Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Зустрічі

Події

17.10.2018|18:22|Буквоїд

У Львові відбудеться ток-шоу «Чи добрі ми сусіди, або практика довіри: від порозуміння до порятунку»

У п’ятницю, 19 жовтня, у арт-просторі «ДЗИҐА» (вул. Вірменська, 35) в рамках «Бієнале довіри» відбудеться ток-шоу «Чи добрі ми сусіди, або практика довіри: від порозуміння до порятунку» за участі координаторки програми «Добрий сусід» Анни Решетник та Мар’яни Кащак - виконавчої директорки Львівської освітньої фундації. Модеруватиме зустріч Мар’яна Савка - письменниця, видавчиня, посланиця Доброї волі ООН в Україні.

Мова піде про сім’ї, що опинилися в складних життєвих обставинах та способи допомоги їм. Кампанія підтримки толерантності і взаєморозуміння в суспільстві здійснюється Міжнародним центром перспективних досліджень за підтримки Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні. Вхід на зустріч - вільний.

Програма «Добрий сусід» спрямована на допомогу родинам, які з різних причин опинились в скрутному становищі, а також на активізацію громад на мікрорівнях. Хвороба, втрата роботи, родинні негаразди — причини, які будь-кого можуть вибити з колії. Проте досить часто, для того щоб знову повірити в себе і подолати кризу, потрібна зовсім незначна підтримка. Таку підтримку  цілком можуть забезпечити родичі та сусіди.

«Під час зустрічі ми поговоримо про родини, що опинилися в складних життєвих обставинах, - розповіла кураторка програми Анна Решетник. - Кожна історія індивідуальна, в кожної такої родини були причини та передумови, що призвели до кризового стану. Зазвичай соціум досить скептично реагує на таке сусідство.  Члени родин у складних життєвих обставинах часто відчувають зневажливе ставлення оточення. Якщо в цій родині є діти, то існує високий ризик, що зрештою вони опиняться в державних закладах опіки... І лиш тоді, коли діти з кризових сімей опиняються в інтернаті, пересічний громадянин пакує подарунки та самовіддано везе їх в інтернати.  Адже до вихованців інтернатів у більшості є сентименти, співчуття та глибока симпатія. Чи не здається вам, що схема поламана? Що значно простіше й корисніше для усіх нас було б в той чи інший спосіб підтримати родину у складних життєвих обставинах, спробувати допомогти їм подолати кризу, тим самим унеможливити потрапляння дітей в інтернат?»

За словами кураторів програми, є ще один мотив запобігти потраплянню дітей у інтернати: «З державного бюджету України щороку виділяється 7 млрд грн на утримання інтернатної системи. Усе це гроші платників податків, сумлінних працюючих громадян, власників бізнесу. Тобто, якщо сьогодні ми не знайдемо розумний спосіб підтримати родину в складних життєвих обставинах, то завтра ми будемо утримувати цю родину власним коштом». 

Більше про ініціативу та способи підтримки сімей, що потребують допомоги, усі бажаючі дізнаються під час зустрічі 19 жовтня.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери