Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Презентації

Події

01.12.2008|19:55|Олеся Ярова, Суми

Євген Положій проти кретиноскопів

Абсолютний рекорд у Сумах поставив письменник Євгена Положій – у Театр юного глядача його прийшло послухати близько 450 любителів літератури. Автор презентував свій новий роман «Дядечко на ім’я Бог», який у вересні вийшов у видавництві «Фоліо», а також перевидані там же книги «Мері та її аеропорт» та «Потяг».

У фойє театру зустрічали двоє бісенят Гогі й Магогі (персонажі з роману «Дядечко...») та янголятко (персонаж з роману «Потяг»), які разом з автором спілкувалися з читачами та продавали книжки. Ці персонажі через 45 хвилин глядач побачив і на сцені. За допомогою своїх друзів, акторів театру та режисера Валерія Микитенка Євген Положій розіграв невеличку 40-хвилинну інсталяцію за мотивами своїх текстів. Але для глядачів «Потяг 00.26», розпочавшись з музики Тома Вейтса і закінчившись піснею відомого музиканта Олега «Кота» Бондаренка, промайнув дуже швидко. Письменник, який раніше не був помічений в жодному з театральних проектів, здивував своєю природною поведінкою на сцені та безпроблемним переходом з української мови на російську та навпаки. Потім, за традицією, були запитання із залу та відповіді – і продовження автограф-сесії. 

Письменник стверджує, що за вечір було продано понад 500 примірників. До слова, жодна навіть заїжджа «зірка» естради у Сумах не роздала за півтори години стільки автографів, скільки того вечора відомий журналіст та головний редактор популярної місцевої газети «Панорама» Євген Положій

«Відверто кажучи, я не очікував, що сьогодні прийде стільки людей. Але ще більше я не очікував того, що куплять стільки книжок! - дивується сам автор. – Певне, ми дійсно зробили все з точки зору маркетингу правильно. Мета, яку я переслідував цією акцією, крім популяризації власної творчості, - щоб якнайбільше людей читали книжки. Як казав Артур Перес-Реверте, навіть у найгіршій книжці можна знайти хоча б одну цікаву думку. Інша річ, що життя занадто коротке, аби читати все підряд. Тож мені б хотілося, щоб люди мали змогу обирати і вміли вибирати. Але головне, щоб це були книжки, а не кретиноскоп».



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери