзів і знайомих - самі здивуєтеся, що закономірність є.

Нас виховували Шарль Перро, брати Грімм, Ганс Крістіан Андерсен - хто не чув їх казок? А хто не любив безпосереднього Карлсона шведської казкарки Астрід Ліндгрен? До речі, саме вона була однією з перших, хто відстоював ідею виховання дитини з урахуванням її психології. А хто не захоплювався сміливістю Мауглі англійського письменника Редьярда Кіплінга, автора, який багато подорожував і ділився з дітьми своїми відкриттями і знаннями про культуру загадкової Індії. Кого з казкових героїв ви любили найбільше? Згадайте їх і зможете багато чого зрозуміти про себе. Адже улюблені в дитинстві персонажі впливають на становлення людини. Так кажуть психологи. Розпитайте друзів і знайомих - самі здивуєтеся, що закономірність є.

Дітям казка допомагає зустрітися з викликами цього світу, показує, як він улаштований. За допомогою казки діти дізнаються, як вчинки варто обирати, як ставитися до себе і оточуючих. Вона розкриває таланти малюка і допомагає пронести їх у доросле життя з любов´ю і сенсом, щоб самому потім створювати чудеса.

Ще одне диво казок в тому, що вони не застигають. Адже є казкарі, які створюють нові історії, актуальні для дітей, що живуть у сьогоднішньому, сучасному світі. Візьміть, наприклад, збірку казок «Мандаринчик і його рецепт щастя» автора Оксани Шпортько. Колишня журналістка, а нині казкотерапевт, написала серію світлих і добрих казок. Причому, відразу на двох мовах: українською та англійською. Повторюючи досвід Кіплінга, Оксана привнесла в свої казки враження від подорожей. Автор працювала казкотерапевтом в Австралії з малюками та підлітками з української діаспори. До кожного заняття вона готувала нову казкову історію, а потім, після повернення в Україну, зібрала їх у невелику дуже красиву книгу з яскравими ілюстраціями, виконаними українською художницею Мар´яною Микитюк.

Казки Оксани дихають чудовою природою Австралії. Їх головними героями стали добрі альпаки, які розкажуть, що улюблена робота приносить визнання і успіх; рибка-задавака - на своєму прикладі показала, що зайва самовпевненість може іноді підвести; мудра змія Софія навчить радіти кожному дню. Інші персонажі розкажуть діткам, що таке добро і чому його так важливо дарувати людям. А ще навчать ніколи не переставати мріяти і вірити в чудеса. Вони й справді існують, попри те, що дорослі звикли називати їх «щасливою випадковістю».



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери