Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Презентації

Події

25.04.2015|21:19|Буквоїд

26 квітня презентують книгу про сучасне українське мистецтво між Майданом і війною

26 квітня в рамках «Книжкового Арсеналу» буде презентовано книгу дослідниці антропології сучасного мистецтва Наталії Чермалих «Мінливий краєвид: Українське мистецтво між революцією і війною» . Книга вийшла у видавництві «РОДОВІД» за підтримки французько-канадського мецената і галериста П’єра-Лорана Буле.

 

Книга складається із двох частин — візуальної і текстової. З одного боку, це альбом із роботами українських художників різних поколінь: Влади Ралко, Микити Кадана, Сергія Браткова, Микити Шаленного, Марі Басташевскі, Володимира Кузнєцова, Алевтини Кахідзе, Олександра Глядєлова,  Олени Веззи та групи «Шило».Також до видання ввійшли розмови з художниками, записані критиком, дослідницею Женевського інституту міжнародних відносин і розвитку Наталією Чермалих протягом 2014-2015 рр. «Мені хотілося, щоб ця книга читалася за принципом чарівного ліхтаря: план особистих історій художників, розказаних ними самими, має накладатися на створені ними візуальні образи, на які їх надихнула політична реальність, — зазначає у післямові до видання авторка. — Обидва ці плани — візуальний і текстовий — у свою чергу сприймаються як частина більш глобального пейзажу, зумовленого нинішньою соціальною дійсністю і радянським спадком». 

Книга є спробою дослідити нову естетику в сучасному мистецтві, народжену революційними подіями в Україні, а разом із тим — «поговорити про політику, виходячи за рамки вербального». 

З метою популяризації сучасного українського мистецтва у світі книга вийде у двох варіантах — французько-російському та англійсько- українському (Paysages Instables: Artistes Ukrainiens entre Révolution et Guerre/«Подвижный пейзаж: искусство Украины между революцией и войной» та Shifting Landscapes: Ukrainian Artists between Revolution and War/«Мінливий краєвид: Українське мистецтво між революцією і війною»). 

Книгу «Мінливий краєвид: Українське мистецтво між революцією та війною» буде презентовано 26 квітня о 15:00 на фестивалі «Книжковий Арсенал» (зала «Авангард»). Участь у презентації візьмуть авторка Наталія Чермалих, меценат П’єр-Лоран Буле, директорка видавництва «РОДОВІД» Лідія Лихач та художники, чиї роботи ввійшли до книги.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери