Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Презентації

Події

06.05.2015|09:23|Буквоїд

Побачив світ черговий номер журналу «Літературний Чернігів»

У першому номері журналу за цей рік (№1 (69), 2015) подано поезію Анатолія Гризуна, Миколи Петренка, Людмили Світаєвої, Володимира Пащенка, а також Петра Пиниці та поетеси із Ізраїлю Галини Феліксон в перекладі з російської Лариси Ткач і Олега Гончаренка.

 

Проза представлена новелами «Кутюр’є мого дитинства» Володимира Сапона та «На Великдень» Михася Ткача, оповіданнями «Богдан Пундик-Чечако» Леоніда Луцюка і «Звеничівські побрехеньки» Івана Кужельного, уривком з історичного роману «Перстень Ганни Барвінок» Івана Корсака.

У літературознавчих студіях часопис друкує статтю Тетяни Винник «Колір як прийом утілення ліричного сюжету у вірші-пейзажі».

Історія і краєзнавство Чернігівщини представлена матеріалами «Метричні книги як джерело людських доль, або Про що розповіли столітні записи священників Троїцького храму в Данині» Миколи Тимошика, «Седнівець Микола Колодкевич — агент Виконавчого Комітету «Народної волі» Тамари Демченко, «Дещиця з минулого Корюківки» Оксани Толкачової. У рубриці «Чернігівці за кордоном» друкується нарис Олексія Микитенка «Далекосхідна трудова епопея українців».

Про видатного земляка — вченого, доктора кримінального права Олександра Кістяківського, від дня смерті якого нещодавно виповнилося 130 років, присвячено статтю Надії Кир’ян. Штрихи до портрета поета і журналіста Олександра Олійника з нагоди його 75-ліття подає Михайло Кушніренко.

Журнал друкує рецензії Володимира Кузьменка, Миколи Адаменка, Володимира Миколаєнка та Ауехана Кодара на книги Олександра Мушкудіані «За горами гори..», Володимира Сапона «Меди і полини історії», Валентини Михайленко «Крик перелітного птаха» та Тетяни і Сергія Дзюб «Остання кочівля любові».

У рубриці «Гумор» вміщено гумореску Валерія Демченка «Врятувати депутата», а в  «Сторінці для дітей» малята прочитають казки Людмили Шутько.

На обкладинці часопису вміщено фотографію Пісківського історико-меморіального музею Павла Тичини.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери