Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Презентації

Події

04.11.2010|21:28|Буквоїд

У Києві презентували книжку про таємниці Роліту

Сьогодні у Національному музеї літератури України було презентовано книгу Станіслава Цалика і Пилипа Селігея «Таємниці письменницьких шухляд», що побачила світ у серії «Невідома Україна» (видавництво «Наш час»).

Роліт — житловий будинок у столиці для літераторів, розташований за адресою вул. Хмельницького 68, де упродовж останніх семи десятиліть жили чи не всі корифеї української літератури: Микола Бажан, Максим Рильський, Іван Кочерга, Павло Тичина, Олександр Корнійчук, Улас Самчук, Юрій Яновський, Остап Вишня, Олексій Кундзіч, Олесь Гончар та інші.

Презентація викликала шалений ажіотаж у читачів. Потрапити до зали Музею літератури всім бажаючим не було ніякої можливості.

 
До залу було не проштовхнутися

Навколо ходили НКВСники зі зброєю, піонерки та комсомолки з червоними стрічками. На сцені у формі театралізованої акції проходив військовий трибунал над авторами книги Станіславом Цаликом та Пилипом Селігеєм і директором видавництва «Наш час» Тетяною Харламовою. Таке рішення презентації важко назвати абсолютно вдалим. Можливо в цьому винні актори київських театрів, які брали участь в акції, але місцями дійство виглядало надто реалістично і тоді ставало по-справжньому моторошно.

 
Піонерка та комсомолка з минулої епохи

Під час презентації також було продемонстровано унікальні фото- й відеоматеріали, архівні  документи. Крім того, виступило багато свідків подій: вдова Олеся Гончара, онука Остапа Вишні, пасербиця Уласа Самчука — реальні люди, через життя яких пройшла історія радянської доби.



Всіх присутніх було запрошено на флеш-моб «Вся влада  — письменникам», який розпочнеться 7 листопада о 12.00 біля будинку Роліту (вул. Хмельницького 68).



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери