Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Презентації

Події

17.06.2010|15:42|Буквоїд

Журналіст Віталій Портников презентує у Харкові книгу есеїв

У неділю, 20 червня, о 15.00 у харківському Домі книги «Books» (вул. Сумська, 51) відбудеться презентація книги головного редактора каналу «ТВі», знаного телеведучого і колумніста Віталія Портникова «Богородиця у синагозі».

Книга, видана цьогоріч харківським видавництвом «Акта», являє собою добірку авторських колонок у тижневику « Дзеркало тижня», надрукованих у період від вересня 2000 до серпня 2006 року. 

Для українського книговидання, а особливо для української журналістики це унікальна подія, бо ж до цього з’являлася лише одна подібна книга — «Авторська колонка», до якої ввійшли колонки оглядачів «Газети по-українськи» — Світлани Пиркало, Миколи Рябчука, Андрія Бондара, Віталія Жежери («Нора-друк», 2007).

Все ж книга Портникова є першою добіркою есеїв, написаних саме журналістом-неписьменником. «Це для мене значуща подія, як і для будь-якої людини, яка працює зі словом, — розповів Віталій Портников на презентації книги в Києві. — Я насамперед хотів, щоб в Україні з´явився жанр особистих реакцій на політичні і суспільні події, щоб ми побачили, що люди можуть не просто переповідати новини, не просто коментувати їх, а переосмислювати те, що відбувається навколо них».

У текстах Віталія Портникова переважають не емоції, викликані тією чи іншою подією, а журналістська спостережливість, аналітика, аргументовані висновки. Серед колонок Портникова більшість становлять портрети та подорожні нариси, всі вони мають стислі, часто однослівні заголовки.

Ця книга цінна для кожного, хто, подібно до Портникова, перебуває у постійному духовному пошуку і хто відстоює професійність в усіх галузях життя. «Професія журналіста , — пише Портников, – не боятися казати людям правду навіть у найкритичніші моменти: очевидно, саме цим професійний журналіст відрізняється від політика і журналіста непрофесійного – тобто партійного, державного, кланового. Бо правда – то звичайнісінька інформація».



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери