Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Зустрічі

Події

30.01.2019|11:15|Буквоїд

У Києві відбудеться творчий вечір Богдана Гориня

31 січня о 17:00 год. Національний музей літератури спільно звидавництвом «Ярославів Вал»запрошують на творчий вечір відомого письменника-документаліста, публіциста, мистецтвознавця і громадсько-політичного діяча Богдана Гориня з нагоди висунення його на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Богдан Горинь – скрупульозний і глибокий дослідник творчості Святослава Гординського, Олександра Архипенка, Івана Севери, Софії Караффи-Корбут, Віктора Цимбала та багатьох інших непересічних постатей української культури. Йому судилось пройти табори Мордовії, горнило політичної боротьби національно-визвольного руху, описані у його трилогії «Не тільки про себе».Одначе шлях випробувань і боротьби аж ніяк не применшив його письменницької і дослідницької жаги творити у новаторському жанрі есе-колажу словесні портрети найвидатніших українських митців.

Прозаїк, літературознавець і публіцист Михайло Слабошпицькийтак відгукнувся продвокнижжяБогдана Гориня «Святослав Гординський на тлі доби»: «За останні десять років ми в Україні не маємо нічого аналогічного (…). Автор винайшов для себе жанр: есе-колаж. Такий багатющий матеріал сам напрошувався на винахід досі небувалого жанру. Саме такого жанру, який народився в концепції Богдана Гориня (…). Я не знаю, хто сьогодні із усіх в Україні сущих міг приректи себе на таку працю, яка, розумію, вимагала років і років колосальної пошукової роботи й високовольтної інтелектуальної напруги (…). Це подія всієї української культури».

До участі запрошені:  Дмитро ПАВЛИЧКО, Микола ЖУЛИНСЬКИЙ, Василь ПЕРЕВАЛЬСЬКИЙ, Арсен ЗІНЧЕНКО,Володимир ПЕТРУК, Микола ГРИГОРЧУК, Павло ЩИРИЦЯ.

Ведучий: Михайло СЛАБОШПИЦЬКИЙ.

Адреса:  вул. Хмельницького, 11 (метро «Театральна»).



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери